kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Χρησιμοποιείτε Bitcoin;

Started by masaziaris, April 21, 2017, 04:04:50 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

golden axe

Πολύ ελαστικές βλέπω τις ευκολίες που μπορεί να κάνεις κάποιος περιουσία με bitcoin.Αυτή η υπερδημοκρατία στο bitcoin δε νομίζω να υπάρχει για πολύ.

pontikos69

Ρε σαν τα μετρητά ότι και να μου λένε δεν υπάρχει τίποτα πιο αξιόπιστο.

soulis

μπήκα πρόσφατα σε ένα πρόγραμμα με έναρξη 20$ που γινόμαστε μέλη και κάνουμε δωρεές ο ένας στο άλλο. αλλά θέλει λίγο κυνήγι και οι πληρωμές γίνονται σε bitcoins

pontikos69

Συνέλαβαν στη Χαλκιδική Ρώσο καταζητούμενο που ξέπλενε δισ. σε bitcoins
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ





Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται 38χρονος Ρώσος, καταζητούμενος από τις διωκτικές Αρχές των ΗΠΑ ως «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης στην οποία καταλογίζεται ότι νομιμοποίησε παράνομα έσοδα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), ύψους τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω διαδικτυακής ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoins). Ο 38χρονος συνελήφθη στη Χαλκιδική, όπου φέρεται να έκανε διακοπές τις τελευταίες μέρες.

Οι αμερικανικές Αρχές τού αποδίδουν ότι από το 2011 διευθύνει εγκληματική οργάνωση, η οποία κατέχει, διατηρεί, λειτουργεί και διαχειρίζεται έναν από τους σημαντικότερους ιστοχώρους ηλεκτρονικού εγκλήματος στον κόσμο. Όπως αναφέρεται στα διωκτικά έγγραφα των ΗΠΑ, ο διεθνώς καταζητούμενος «νομιμοποιεί έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες με τη χρήση μίας διαδικτυακής υπηρεσίας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών ελεγκτικών Αρχών, από την ίδρυση του ιστοχώρου μέχρι σήμερα νομιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις περίπου 7 εκατομμυρίων bit coins και αναλήψεις περίπου 5,5 εκατομμυρίων του ίδιου ψηφιακού νομίσματος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 38χρονος βρίσκεται στην Ελλάδα πραγματοποιώντας διακοπές. Κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εκδόθηκε εντολή προσωρινής συλλήψεως και κατάσχεσης αντικειμένων από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Τελικά ύστερα από αναζητήσεις του αρμόδιου τμήματος της διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης (με τη συνεργασία των αμερικανικών Αρχών) ο 38χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το πρωί στη Χαλκιδική. Σε έρευνες που ακολούθησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, αστυνομικοί των υποδιευθύνσεων ηλεκτρονικού εγκλήματος και εγκληματολογικών ερευνών Βορείου Ελλάδος κατάσχεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο «τάμπλετ», πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένα «ρούτερ», μία φωτογραφική μηχανή και τέσσερις πιστωτικές κάρτες.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο ίδιος κατηγορείται για παραβάσεις του Ομοσπονδιακού Δικαίου των ΗΠΑ που τελέστηκαν διαδικτυακά και ειδικότερα για «λειτουργία επιχείρησης μεταβίβασης μη αδειοδοτημένου χρήματος», «συνομωσία για διάπραξη νομιμοποίησης παράνομων εσόδων», «ξέπλυμα χρήματος, κατά παράβαση 17 κεφαλαίων κατηγορίας του Κώδικα των ΗΠΑ» και «συμμετοχή σε χρηματικές συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων προερχόμενων από συγκεκριμένες παράνομες δραστηριότητες, κατά παράβαση δύο κεφαλαίων κατηγορίας του Κώδικα των ΗΠΑ».

Ο συλληφθείς κρατείται και οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στις ΗΠΑ.

