kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Σωφρονιστικό (; ) σύστημα....

Started by OXIA, April 07, 2009, 03:55:50 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

διονυσιος λορβας

Ετσι ειναι και φυσικα αυτο ισχυει παντου.

luke cage

Επιχείρηση των ΕΚΑΜ σε κελί στον Κορυδαλλό - Τι αναφέρουν οι πληροφορίες



Έφοδο σε κελί κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποτραπεί πιθανό σχέδιο απόδρασης, πραγματοποιήθηκε στις 4 το πρωί με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και μετά από εισαγγελική παραγγελία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τη φυλακή αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο μετά από πληροφορίες για όπλα μέσα στη φυλακή, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία ότι έχουν εισέλθει όπλα στον Κορυδαλλό.

Ο έλεγχος της ΕΚΑΜ έγινε στο κελί του Αλβανού Ντούσκο Φάμπιο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης των Πυρήνων από τον Κορυδαλλό που απετράπη μετά τη σύλληψη του Χριστοδούλου Ξηρού τον Γενάρη του 2015.

Η έφοδος έγινε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία μετά από πληροφορίες ότι προετοίμαζε απόδραση. Στο κελί του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια μαχαίρια και φορητοί υπολογιστές με σύνδεση στο Ίντερνετ, όχι όμως και αλλά ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες περί απόδρασης. Η επιχείρηση έλαβε χώρα κάτω από άκρα μυστικότητα, δεν υπήρξαν διαρροές.

Άλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σχετική καταγγελία έκαναν συγκρατούμενοι του με τους οποίους ο βαρυποινίτης είχε σοβαρούς διαπληκτισμούς.

http://www.kathimerini.gr/946745/article/epikairothta/ellada/epixeirhsh-twn-ekam-se-keli-ston-korydallo---ti-anaferoyn-oi-plhrofories?platform=hootsuite

sarcofago

«Πήγε στο κιούπι και έγινε κομοδίνο»: Η φυλακή έχει τη δική της γλώσσα Πώς διαμορφώνεται η αργκό τις φυλακής, υπό ποιες συνθήκες χρησιμοποιείται και ποια η σημασία της



«θείος», το «κολέγιο», η «βόλτα», το «ζαμπόν», ο «κλέφτης»: αυτές είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο καθένας στην καθημερινότητά του, αλλά εντός της φυλακής αποκτούν μία διαφορετική έννοια. Ο «θείος» είναι πλέον ο αστυφύλακας, το «κολέγιο» η ίδια η φυλακή, «βόλτα» σημαίνει παραπλάνηση, «ζαμπόν» είναι τα ναρκωτικά, ενώ «κλέφτης» είναι το αποστακτήριο που χρησιμοποιούν οι έγκλειστοι για να φτιάχνουν τσίπουρο. Όπως μαθαίνουν τους διάφορους κανόνες της φυλακής, οι κρατούμενοι υιοθετούν και τον νέο αυτό γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας. «Η γλώσσα των εγκλείστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της δομής των φυλακών, στην οποία θεμελιώνονται οι αξίες του -χαρακτηριζόμενου από την εγκληματολογική έρευνα- "υποπολιτισμού" της φυλακής (ο όρος δεν χρησιμοποιείται με αξιακό περιεχόμενο ως κάτι το υποδεέστερο)», τονίζει η Αγγελική Καρδαρά, η οποία μελέτησε την αργκό των κρατουμένων στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της με τίτλο «Φυλακή και Γλώσσα». Η αργκό αυτή είναι το μέσο για να επιδείξει την ισχύ του, από φόβο μήπως δώσει την εντύπωση του αδύναμου και πέσει θύμα εκμετάλλευσης ή και χλευασμού των υπολοίπων. «Η αργκό της φυλακής δεν είναι απλά και μόνο ένα μέσο, αλλά ένα σύμβολο, εφόσον πέρα από τη γλωσσική επικοινωνία που προσφέρει, θεωρείται το πιο ισχυρό "όπλο" για να προσαρμοστούν οι έγκλειστοι στο άτεγκτο περιβάλλον της φυλακής και να επιβιώσουν, που είναι και το κύριο ζητούμενο όλων. Επομένως, αυτή η γλώσσα μπορούμε να πούμε ότι είναι φορέας ιδεών, πεποιθήσεων, βιωμάτων και γενικότερα ενός ολόκληρου αξιακού συστήματος, που αντανακλά τον τρόπο ζωής, σκέψης και συμπεριφοράς εντός και εκτός φυλακής. Δεν είναι ένα τυχαίο άνευ ιδιαίτερης σημασίας φαινόμενο, αλλά μία αναγκαιότητα», προσθέτει.

