kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Ελληνικά Πανεπιστήμια

Started by pontikos69, January 31, 2018, 01:51:49 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pontikos69

Πάμε να δούμε την απόλυτη παρακμή των ελληνικών πανεπιστημίων που έχουν γίνει παγκόσμιος περίγελος.








gunman

Χρήση ναρκωτικών εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου


Μετά τις καταγγελίες για επιθέσεις σε φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, φοιτήτρια και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κάνουν λόγο για χρήση ναρκωτικών εντός της σχολής.

Το βίντεο, το οποίο τράβηξε φοιτήτρια και ανέβασε στο facebook δείχνει έναν άνδρα υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης, ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη κοπέλα που τράβηξε το βίντεο διέκοψε τις σπουδές της λόγω της εκτεταμένης χρήσης ναρκωτικών στο ίδρυμα.

! No longer available

golden axe

Κάτι μεταξύ τρώγλης και στάνης  t9712.gif

kalamatianos

Ψηφίζω ότι είναι σταύλοι  m0105.gif

jim28

Να βάλουμε και την επιλογή "αποχωρητήρια?

sarcofago

Και πριν 31 χρόνια τα ίδια χάλια ήταν παιδιά  s14113.gif s14113.gif s14113.gif s14113.gif ποστάρω και τις αδιάσειστες ιστορικές αποδείξεις  s14064.gif

! No longer available

roumanofilos

 291.gif 291.gif και μάλιστα απο τότε πριν μπούνε στο πανεπιστήμιο  sf675hng.gif μαθαίνουνε όλες τις καλές τέχνες οι έλληνες νεολαίοι  fdjkt856.gif roll789354.gif coke-sniff.gif s14083.gif


luke cage

Δημήτρης Νανόπουλος: Το 2030 θα υπάρχουν «φεγγαρόπαιδα»




Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2013, ο Πίτερ Χιγκς παρέλαβε μαζί με τον Φρανσουά Ενγκλέρ το Νομπέλ Φυσικής. Στην ομιλία του περιέγραψε τη θεωρία του (τον μηχανισμό μέσω του οποίου η ύλη αποκτά τη μάζα της) και φυσικά μίλησε για το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο μποζόνιό του, κλείνοντας με την εξής φράση: «...το 1976 οι Ελις, Γκάιλαρντ και Νανόπουλος παρότρυναν τους πειραματικούς φυσικούς του CERN να αναζητήσουν το μποζόνιο Higgs όπως το προέβλεπε η θεωρία. Ηταν η αρχή μιας μεγάλης πειραματικής έρευνας, η οποία κορυφώθηκε με την ανακοίνωση του CERN τον Ιούλιο του 2012».

Ο Νανόπουλος στον οποίο αναφέρθηκε ο περίφημος Χιγκς είναι, φυσικά, ο Δημήτρης Νανόπουλος – ο σημαντικότερος εν ζωή θεωρητικός φυσικός. Ενα φτωχό παιδί που μετρούσε τ' άστρα στο Χαρβάτι Αττικής (την Παλλήνη του 1950), όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, για να φτάσει δύο δεκαετίες αργότερα να μιλάει για τ' άστρα στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Ενας μεγαλοφυής άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός και αισιόδοξος, που μπορεί τη μία στιγμή να περιγράφει τη θεωρία των υπερχορδών και τα πολλαπλά σύμπαντα και την άλλη να παροτρύνει νέους επιστήμονες να τολμούν να χτυπήσουν την πόρτα μεγάλων ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τη μία στιγμή να αποδεικνύει μαθηματικά την τυχαιότητα της ζωής και την άλλη να συγκινείται με μια κλασική μελωδία ή να απαγγέλλει ένα ποίημα που υμνεί τον έρωτα. Και κάθε ώρα και στιγμή να θυμίζει σ' όλους όσοι είναι ευλογημένοι με το δώρο της ζωής ότι πρέπει να ρουφούν το κάθε λεπτό που περνάει σαν να μην υπάρχει αύριο.