πηγη:http://www.newsbeast.gr/society/arthro/2781568/sinelavan-sti-chalkidiki-roso-katazitoumeno-pou-xeplene-dis-se-bitcoins


loretzo

Σαν την κλανιά είναι αυτη η χρηματική μονάδα  :smiley-fart:

luke cage

Η ξέφρενη πορεία του bitcoin και τα σενάρια για «φούσκα»



Η συνεχιζόμενη εκρηκτική πορεία του ψηφιακού κρυπτογραφημένου νομίσματος bitcoin ανησυχεί οικονομολόγους και μεγαλοεπενδυτές, ενώ ταυτόχρονα αποφέρει μεγάλα κέρδη σε όσους το έχουν αγοράσει και έχουν στοιχηματίσει σε αυτό. Κύριοι παράγοντες που ωθούν προς τα πάνω το bitcoin είναι αφενός ότι αρχίζει άμεσα η διαπραγμάτευσή του από τις αγορές CBOE Global Markets και CME Group και αφετέρου ότι στρέφουν το βλέμμα τους σε αυτό και θεσμικοί επενδυτές. Πάντως, μεταξύ των συναλλασσομένων έχει δημιουργηθεί αυτό το κλίμα, που παρατηρείται κάθε φορά σε περιπτώσεις «φούσκας», όπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές.

Οι New York Times παρατηρούν ότι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν bitcoin απλώς και μόνο επειδή πιστεύουν πως ακόμα περισσότεροι θα το θέλουν στο μέλλον. Πάντως, έστω κι έτσι, δεν αποκλείουν ότι μπορεί να υπάρξει και κραχ. Συν τοις άλλοις, ευνοϊκά για το bitcoin λειτουργεί και η απόφαση του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ (ASX) να υιοθετήσει την τεχνολογία blockchain, στην οποία κυρίως στηρίζονται τα κρυπτογραφημένα νομίσματα τύπου bitcoin. Η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση και τον διακανονισμό συναλλαγών, και το ASX θα είναι το πρώτο που θα το κάνει.

Σύμφωνα με τον Καρλ Αϊκαν, ο οποίος έχει επιτύχει σε βάθος χρόνου καλύτερες επιδόσεις στις επενδύσεις του, ακόμα και από τον Γουόρεν Μπάφετ, «το bitcoin είναι κάτι ακατανόητο και παραπέμπει σε "φούσκα"». Το ίδιο πιστεύει και ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής της Bridgewater, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου. Η συμβουλή του κ. Μπάφετ είναι να μην πλησιάσει κανείς το ψηφιακό νόμισμα, ενώ πιο συγκρατημένος εμφανίζεται ο ιδρυτής της Yahoo, Τζέρι Γιανγκ. Ο τελευταίος χαρακτηρίζει το bitcoin ψηφιακό νόμισμα, το οποίο ακόμα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού. «Πιστεύω στα ψηφιακά νομίσματα και ξέρω πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας, αλλά δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο», παρατηρεί.

Εντονος προβληματισμός

Οπως είναι αναμενόμενο, η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία. Την Πέμπτη, μέσα σε ένα μόνο 20λεπτο, η αξία του στην πλατφόρμα συναλλαγών Coinbase εκτινάχθηκε στις 3.000 δολάρια, ξεπέρασε τις 20.000 δολάρια και αμέσως μετά υποχώρησε στις 15.000 δολάρια, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Χθες διαπραγματευόταν αρχικά στις 16.700 δολάρια, κατά μέσον όρο, σε διάφορες πλατφόρμες συναλλαγών και, εν συνεχεία, κατρακύλησε στις 14.500 δολάρια λόγω ρευστοποιήσεων. Η ζήτηση για το bitcoin παραμένει πάρα πολύ ζωηρή, ορισμένες από τις διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν σε αυτήν, ενώ η διαφορά στην αξία του νομίσματος από τη μία στην άλλη μπορεί να φθάνει και τις 4.000 δολάρια.

Το εν λόγω νόμισμα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, δεν υπόκειται σε έλεγχο από κάποια ρυθμιστική αρχή, ούτε διατηρεί συγκεκριμένη νόμιμη συναλλαγματική ισοτιμία ως προς το δολάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το bitcoin, το οποίο εμφανίστηκε επισήμως στις αρχές του 2009, βασίζεται στο κρυπτογραφημένο λογισμικό blockchain που δεν υποστηρίζεται από κάποια κεντρική τράπεζα. Στα μέσα Ιανουαρίου, φέτος, η αξία του είχε κατακρημνιστεί στα 752 δολάρια. Το πρωτοφανές ενδιαφέρον για ένα αμφιλεγόμενο νόμισμα, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για εγκληματικές ενέργειες όπως το «ξέπλυμα χρήματος», σχετίζεται με το ότι είναι καινοτόμο. Ετσι το αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακοί επενδυτές, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος θεωρούνταν προνόμιο των ειδημόνων στη χρηματοπιστωτική τεχνολογία και των ένθερμων οπαδών της τεχνολογίας. Επιπλέον είναι σημαντικό ότι θα λάβει «νομιμοποίηση», εφόσον άμεσα θα διατίθενται από μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια προθεσμιακά συμβόλαια σε bitcoin – αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους επενδυτές να στοιχηματίσουν όχι μόνον στην άνοδο αλλά και στην πτώση του νομίσματος. Παράγοντες των αγορών ανησυχούν μήπως ο επενδυτικός κίνδυνος, που δυνητικά θα ενέχει η διαπραγμάτευση σε προθεσμιακά συμβόλαια bitcoin, επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες επενδυτικών προϊόντων.

Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, όλα τα bitcoin, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε κυκλοφορία στην παγκόσμια αγορά, αποτιμώνται σε 300 δισ. δολάρια. Ως μέτρο σύγκρισης θα μπορούσαμε να λάβουμε το σύνολο των μετοχών της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, οι οποίες αποτιμώνται σε 90 δισ. δολάρια.


Πηγη: http://www.kathimerini.gr/938549/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/h-3efrenh-poreia-toy-bitcoin-kai-ta-senaria-gia-foyska?platform=hootsuite

palisade

Μεγάλη φούσκα που δεν θα κρατήσει για πολύ.

luke cage

Η Βουλγαρία ανακάλυψε το Bitcoin και αποπληρώνει μέρος του χρέους της



Το bitcoin συνεχίζει να καλπάζει και μετατρέπει σε ζάπλουτο όποιον είχε νου και φρόνηση να ασχοληθεί στα σοβαρά μαζί του και να επενδύσει στην... αυγή του.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ηλεκτρονικού συναλλάγματος, το Coinbase, ένα Bitcoin αξίζει σήμερα (σήμερα όμως!) 14.182 ευρώ (16.699 δολάρια), ανεβαίνοντας μάλιστα μέσα σε έναν μήνα 6.000 ευρώ.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη του πολιτικού κόσμου της χώρας όταν ανακάλυψαν πως η Βουλγαρία έχει τόσο απόθεμα από Bitcoins που μπορεί να αποπληρώσει το 18% του εθνικού της χρέους των 14 δισ. ευρώ! Και πώς το ανακάλυψαν;

Η συλλογή των ψηφιακών νομισμάτων είχε κατασχεθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση κατά της διαφθοράς στη χώρα.



Μια έρευνα του Southeast European Law Enforcement Centre into Alleged Customs Fraud, μιας κοινής πρωτοβουλίας για τις τελωνειακές απάτες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον Μάιο του 2017, συνέλαβε μια σπείρα οργανωμένου εγκλήματος που είχε στην κατοχή της το απίστευτο ποσό. Και για να είμαστε ακριβείς, 213.519 Bitcoins! Τον Μάιο ο θησαυρός άξιζε 424 εκατ. ευρώ, σήμερα όμως έχει αγγίξει τα 2,5 δισ. ευρώ και συνεχίζει να καλπάζει.

Το ερώτημα που ανακύπτει τώρα είναι αν θα τα εξαργυρώσει άμεσα η Βουλγαρία για να ελαφρύνει το εθνικό της χρέος ή αν θα περιμένει ώστε να το αποπληρώσει όλο και να βγάλει και κέρδος; Δεδομένης φυσικά της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας του Bitcoin, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα...

πηγη: http://www.economy365.gr/article/58587/i-voylgaria-anakalypse-bitcoin-kai-apoplironei-meros-toy-hreoys-tis

soulis

έχω μπει σε ένα πρόγραμμα με bitcoins με αγορά ενός πακέτου 50€ που επιστρέφει κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή το 1% του πακέτου για 28 εβδομάδες. από κει και πέρα όσα πακέτα των 50€ αγοράζει κανείς τόσο μεγαλύτερη επιστροφή παίρνει

luke cage

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών το bitcoin






ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 13.12.2017 : 09:24
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών το bitcoin

    13s23bitcoin

Κάποιοι προειδοποιούν για το σκάσιμο «φούσκας» σε ανταλλακτήρια που δεν εποπτεύονται από καμία χρηματοπιστωτική αρχή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προειδοποιήσεις για το bitcoin διατύπωσαν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και η Επιτροπή Χρηματιστηρίων Προθεσμιακών Συμβολαίων Εμπορευμάτων (CTFC), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ποινικά αδικήματα, αλλά και για την έκθεση των μικροεπενδυτών στο σκάσιμο μιας «φούσκας».