Η ίδια εξηγεί ότι «ένα θεμελιακό συμπέρασμα που εξάγεται από την ανάλυση των δεδομένων συνίσταται στο ότι η γλώσσα της φυλακής, ή "φυλακίστικη διάλεκτος" ή "φυλακίστικες λέξεις", όπως οι ίδιοι οι κρατούμενοι τις χαρακτηρίζουν, είναι μία πολύ σύνθετη έννοια. Απαρτίζεται από ένα σύνολο λέξεων και φράσεων, εκ των οποίων άλλες δημιουργούν οι ίδιοι οι έγκλειστοι και άλλες δανείζονται από διαφορετικούς γλωσσικούς κώδικες, κυρίως από την αργκό των νέων και την αργκό του στρατού, καθώς και από ξένες γλώσσες - κατά κύριο λόγο δύσκολες, όπως αραβικά, για να μην τις καταλαβαίνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. »Η αργκό αυτή αποτελεί το απαραίτητο μέσο ώστε να ενταχθεί ο κάθε τρόφιμος, τόσο στη μεγάλη ομάδα των κρατουμένων, όσο και στις υποομάδες των οποίων είναι μέλος. Ταυτόχρονα, είναι το μέσο για να επιδείξει την ισχύ του, από φόβο μήπως δώσει την εντύπωση του αδύναμου και πέσει θύμα εκμετάλλευσης ή και χλευασμού των υπολοίπων. »Και σε ένα δεύτερο, αλλά εξίσου σημαντικό επίπεδο, του παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα, ώστε να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή του και να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του, η οποία έχει καταρρακωθεί. Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι με την είσοδό του στο σωφρονιστικό κατάστημα, κάθε άτομο υποχρεούται να εγκαταλείψει τους δεσμούς που είχε στην ελεύθερη κοινωνία, τις δραστηριότητες του, και να αποδεχτεί τον ρόλο του κατώτερου στην ιεραρχία της φυλακής, αντιλαμβανόμαστε τη βαρύνουσα σημασία της γλώσσας ως προς τη διαμόρφωση της λεγόμενης ψυχολογίας των εγκλείστων».