Διδακτική ιστορία

Γι' αυτό και το τελευταίο βιβλίο του «Στον τρίτο βράχο από τον Ηλιο» (που έγραψε σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά και έχει πουλήσει ήδη 20.000 αντίτυπα από τις εκδόσεις Πατάκη) θα πρέπει να διαβαστεί από κάθε Ελληνόπουλο που ψάχνει να βρει τον δρόμο του στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει η χώρα. Οχι μόνο γιατί εξιστορεί την πορεία ενός νέου που με την προσωπική του σκληρή προσπάθεια πετυχαίνει αυτό που αγαπάει. Αλλά κυρίως γιατί μέσα από τις εξιστορήσεις μπορεί κανείς να διακρίνει την καθαρότητα του μυαλού ενός μεγάλου επιστήμονα που ασχολείται με το σύμπαν αλλά πατάει γερά τα πόδια του στο έδαφος. Και νοιάζεται για την πρόοδο και την προκοπή της Ελλάδας.

– Πηγαινοέρχεστε χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, τι είναι αυτό που σας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από το πηγαινέλα μεταξύ δύο τελείως διαφορετικών κρατών;

– Αυτό που με τρομάζει είναι η απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες. Μια απόσταση που συνεχώς μεγαλώνει. Στη δεκαετία του '50 αυτοί έκαναν δέκα βήματα και εμείς μισό. Τώρα αυτοί τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός και εμείς πάμε με τον αραμπά. Και αν δεν βιαστούμε να καλύψουμε την απόσταση, κι αν δεν κάνουμε το παν για να ανεβούμε στο τρένο της προόδου με όλες μας τις δυνάμεις, κινδυνεύουμε να βρεθούμε ουραγοί. Σαν τους κατοίκους σε κάτι νησιά της Αυστραλίας, πολύ κοντά στην ηπειρωτική χώρα, όπου ζουν άνθρωποι όπως ζούσαν πριν από αρκετούς αιώνες, ενώ μερικά χιλιόμετρα πιο δίπλα απογειώνονται πύραυλοι.

– Εχουμε τόσο μεγάλες διαφορές με τις ΗΠΑ;

– Ασφαλώς. Στην Ελλάδα γίνονται μεγάλο θέμα οι απεργίες και το άσυλο στα πανεπιστήμια, όταν πλέον είναι σαφές διεθνώς ότι στον κόσμο της εργασίας και της παιδείας έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Και με αυτές τις αλλαγές καταρρίπτονται πλέον οι κομισάριοι και οι εργατοπατέρες, γιατί ο κόσμος είτε το θέλει είτε όχι, για να βγάλει το ψωμί του θα πρέπει να έχει γνώσεις. Οι νέοι που ξεκινούν σήμερα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να έχουν μεγάλη ειδίκευση και απόλυτη σχέση με τα επαγγέλματα του μέλλοντος –κομπιούτερ, βιολογία, τεχνητή νοημοσύνη, ρομπότικς– εάν θέλουν να προχωρήσουν. Είναι σαν να προσλάβεις μια γραμματέα 25 χρονών και να φέρει μαζί της γραφομηχανή και να μην ξέρει αγγλικά. Δεν έχει κανένα μέλλον.

Οι αλλαγές γύρω μας θυμίζουν την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Μοντέρνοι καιροί» – με την είσοδο των μηχανών τη δεκαετία του '30 στην αγορά εργασίας. Κάποτε τα σπίτια χτίζονταν με το χέρι, με εργάτες που κουβαλούσαν τον τενεκέ με τη λάσπη κι ανέβαιναν με τα πόδια τη σκαλωσιά. Περάσαμε γρήγορα στις μπετονιέρες και πλέον χτίζουμε σε λίγους μήνες ολόκληρο ουρανοξύστη. Σε λίγο δεν θα χρειαζόμαστε καν αυτά – θα τα αναλάβουν όλα τα ρομπότ ή οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές.

– Πόσο γρήγορα θα πάμε εκεί;

– Αφάνταστα γρήγορα. Σε μία πενταετία οι μεγάλες πόλεις θα έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς. Ηδη η Amazon εγκαινίασε το πρώτο της κατάστημα χωρίς υπαλλήλους, ενώ προχωράμε με άλματα στο Διάστημα. Το 2024 θα κάνουμε επανδρωμένη αποστολή στον Αρη και το 2027, όπως λέει ο Ελον Μασκ της Tesla, θα 'χουμε 1.000 ανθρώπους στο φεγγάρι και στη συνέχεια θα εποικίσουμε και τον Αρη. Δηλαδή 200 χρόνια από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου με την οποία απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους, θα υπάρχει η πρώτη αποικία στο φεγγάρι.
Μέχρι το 2030 θα 'χουμε τα λεγόμενα «φεγγαρόπαιδα». Θα κοιτάς την ταυτότητά τους και θα λέει ότι έχουν γεννηθεί στη Σελήνη. Και δεν μιλάω για 100 χρόνια μπροστά, μιλάω για αύριο. Το επόμενο αυτό βήμα θα γίνει πολύ γρήγορα, γιατί δεν θα γίνει από κράτη. Θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια και περιμένουν γρήγορα κέρδη.