Από το Ντουμπάι ο γνωστός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ δήλωσε ότι το bitcoin «δεν έχει καμία κοινωνική αξία». Ο νομπελίστας οικονομολόγος δήλωσε, επίσης, ότι θα αποτελούσε έκπληξη αν συνεχιζόταν το ράλι του bitcoin και το 2018.

Ο κ. Στίγκλιτζ δήλωσε ότι το δολάριο αποτελεί ακόμα το βασικό νόμισμα στις αγοραπωλησίες προϊόντων και δεν έχει χάσει τη δύναμή του. Από τις 3.000 δολάρια τον Αύγουστο, το bitcoin εκτοξεύθηκε στις 19.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου. Εξακολουθεί να επικρατεί προβληματισμός για την πορεία του πρώτου και ισχυρότερου ψηφιακού νομίσματος, αλλά το ράλι συνεχίζεται ακάθεκτο στα ανταλλακτήρια.

Εως την περασμένη Κυριακή που ετέθη υπό διαπραγμάτευση πρώτη φορά το bitcoin ως προθεσμιακό συμβόλαιο στο Χρηματιστήριο του Σικάγου, η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στο ξέφρενο ράλι των ανταλλακτηρίων, με τους ειδήμονες των ψηφιακών νομισμάτων να μιλούν για τη δημιουργία μιας νέας μορφής χρήματος που δεν υπόκειται σε κανονιστικό πλαίσιο.

Σήμερα, οι αναλυτές των αγορών συμφωνούν ότι η διαπραγμάτευση προθεσμιακών συμβολαίων με bitcoin σε μια ρυθμισμένη αγορά θα προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές στο ψηφιακό νόμισμα.

Μήπως, όμως, η ένταξη του bitcoin στην προθεσμιακή αγορά μετριάσει τις αποδόσεις του, τουλάχιστον σε σχέση με την ιλιγγιώδη άνοδο που έχει παρουσιάσει από τις αρχές του έτους σε ανταλλακτήρια από τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία;

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαία η επιβολή κανονιστικού πλαισίου για την αντιμετώπιση περιπτώσεων ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, δήλωσε ο κ. Νοβότνι, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το τελευταίο 12μηνο, το ψηφιακό νόμισμα έχει τεθεί στο στόχαστρο σημαντικών παραγόντων της Wall Street. Ο Λάρι Φινκ, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, είχε περιγράψει το bitcoin ως μέσο για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει χρησιμοποιήσει έναν ηπιότερο χαρακτηρισμό. Το περιέγραψε ως «φούσκα». Σενάρια, όμως, θέλουν ορισμένες κεντρικές τράπεζες να εξετάζουν την καθιέρωση του δικού τους ψηφιακού νομίσματος.

http://www.kathimerini.gr/938973/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/sto-stoxastro-twn-amerikanikwn-arxwn-to-bitcoin?platform=hootsuite

loretzo

Ρε πολύ μόδα έγινε αυτη η μαλακία.
Στη γερμανία παντως ανακοινώσανε οτι δεν ειναι νομιμο χρηματικο μέσο συναλλαγών.

διονυσιος λορβας

Και εδω στην ελλάδα μπορείς να κάνεις πληρωμες με bitcoin
Αναγνωρισμένο νόμισμα είναι.

luke cage

Bitcoin:Φλερτάρει τα 20.000$ το «αόρατο» κρυπτο-νόμισμα



Για κάποιο λόγο το "τραινάκι" του Bitcoin συνεχίζει την ανοδική του πορεία, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται πότε θα βρεθεί στα υψηλότερα του για να ξεκινήσει η ανεξέλεγκτη πτώση του- και κάποιους άλλους να διερωτώνται αν η αξία του εκτοξευτεί και άλλο, σε δυσθεώρητα ύψη.

Το Σάββατο για ένα μικρό διάστημα το Bitcoin ξεπέρασε τα 19.700 δολάρια, κάτι το αξιοσημείωτο για ένα κρυπτονόμισμα που ακριβώς πριν ένα χρόνο διαπραγματευόταν κάτω από τα 1.000 δολάρια και πριν έναν περίπου μήνα η τιμή του ήταν λίγο κάτω από τα 8.000 δολάρια. Μάλιστα, το τελευταίο επταήμερο η τιμή του Bitcoin ανέβηκε σχεδόν κατά 35%. 