Η αργκό δεν είναι στατική, αλλά ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούριες λέξεις και φράσεις. «Για παράδειγμα», όπως σημειώνει η ερευνήτρια, «όταν έκανα εγώ την έρευνα είδαμε σημαντικές διαφορές σε σχέση με την αντίστοιχη αργκό παρελθουσών εποχών. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι λέξεις "μπουζού", "μπουζουριάζω" και "ψειρού", που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για να περιγράψουν τη φυλακή, ενώ όταν έκανα εγώ την έρευνα η λέξη που χρησιμοποιούσαν ήταν το "κολέγιο", "το κολέγιο του εγκλήματος", με έντονη ειρωνική διάθεση». «Επιπλέον, δεν γίνεται χρήση των φράσεων που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα ευρέως οι λεγόμενοι "μάγκες" της παραδοσιακής κοινωνίας και αποτύπωναν γλαφυρά το πνεύμα της εποχής. Ούτε χρησιμοποιούνται πλέον πολλές λέξεις για την κλοπή, που πιο παλιά ήταν το πιο διαδεδομένο αδίκημα. Όπως η λέξη "μανιτάρι" για κλοπή με ειδικό τρόπο τρόπο, γνωστή και στην αστυνομία ως "μέθοδος του μανιταριού"», αναφέρει και προσθέτει: «Αυτό που κατέγραψα εγώ ήταν ένα πολύ πλούσιο λεξιλόγιο όσον αφορά στα ναρκωτικά. Ειδικά στον Κορυδαλλό που πολλοί βρίσκονται εκεί για αδικήματα του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς και άλλοι που μπορεί να έχουν μπει για διαφορετικό αδίκημα αλλά έκαναν χρήση ναρκωτικών». Σύμφωνα με την Α. Καρδαρά, στις ελληνικές φυλακές επικρατούν νέες συνθήκες, οι οποίες επιδρούν καταλυτικά στη διαμόρφωση της αργκό. «Οι συνθήκες αυτές αφορούν τη συνύπαρξη διαφορετικών εθνικοτήτων, συνεπώς φορέων διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών γλωσσών, θρησκειών, ιδεολογιών και βιωμάτων. Δηλαδή βλέπουμε πλέον ότι στην αργκό της φυλακής μπαίνουν λέξεις και φράσεις από τις γλώσσες άλλων λαών, όπως από τα αλβανικά ή από τα ρουμανικά. »Παράλληλα, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επιδρά στη χρήση της αργκό είναι ο χρόνος παραμονής στο σωφρονιστικό κατάστημα. Συγκεκριμένα αποδείχθηκε ότι όσοι συνεντευξιαζόμενοι ήταν υπότροποι, είχαν μπει δηλαδή για δεύτερη ή τρίτη φορά στη φυλακή, χρησιμοποιούσαν ένα πιο διευρυμένο αργκοτικό λεξιλόγιο. Ενώ οι νέοι, οι οποίοι και στην ελεύθερη κοινωνία δημιουργούν τους δικούς τους γλωσσικούς κώδικες, έτσι και και μέσα στη φυλακή διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διάδοση της αργκό».



Οι κανόνες Η γλώσσα της φυλακής διέπεται και αυτή από κανόνες και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίσταση. «Οι κρατούμενοι γνωρίζουν σε ποιες περιστάσεις και με ποια πρόσωπα "επιτρέπεται" να μιλήσουν την αργκό, υπό τους άτυπους νόμους επικοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι τη χρησιμοποιούν μεν σε καθημερινή βάση, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό με τα άτομα που κάνουν περισσότερη παρέα στον χώρο της φυλακής ή με τα άτομα, όπως λένε χαρακτηριστικά, με τα οποία κάνουν "δουλειά". "Δουλειά" είναι οι παράνομες δραστηριότητες. »Είναι ενδεικτική και η φράση ενός έγκλειστου που είχα καταγράψει: ότι τη χρησιμοποιούν με όσους νιώθουν κάποια "συναισθηματική αλληλοκάλυψη". Και μάλιστα, κατά την ανάλυση των σχέσεων των κρατουμένων με τους συγκρατούμενούς τους, αυτό που υπογράμμισα μέσα από τη μελέτη και στηριζόμενη στη διεθνή βιβλιογραφία, είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για πραγματική φιλία, αλλά περισσότερο για συμπράξεις και συναναστροφές που εξασφαλίζουν στον τρόφιμο μία πιο αρμονική διαβίωση στο συγκεκριμένο περιβάλλον. »Αυτό το στοιχείο αποδεικνύει και τον πολυδιάστατο ρόλο του γλωσσικού τους κώδικα, ο οποίος τους προσφέρει τη δυνατότητα όχι μόνο να επικοινωνούν, αλλά και να εκφράσουν και την οικειότητα προς τους συνομιλητές με τους οποίους αισθάνονται πιο κοντά, και αντίστοιχα να εκφράσουν την εχθρότητα προς όσους έχουν αρνητικά συναισθήματα, όπως πχ σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς κλπ», επισημαίνει η Αγγελική Καρδαρά.