Επιστημονικά άλματα

– Τι ήταν αυτό που έσπρωξε την ανθρωπότητα μπροστά;

– Οι θετικές επιστήμες. Η Φυσική και το ξαδελφάκι της η Τεχνολογία. Οι βασικοί νόμοι της Φυσικής είναι παντού ίδιοι. Μελετώντας το φως της κοσμικής ακτινοβολίας που έρχεται από 13,8 δισ. χρόνια μακριά ξέρουμε ότι λειτουργούν οι νόμοι του Μάξγουελ. Αντίθετα οι νόμοι, π.χ., της Βιολογίας μπορεί να είναι διαφορετικοί σε άλλους πλανήτες. Μπορεί εκεί να μην είναι ο άνθρακας το βασικό συστατικό της ζωής, αλλά το πυρίτιο. Να μην είναι το DNA το κληρονομικό μόριο. Οι «άνθρωποι» να ζουν με το θειάφι. Αρα, αντίθετα από τη Φυσική, η Βιολογία είναι τοπική επιστήμη. Και πρόσεξε: αν αφαιρέσεις την επιστήμη, ο κόσμος θα ζούσε σήμερα όπως την εποχή του Πλάτωνα. Καμία γενιά στην Ιστορία δεν έχει ζήσει τα άλματα που είδαμε εμείς στην επιστήμη. Από το αβάκιο φτάσαμε μέσα σε 50-60 χρόνια στην τεχνητή νοημοσύνη.

Στην Ελλάδα οι κλασικές σπουδές είναι το CERN του κόσμου

– Αν σας καλούσαν να αναλάβετε το υπουργείο Παιδείας, τι θα κάνατε για το ελληνικό πανεπιστήμιο;

– Κατ' αρχάς με έναν νόμο και ένα άρθρο, που λένε, θα γύριζα στον νόμο Διαμαντοπούλου, ως μια πρώτη αρχή. Δεν μπορούμε να μην έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια – θα προτιμούσα μάλιστα να έρχονταν στην Ελλάδα παραρτήματα αμερικανικών ή δυτικοευρωπαϊκών γνωστών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να είναι πέραν πάσης υποψίας.

– Να είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα;

– Ας ξεκινήσουν ως μη κερδοσκοπικά, νομίζω ότι το Χάρβαρντ και τα άλλα μεγάλα ξένα πανεπιστήμια έχουν αρκετά λεφτά. Ομως στην Ελλάδα οι κλασικές σπουδές είναι το CERN του κόσμου. Ο μεγάλος επιταχυντής νετρονίων όσον αφορά τις κλασικές σπουδές είναι κάτω από την ελληνική γη, και αυτό θα 'πρεπε να το είχαμε εκμεταλλευτεί χρόνια τώρα. Σε κάθε δρόμο της Αθήνας θα έπρεπε να υπάρχει ένα παράρτημα μεγάλων πανεπιστημίων απ' όλο τον κόσμο. Οχι μόνο από την Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Και οι Κινέζοι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις κλασικές σπουδές και την αρχαία Ελλάδα, και οι Ινδοί.

Εδώ θα έπρεπε να υπάρχει waiting list φοιτητών για να έρθουν και να διδαχθούν, π.χ. αρχαιολογία. Θα μπορούσαμε να 'μαστε το πνευματικό Μονακό του κόσμου. Κι ας αφήσουμε τις μεγάλες παραγωγές, να φτιάχνουμε αυτοκίνητα και τέτοια. Βέβαια, πρέπει να εκμεταλλευθούμε σωστά τον ορυκτό μας πλούτο και τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές.Αλλά εγώ θα σου μιλήσω γι' αυτά που ξέρω. Είναι δυνατόν να μην επιτρέπεται η διδασκαλία κλασικών σπουδών στα αγγλικά – να το κάνουν τα πανεπιστήμια σχεδόν κρυφά; Ημαρτον, Θεέ μου. Πού ζούμε; Κι αυτό θα έβγαζε τεράστια κεφάλαια για να μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα η χώρα.Γιατί να μην πηγαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια χιλιάδες Ελληνες φοιτητές που φεύγουν στο εξωτερικό και να μην προσελκύουμε και δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που θα ήθελαν να 'ρθουν στην Ελλάδα να σπουδάσουν αυτό που μόνο η Ελλάδα μπορεί να τους προσφέρει σε τέτοιο επίπεδο;