Βέβαια όλο αυτό το διάστημα γίνεται λόγος για τη "φούσκα" του Bitcoin, που σύντομα αναμένεται ότι θα σκάσει. Και όσο η τιμή του πλησιάζει το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων το ερώτημα αν αυτό είναι το ταβάνι του, επανέρχεται δριμύτερο. 

Το Bitcoin είναι διαβόητο για τη μεταβλητότητα του. Όμως αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, είναι το γεγονός ότι αρκετές φορές στο παρελθόν η αξία του κατέρρευσε, σε μια εποχή που δεν ήταν στραμμένη επάνω του η προσοχή του κόσμου.   

Σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομικών Δρ Daniele Bianchi στο Warwick Business School, αυτές οι καταρρεύσεις ήταν αποτέλεσμα διαφόρων περιστατικών: χάκιν, επεμβάσεις ρυθμιστικών αρχών, τεχνολογικών αναβαθμίσεων και ανταγωνισμού από άλλα κρυπτονομίσματα.

Όσοι παρακολουθούν τα blockchain σίγουρα θα θυμούνται το "δράμα" που δημιουργήθηκε με το χακάρισμα του διαδικτυακού ανταλλακτηρίου Mt. Gox, το οποίο τελικά σταμάτησε τη λειτουργία του μερικά χρόνια αργότερα. Τόσο όταν εισέβαλαν οι χάκερ, όσο και όταν έκλεισε το Mt. Gox, η τιμή του Bitcoin κατέρρευσε. Επίσης, δύο φορές οι επεμβάσεις των ρυθμιστικών αρχών της Κίνας είχαν ως αποτέλεσμα τις αντίστοιχες "βουτιές" στην τιμή του κρυπτονομίσματος. Αλλά και  μια πρόσφατη (αποτυχημένη) τεχνολογική αναβάθμιση, οδήγησε την τιμή του Bitcoin πτωτικά, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα. 

"Όλα αυτά λένε μια πολύ απλή ιστορία: Τα ρίσκα για το Bitcoin ξεκινούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η εμπλοκή ρυθμιστικών αρχών ή παραβιάσεις ασφαλείας η οποίες πλήττουν όλη την αξιοπιστία του κρυπτονομίσματος", αναφέρει ο Bianchi.

Επίσης, ο Bianchi  θεωρεί ότι τα ανταγωνιστικά κρυπτονομίσματα, όπως για παράδειγμα το Bitcoin Cash, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο Bitcoin.

"Η φύση του Bitcoin το καθιστά πολύ τρωτό έναντι του ανταγωνισμού, παρά το γεγονός ότι έχει το πλεονέκτημα να είναι το πρωτοπόρο του είδους του και η απόσταση που το χωρίζει από τους ανταγωνιστές του είναι τεράστια", αναφέρει ο Bianchi.

Η πρόσφατη παρουσίαση παραγώγων του Bitcoin- που επίσης δημιουργούν νέα σενάρια για μελλοντικά προβλήματα- σύμφωνα με τον Bianchi, "αναπόφευκτα θα προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς των ρυθμιστικών αρχών, όμως θα τραβήξει και το ενδιαφέρον εξειδικευμένων επενδυτών". 

Οπότε τι σημαίνουν όλα αυτά στην συζήτηση περί "φούσκας" του Bitcoin;

Ενώ ο Bianchi δίνει μεγάλη σημασία στα εξωγενή ρίσκα, θεωρεί ότι ο ενθουσιασμός που επικρατεί σήμερα για το Bitcoin δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας γύρω από το κρυπτονόμισμα, αλλά προέρχεται και από κάτι που το αποκαλεί "επιταχυνόμενος επαγγελματισμός στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων". 

Εν κατακλείδι: Ούτε ο Bianchi ούτε κανείς θα μπορούσε να δώσει επενδυτικές συμβουλές. Στο παρελθόν η τιμή του Bitcoin υποχώρησε από απρόβλεπτα γεγονότα, όμως η ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων οδήγησαν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα.   

Όμως καλό θα ήταν οι επενδυτές να είναι σε εγρήγορση για αυτά τα απρόβλεπτα γεγονότα, τα οποία σε τελική ανάλυση, πάντα κάνουν την εμφάνιση τους.