Οι λόγοι χρήσης της συγκεκριμένης γλώσσας Από την έρευνα προκύπτει πως οι κρατούμενοι χρησιμοποιούν την αργκό κυρίως για τρεις λόγους. 1. «Βασικότερος είναι ο μιμητισμός, δηλαδή ότι τη χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι. 2. »Ο δεύτερος λόγος είναι η πλάκα, δηλαδή για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται τον χρόνο έκτισης της ποινής τους, και αυτό οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι ο χρόνος σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα αποκτά διαφορετικές διαστάσεις σε σχέση με τον χρόνο στην ελεύθερη κοινωνία. Υπό αυτό το πρίσμα μπορούμε να πούμε ότι η γλώσσα ψυχαγωγεί. 3. »Ο τρίτος λόγος εξυπηρετεί καθαρά έναν πρακτικό σκοπό. Με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι πολλές υβριστικές λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται εκτενώς στην ελεύθερη κοινωνία, ακόμα και από ανθρώπους που μπορούν να κατέχουν υψηλές κοινωνικές θέσεις, στη φυλακή αντικαθίστανται από εκφράσεις της αργκό. Αυτή η αντικατάσταση αποβλέπει σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός: στην αποφυγή παρεξηγήσεων. Όπως μας εξήγησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι, είναι άγραφος νόμος μεταξύ τους να μη χρησιμοποιούνται οι γνωστές σε όλους μας βωμολοχίες γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρούς καβγάδες και άλλες έκρυθμες καταστάσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των κρατουμένων δήλωσε πως δεν χρησιμοποιεί την αργκό με άτομα εκτός φυλακής, κυρίως με μέλη της οικογένειας και φίλους, παρά μόνο με όσους κάνουν "δουλειά".



Γλωσσάριο Ακολουθούν μερικά παραδείγματα λέξεων και φράσεων που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των ελληνικών φυλακών. «Ήρθε ο Παρ' Αρείω Πάγω να μας βγάλει»: ήρθε ο δικηγόρος στη φυλακή. Πρόκειται για μία ειρωνική έκφραση για τους δικηγόρους, ακόμα και για αυτούς που τους υπερασπίζονται, καθώς δεν παύουν να συμβολίζουν για τους κρατούμενους την εξουσία. «Αρσενικός»: ο «σωστός», ο «πραγματικός» άντρας, όπως τον χαρακτηρίζουν οι συνεντευξιαζόμενοι. Η Α. Καρδαρά εξηγεί πως αυτή η λέξη χρησιμοποιείται σχεδόν από όλους τους κρατούμενους σε εκφράσεις όπως «ήταν αρσενικός, πήγε και τους μαχαίρωσε όλους». «Αστερίας»: ειρωνικά ο πολύ έξυπνος, το «αστέρι». Στην πραγματικότητα εννοούν τον χαζό και πρόκειται για χαρακτηρισμό που αποδίδουν οι κρατούμενοι κυρίως σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Βέρι»: το νταλαβέρι η συναλλαγή. «Με πας βόλτα», «με πας ταξίδι»: μιλάς παραπλανητικά. «Βρέχει»: παράνομη είσοδος ναρκωτικών στη φυλακή. «Γέλιο», «να σου κοπεί το γέλιο»: Το γέλιο στον χώρο της φυλακής είναι σπάνιο εξαιτίας των σκληρών συνθηκών διαβίωσης. Η φράση «να σου κοπεί το γέλιο» σημαίνει να μην μιλάς και να μη χαζογελάς μέχρι να γίνει το δικαστήριο σου και να δεις ποια ποινή θα σου επιβληθεί. Αυτή η φράση απευθύνεται συνήθως στους υπόδικους κρατουμένους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει, όπως ανέφεραν άλλοι έγκλειστοι, «τι εστί φυλακή». «Γκοτζίλα»: το κρέας. Η λέξη είναι δανεισμένη από την αργκό του στρατού. «Δαγκώνω»: αποσπώ με ύπουλα μέσα πράγματα από συγκρατούμενους, όπως τσιγάρα και τηλεκάρτες. «Με δώσανε»: με συνέλαβαν. «13άρης»: ο τοξικοεξαρτημένος. «12αρι»: ο περιστασιακός χρήστης ναρκωτικών. «Δουλειά»: οι παράνομες δραστηριότητες. «Ζαμπόν»: η πρέζα, τα ναρκωτικά. Η λέξη προέρχεται από την αργκό των τοξικοεξαρτημένων. «Ζαπρέ»: η πρέζα. Η λέξη έχει προκύψει από αναγραμματισμό. «Θείος»: ο αστυφύλακας. «Καμένος»: ο κρατούμενος που του έχει επιβληθεί μία πολύ μεγάλη ποινή. Επίσης χρησιμοποιείται για τους ανόητους. «Γερή καμπάνα»: μεγάλη ποινή. «Καντίνα»: τα χρήματα που γράφονται στην καρτέλα κάθε κρατούμενου. «Γράφω καντίνα» σημαίνει ότι παραγγέλνω από το κυλικείο της φυλακής, «δεν έχω καντίνα» σημαίνει ότι δεν έχω χρήματα στην καρτέλα μου. «Καπάκι»: μονάδα μέτρησης πρέζας που χρησιμοποιείται στη φυλακή. Συνήθως με στυλό, φτιάχνεται ελλείψει άλλων μέσων. «Κάρτα», «ανοίγω κάρτα»: πρόκληση προβλημάτων και αναταραχών. «Κέρατα»: οι αστυνομικοί, «κερατιά» είναι το περιπολικό. Η συγκεκριμένη λέξη έχει προκύψει από το λεγόμενο «καρούμπαλο» ή «κέρατο» των περιπολικών.