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιοι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων που έχουν φέουδα και δεν θέλουν κανέναν να τους τα αγγίξει να προσγειωθούν στη νέα πραγματικότητα. Εδώ δεν δέχονται την αξιολόγηση. Αν είναι δυνατόν. Μιλάμε σοβαρά;

Κάθε χρόνο, τα 50 χρόνια που είμαι στο εξωτερικό, στα πανεπιστήμια, στο CERN κλπ., έχουμε αξιολόγηση. Γράφω εκθέσεις, αναλυτικά τι έχω παραγάγει, τι ομιλίες έδωσα, πώς πήγαν τα εργαστήρια και τα πειράματα. Κάθε χρόνο. Μέχρι 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να γράψω τι έγινε τον προηγούμενο χρόνο. Και να το υποβάλω στο πανεπιστήμιο ή στα αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα με τα οποία συνεργάζομαι. Δεν νοείται αλλιώς να προχωρήσουμε μπροστά.


Η συνάντηση

Συναντηθήκαμε μεσημέρι στο «17», στο Κολωνάκι. Ο Φώτης, ιδιοκτήτης του πιο γνωστού πολιτικο-δημοσιογραφικού εστιατορίου της Αθήνας, έσπευσε να τον προϋπαντήσει με ένα «Τι ωραία που περάσαμε...», οπότε κατάλαβα ότι οι δυο τους είχαν προϊστορία. Κατά τη διάρκεια του γεύματος ήρθαν πολλοί (κυρίως πολιτικοί) στο τραπέζι μας να χαιρετήσουν με ενθουσιασμό τον κ. Νανόπουλο – κάτι που έδειχνε να τον ευχαριστεί.

«Γι' αυτό, όπου και να πάω, ξαναγυρίζω στην Ελλάδα», μου πέταξε με φανερή νοσταλγία. «Ξέρουμε να ζούμε, να γράφουμε ποιήματα και να τραγουδάμε από χαρά κι από λύπη. "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου", τι τραγούδι είναι αυτό. Το λέω κι ανατριχιάζω. Λίγο περισσότερο μυαλό να είχαμε, λίγο πιο σοβαροί να ήμαστε κι αγαπημένοι, θα κάναμε θαύματα. Και θα ζούσαμε πλουσιοπάροχα στην ευλογημένη αυτή χώρα». Ψέματα;

Φάγαμε σούπα τραχανά με φέτα και δύο πιάτα σπανακόρυζο που τα συνοδεύσαμε με δροσερή Μαλαγουζιά. Δεν πήραμε γλυκό, αλλά δύο εσπρέσο μαζί με τα σοκολατάκια-υπογλώσσια του μαγαζιού. Λογαριασμός 59 ευρώ.

Oι σταθμοί του

1948
Γεννιέται στην Αθήνα και περνάει τα παιδικά του χρόνια στο Χαρβάτι.

1964
Στο 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων γνωρίζει τον καθηγητή Φυσικής Βαγγέλη Τσιγκούνη, ο οποίος εντοπίζει το ταλέντο του.

1966
Ως φοιτητής διαβάζει το βιβλίο του Φάινμαν «Lectures in Physics» και αποφασίζει να ασχοληθεί με τη θεωρητική φυσική.

1971
Φεύγει για διδακτορικό στην Αγγλία (University of Sussex). Αργότερα τον ακολουθεί και η σύζυγός του Μυρτώ.

1973
Γίνεται δεκτός για να συνεχίσει το ερευνητικό του έργο στο CERN.

1975
Αποφασίζει ότι θα πρέπει να αναζητήσουν στον επιταχυντή το «ξεχασμένο» από τους φυσικούς μποζόνιο Higgs

1977
Ξεκινάει να εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Harvard.

1995
Tα πρώτα ίχνη του υποατομικού σωματιδίου top quark με μάζα 173 GeV ανοίγουν τον  δρόμο για την εύρεση του μποζονίου Higgs.