Πηγή: forbes, capital.gr, pontiki.gr

golden axe

Εντονες αναταράξεις για το bitcoin, που διχάζει τραπεζίτες και αναλυτές



Λίγο πάνω από 15.000 δολάρια κινήθηκε την Τετάρτη το bitcoin, καταφέρνοντας να «σβήσει» κάποιες από τις απώλειες που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αγορών λόγω των μεγάλων διακυμάνσεών του. Πάντως, παράγοντες των αγορών κρούουν εδώ και αρκετό καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για το σκάσιμο «φούσκας». Η υψηλή μεταβλητότητα αποδίδεται εν μέρει στη ρευστοποίηση κερδών από τους επενδυτές όσο πλησιάζει το τέλος του 2017. Παρότι καθιερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες προθεσμιακά συμβόλαια σε bitcoin στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου, είναι άγνωστο ακόμη αν το ψηφιακό νόμισμα θα επικρατήσει ως ένα ακόμη επενδυτικό προϊόν ή αν θα επεκταθεί η χρήση του ως μέσου συναλλαγών.

«Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την αξία του bitcoin», σχολίασε ο Εντουαρντ Στρίνγκγκαμ, πρόεδρος του αμερικανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Ερευνας, στο τηλεοπτικό δίκτυο του πρακτορείου Bloomberg. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν θα εκμηδενιστεί ή θα εκτοξευθεί στο ένα εκατ. δολάρια», πρόσθεσε ο ίδιος. «Πολύ σπάνια συναντά κανείς κάτι τόσο ευμετάβλητο όσο το bitcoin», είχε δηλώσει ο σύμβουλος επενδύσεων Ζένον Κάπρον στο Bloomberg.

Την περασμένη Παρασκευή, το bitcoin κατέρρευσε σε επίπεδα χαμηλότερα από 11.000 δολάρια, από 20.000 δολάρια που είχε βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Από τις αρχές του 2017 έχει παρουσιάσει άνοδο κατά 1.600%. Οι εποπτικές αρχές κάποιων εκ των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου εκφράζουν ανησυχίες για παράνομες δραστηριότητες μέσω του bitcoin. Κυρίως αναφέρονται στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. O Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είχε προειδοποιήσει ότι όσοι επενδύουν σε bitcoin κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους. Πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή ενός κανονιστικού πλαισίου για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος λόγω της εμφάνισης του ψηφιακού νομίσματος. Ο Λάρι Φινκ, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, είχε περιγράψει το bitcoin ως εργαλείο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει χρησιμοποιήσει έναν ηπιότερο χαρακτηρισμό, το περιγράφει ως «φούσκα».

Το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στο bitcoin, αλλά επεκτείνεται στην ευρύτερη αγορά του ψηφιακού χρήματος. Από τις αρχές του έτους έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων, με τη συνολική αξία τους να ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη New York Times. Οπως επισημαίνεται από την αμερικανική εφημερίδα, το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται από την αύξηση του αριθμού των χρηστών στο ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο Coinbase. Εως τα τέλη Νοεμβρίου του 2017, οι χρήστες του ήταν 13,3 εκατ. άτομα, με αύξηση πάνω από 100% από τα 5,5 εκατ. άτομα που είχαν καταγραφεί προ 11 μηνών, δηλαδή τον Ιανουάριο.

Παρότι υπάρχουν μεγάλοι φόβοι για τις επιπτώσεις από το σκάσιμο μιας «φούσκας», είναι πολύ δύσκολο να πωλήσει κάποιος μεγάλο όγκο ψηφιακών νομισμάτων. Δεν υπάρχει υψηλή διαθεσιμότητα σε bitcoin, γεγονός που καθιστά απίθανο ένα αιφνίδιο κύμα εκροών, είχε επισημάνει ο Economist. Κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην οικονομία από το bitcoin. «Πραγματική ζημία στην οικονομία προκαλείται από την κατάρρευση των τιμών σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν σχέση με χρήματα που προέρχονται από δάνεια. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν φαίνεται να υπάρχουν σε αυτήν την περίπτωση», αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα του Economist.

http://www.kathimerini.gr/940939/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/entones-anatara3eis-gia-to-bitcoin-poy-dixazei-trapezites-kai-analytes?platform=hootsuite

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2