«Πήγε στο κιούπι και έγινε κομοδίνο»: Πήγε στην απομόνωση και από τα ηρεμιστικά χάπια που του έδωσαν έγινε σαν το κομοδίνο, δηλαδή δεν κουνιέται και δεν μιλάει. «Κλέφτης»: το αποστακτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν οι έγκλειστοι για να φτιάχνουν τσίπουρο. «Κοινωνία»: είναι η ελεύθερη κοινωνία, η ζωή εκτός φυλακής. Όταν κάποιος έρχεται απ' έξω του λένε «μυρίζεις κοινωνία». «Το κολέγιο», το «κολέγιο του εγκλήματος»: η φυλακή. «Λοστρέ»: ο τρελός. «Το λεγκένι», «ο λεγκένης»: ο κρατούμενος που στον χώρο των φυλακών κάνει δουλειά σε κάποιον άλλον, κάνει αγγαρείες. «Το λαρύγγι»: ο κρατούμενος που καρφώνει τους συγκρατούμενούς του. «Μπαλάκι»: τα ναρκωτικά. «Τα στρουμφάκια»: οι αστυνομικοί. Η λέξη προκύπτει από τη μπλε στολή τους. «Ντεκαρισμένος», «σουσταρισμένος», «πυροβολημένος»: το άτομο που έχει πάρει αναβολικά. «Στρατηγός»: ο αρχιρουφιάνος στη φυλακή. «Συνοικέσια», «παντρέματα», «κονέ», «μερτικά»: τα ναρκωτικά. «Τελειωμένος»: στο πλαίσιο της άτυπης ιεραρχίας που υπάρχει στη φυλακή, οι κρατούμενοι που βρίσκονται εκεί για αδικήματα που δεν σχετίζονται με ναρκωτικά, όπως ανθρωποκτονίας, ληστείες κ.α., συνηθίζουν να αποκαλούν «τελειωμένους» τους τοξικοεξαρτημένους συγκρατούμενούς τους. Όσον αφορά στην ιεραρχία της φυλακής, την περίοδο που έγινε η έρευνα, στην ανώτερη βαθμίδα βρίσκονταν, σύμφωνα με τους έγκλειστους, οι οικονομικοί εγκληματίες. Αυτοί ήταν οι λεγόμενοι «σοβαροί κρατούμενοι». «Αυτός είναι μέσα για οικονομικό έγκλημα, είναι σοβαρός». Οι τοξικοεξαρτημένοι βρίσκονταν στην κατώτερη βαθμίδα. Τέλος, η ερευνήτρια τονίζει πως χρειάζεται προσοχή σε μερικές λέξεις, όταν μιλάει κάποιος σε έναν κρατούμενο. «Για παράδειγμα δεν θα πεις σε έναν κρατούμενο "χρόνια πολλά", ακόμα και αν έχει τα γενέθλιά του. Θα του πεις "χρόνια καλά" γιατί θα δημιουργηθεί η παρεξήγηση ότι το χρόνια πολλά αφορά στη φυλακή. Όπως επίσης, δεν θα χρησιμοποιήσεις κάποια έκφραση του τύπου "σιδεροκέφαλος"».