2011
Η δικαίωση. To CERN εντοπίζει πειραματικά το μποζόνιο Higgs, αποδεικνύοντας τη θεωρία της ομάδας Νανόπουλου.

http://www.kathimerini.gr/953145/article/proswpa/geyma-me-thn-k/dhmhtrhs-nanopoylos-to-2030-8a-yparxoyn-feggaropaida

διονυσιος λορβας

Σωστό αλλα δεν αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια για τα πανεπιστήμια της ελλάδας.

luke cage

Quote from: διονυσιος λορβας on March 15, 2018, 01:24:52 PM
Σωστό αλλα δεν αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια για τα πανεπιστήμια της ελλάδας.
Αυτά δεν είναι πανεπιστήμια μύστη  s14113.gif είναι κάτι άλλο  t1518.gif

negativedrone

Η εικονα των ελληνικων πανεπιστημιων ειναι χειροτερη απο την εικονα που εχουν οι δημοσιες τουαλετες.

luke cage

«Κραυγή αγωνίας» των καθηγητών της Νομικής για την κατάσταση γύρω από τη Σχολή





«Κραυγή αγωνίας» απευθύνουν οι 93 καθηγητές της Νομικής Αθηνών, με ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν, για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων. Οι καθηγητές κάνουν λόγο για «κατάσταση βαριάς παρανομίας» και τονίζουν ότι «καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα». «Διαμαρτυρόμαστε ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι για τη χείριστη παιδαγωγική του φαινομένου, την παιδαγωγική της ανοχής της παρανομίας. Διαμαρτυρόμαστε για τη διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ουσιαστικής και οργανωμένης προστασίας των πλέον δυστυχούντων συνανθρώπων μας, των θυμάτων των εμπόρων ναρκωτικών», υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, στην ανοικτή τους επιστολή. «Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της χώρας» σημειώνουν οι καθηγητές στην επιστολή. Την επιστολή κοινοποίησαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον διοικητή του Α.Τ. Εξαρχείων, τον δήμαρχο Αθηναίων, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η κατάσταση, όπως υποστηρίζουν, θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων και παράλληλα, προσβάλλει την ιστορία της Σχολής. «Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρουν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα» τονίζουν. Οι 93 υπογράφοντες την επιστολή διαμαρτύρονται για την απραξία της Πολιτείας, «η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελείται στο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πατρίδας μας», αλλά και την αδράνεια των αρμοδίων και τη «διαχειριστική μετάθεση ευθυνών». Παράλληλα, δηλώνουν ότι εάν δεν αντιμετωπισθεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα προστατεύσουν την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών και θα περιφρουρήσουν το κύρος της Σχολής, «λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί». Σημειώνεται ότι, από το 2012, έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής φύσης που πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά προτεραιότητα. Μάλιστα, με την υποστήριξη των πρυτανικών Αρχών, έχουν γίνει προσφυγές σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, με «μηδαμινή ανταπόκριση» όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές της Νομικής. Πηγή: http://www.lifo.gr/now/greece/186115/kraygi-agonias-ton-kathigiton-tis-nomikis-gia-tin-katastasi-gyro-apo-ti-sxoli

διονυσιος λορβας

Το πρωι περασα απο την Νομική.
Ένα μονο θα πω.
Τα μπουρδέλα στο μεταξουργείο ειναι ανώτερα κτίρια αισθητικής απο το πανεπιστήμιο της Νομικής.

luke cage

Ρεπορτάζ iefimerida: Το ΕΜΠ στο έλεος των μπαχαλάκηδων -Εικόνες ντροπής



Μόνο θλίψη και απογοήτευση νιώθει κανείς με την σημερινή εικόνα του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου. Ενα κτήριο κόσμημα της Αθήνας, παρατημένο στο έλεος των μπαχαλάκηδων και των αντιεξουσιαστών.

Η εικόνα του κτηρίου μόνο Πανεπιστήμιο δεν θυμίζει. Ολοι οι τοίχοι είναι σκεπασμένοι με γκράφιτι και συνθήματα. Ολα τα μάρμαρα έχουν ζημιές, αφού χρησιμοποιούνται για «πυρομαχικά» στις κατά καιρούς επιθέσεις των καταληψιών με την Αστυνομία. Σκουπίδια υπάρχουν παντού. Ολες οι προηγούμενες προσπάθειες αναπαλαίωσης και αποκατάστασης του κτηρίου απέτυχαν. Το περίφημο πανεπιστημιακό άσυλο προσφέρει στους μπαχαλάκηδες το απόλυτο άλλοθι για να κάνουν εκείνοι «κουμάντο» στο ΕΜΠ.