Η διατριβή της Αγγελικής Καρδαρά εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον καθηγητή εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση. Το 2014 εκδόθηκε σε βιβλίο από τις εκδόσεις νομικών βιβλίων Αντωνίου Σάκκουλα, υπό τον τίτλο «Φυλακή και γλώσσα». Η Α. Καρδαρά είναι διδάκτωρ, φιλόλογος, συγγραφέας, συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο e-learning προγραμμάτων καθώς και συνεργάτιδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος ως εισηγήτρια σεμιναριακών μαθημάτων. Σημειώνεται πως θα είναι επίσης εισηγήτρια στο σεμινάριο με θέμα «Φυλακές: Έρευνα και Γλωσσικά Ζητήματα», του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, το οποίο ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. Πηγή: www.lifo.gr

διονυσιος λορβας

Στην vip πτέρυγα για να καταλάβω πάνε αυτοί που έχουν λεφτά.Οι υπόλοιποι ειναι στην μαυρίλα και στη μιζέρια.

luke cage

Καταγγελίες για τον θάνατο 26χρονου κρατούμενου στη Λάρισα - Πιθανόν από απόστημα στο δόντι λέει η ιατροδικαστής





Εισαγγελική έρευνα διενεργείται, τόσο στις φυλακές Λάρισας όσο και στις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου 26χρόνου κρατουμένου, όπως επίσης διερευνώνται και τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός κρατούμενος βρέθηκε νεκρός, την περασμένη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, στο κελί του στις φυλακές Λάρισας, όπου είχε μεταφερθεί στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας από το Μαλανδρίνο, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας στα δόντια.

Δεν αποκλείεται ο θάνατος του 26χρονου κρατούμενου των φυλακών Λάρισας να προήλθε από απόστημα, από οδοντική μόλυνση σε παρακείμενους ιστούς και στις επιπλοκές που προκάλεσε αυτή, αναφέρει στην ιατροδικαστική έκθεση η ιατροδικαστής Λάρισας κ. Ρουμπίνη Λεονταρή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στον νεαρό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων ο 26χρονος Μαλτέζος Σώζος, είχε παρουσιάσει πύον στο στόμα και πρήστηκε. Λόγω της έλλειψης οδοντιάτρου στις φυλακές Μαλανδρίνου, έγινε η μεταγωγή του στη Λάρισα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός επέμενε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί η κατάστασή του επιδεινώνονταν. Κάτι που δεν έγινε εγκαίρως με αποτέλεσμα το πρωί του περασμένου Σαββάτου συγκρατούμενοί του να τον βρουν νεκρό στο κελί του. Απαντήσεις στα ακριβή αίτια του θανάτου του 26χρονου θα δοθούν με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, καθώς η ιατροδικαστής ζήτησε να γίνουν και ιστολογικές εξετάσεις. Τι λένε πηγές του υπουργείου Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κρατούμενος την 29η Ιανουαρίου 2018 είχε παραπονεθεί για πόνους στα δόντια και είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Όμως, τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε γναθοχειρουργό. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας δεν υπάρχει οδοντίατρος αυτής της ειδικότητας και έτσι αποφασίστηκε η μεταγωγή του κρατούμενου από τις φυλακές Μαλανδρίνου στις φυλακές Λάρισας. Εκεί, κλείστηκε ραντεβού με γναθοχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