Οι καθηγητές απογοητευμένοι πλέον δεν αντιδρούν. Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει φασαρίες με τους αντιεξουσιαστές. Η αστυνομία έχει δεμένα τα χέρια λόγω ασύλου. Και το ΕΜΠ αφήνεται να ρημάζει στην κυριολεξία. Ακόμα και η είσοδος στους χώρους της Σχολής, είναι μια επικίνδυνη άσκηση. Κανείς δεν ξέρει αν την ώρα εκείνη, δεν βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμα συνέλευση αντιεξουσιαστών, που δεν τους αρέσουν οι «ξένες φάτσες».. Γιατι στο ΕΜΠ, ενα ίδρυμα με ιστορία και επιστημονικές περγαμηνές, αυτοί κάνουν κουμάντο φυσικά.





Ολα τα μάρμαρα είναι σπασμένα. Τα κομμάτια χρησιμοποιούνται απο τους κάθε λογής αντιεξουσιαστές για τις μάχες που ξεσπούν κάθε τόσο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ σε εποχές καταλήψεων και επεισοδίων.




Το ΕΜΠ στην αρχική του μορφή ιδρύθηκε το 1837, είναι δηλαδή σχεδόν συνομήλικο με το νεότερο ελληνικό Κράτος. Με βασιλικό διάταγμα «περί εκπαιδεύσεως εις την αρχιτεκτονικήν» ιδρύεται Τεχνικό Σχολείο, που αρχικά λειτουργεί μόνο Kυριακές και εορτές-αργίες προσφέροντας μαθήματα σε όσους επιθυμούν να μορφωθούν ως αρχιτεχνίτες στην αρχιτεκτονική. Η συρροή των υποψήφιων μαθητών ήταν τόσο μεγάλη, ώστε την άνοιξη του 1840 προστίθεται και Σχολείο συνεχούς (καθημερινής) λειτουργίας παράλληλα με το κυριακάτικο, ενώ πληθαίνουν κι επεκτείνονται τα μαθήματα. Τότε το «Πολυτεχνείο» εγκαθίσταται σε δικό του κτήριο στην οδό Πειραιώς. Με το ζήλο των μαθητών και των διδασκόντων το σχολείο αναπτύσσεται συνεχώς και ανυψώνεται η στάθμη του.

Σύντομα το Σχολείο αναβαθμίζεται,για να ανταποκριθεί στις γενικότερες ανάγκες της εγχώριας ανοικοδόμησης και βιομηχανίας. H διάρκεια των σπουδών επιμηκύνεται στα τρία χρόνια,το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με νέα μαθήματα και η διοίκηση ασκείται από την «επί της εμψυχώσεως της Εθνικής Βιομηχανίας Επιτροπή».

Η περιορισμένη χωρητικότητα της οικίας Γ. Βλαχούτση, στην οδό Πειραιώς (όπου αργότερα στεγάσθηκε το Ωδείο Αθηνών), δεν επιτρέπει την εκπλήρωση των φιλόδοξων στόχων του Σχολείου.
Έτσι, το 1871 αρχίζει η μετεγκατάσταση του Σχολείου σε καινούργια κτήρια, επί της οδού Πατησίων. Iστορικά κτήρια που πρώτος οραματίσθηκε ο Νικόλαος Στουρνάρης («με τα υπόλοιπα χρήματα της καταστάσεώς μου», έγραφε το 1852 στη διαθήκη του, «να κτισθή εις Αθήνας εν λαμπρόν Πολυτεχνείον...»), οδηγώντας και τους συγγενείς και συμπολίτες του από το Μέτσοβο, Μιχαήλ Τοσίτσα, Ελένη Τοσίτσα και Γεώργιο Αβέρωφ, να ενστερνισθούν την ιδέα του και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Πηγή: Ρεπορτάζ iefimerida: Το ΕΜΠ στο έλεος των μπαχαλάκηδων -Εικόνες ντροπής | iefimerida.gr

forthewhore

Quote from: διονυσιος λορβας on April 25, 2018, 01:06:31 PM
Το πρωι περασα απο την Νομική.
Ένα μονο θα πω.
Τα μπουρδέλα στο μεταξουργείο ειναι ανώτερα κτίρια αισθητικής απο το πανεπιστήμιο της Νομικής.
Τι σου φταίει το μεταξουργίο και το προσβάλεις ;

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2