http://www.lifo.gr/now/greece/179460/kataggelies-gia-ton-thanato-26xronoy-kratoymenoy-sti-larisa-pithanon-apo-apostima-sto-donti-leei-i-iatrodikastis

diary of madman

Υπόθεση Γιαγτζόγλου: Επίδειξη δύναμης από τη φυλακή



Ως επίδειξη δύναμης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» εντός και εκτός φυλακής ερμηνεύονται από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, με αφορμή το αίτημα μεταγωγής του υπόδικου για τρομοκρατία Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό. O 29χρονος, που κατηγορείται για την αποστολή του δέματος-βόμβας στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, διατηρεί επαφές με μέλη της οργάνωσης, ενώ το διάστημα πριν από τη σύλληψή του πραγματοποιούσε συχνά επισκεπτήρια στον Κορυδαλλό. Αξιωματούχοι από υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν ότι η μεταφορά του, το περασμένο Σάββατο πίσω στις φυλακές Λάρισας, αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα αμετανόητα στελέχη της «Συνωμοσίας» να στείλουν το μήνυμα ότι ελέγχουν τη φυλακή και εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρά ερείσματα στο πιο «δυναμικό» κομμάτι του αναρχικού χώρου.

Καλά ενημερωμένες πηγές, άλλωστε, αναφέρουν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν καταγραφεί τηλεφωνικές επικοινωνίες των εγκλείστων με αναρχικούς και αντικείμενο τον συντονισμό των επιθέσεων και «δράσεων» στο κέντρο της Αθήνας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκφράζουν την εκτίμηση ότι τα μέλη του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης έκριναν αναγκαίο να «επικοινωνήσουν» την ισχύ τους, απαιτώντας την επιστροφή του Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, φοβούμενα ανακατατάξεις εντός των φυλακών, μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου.

Και γλέντι

Στα τέλη Ιανουαρίου, μερικά εικοσιτετράωρα μετά τον φόνο του 57χρονου στο Χαϊδάρι, διοργάνωσαν ένα ιδιότυπο μνημόσυνο εντός της φυλακής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από μερικές ημέρες πραγματοποίησαν γλέντι στην Α΄ πτέρυγα της φυλακής κατά τα πρότυπα εκείνου που είχαν διοργανώσει τον Δεκέμβριο του 2013 παρουσία του Χριστόδουλου Ξηρού, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους. Αμεση σχέση με τα παραπάνω φέρονται να έχουν και ορισμένα πρόσφατα περιστατικά ξυλοδαρμών κρατουμένων, τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά αναρτήσεις κειμένων - καταγγελιών στην ιστοσελίδα Athens Indymedia. Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε στο κελί του από Αλβανούς κρατουμένους, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, ενώ μόλις την περασμένη Πέμπτη, η σύντροφός του Πόλα Ρούπα επιβεβαίωσε ότι κρατούμενες αποπειράθηκαν «να με σπάσουν κι εμένα στο ξύλο».

Και στις δύο περιπτώσεις, ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί υποδείχθηκαν τα μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Φυλακών», στην οποία κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν καταδικασμένα μέλη της «Συνωμοσίας». Τι απαντούν εκείνα; «Προειδοποιούμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, τους δημοσιογράφους και όσους επιχειρήσουν να σαμποτάρουν και να προσβάλουν τον αγώνα μας, ότι απ' εδώ και πέρα τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο», αναφέρεται σε επιστολή της Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο.

Το κείμενο γράφτηκε λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η υπόθεση Γιαγτζόγλου και σε αυτό γίνεται αναφορά σε ένα παρόμοιο συμβάν που εκτυλίχθηκε αρχές Φεβρουαρίου, δίχως πάντως να απασχολήσει στον ίδιο βαθμό την επικαιρότητα: τη μεταγωγή του Αλβανού Φάμιο Ντούσκο από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Λάρισας. Κρατείτο στις φυλακές Τρικάλων κατηγορούμενος και αυτός για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» και μετήχθη προ μηνών στον Κορυδαλλό κατόπιν απόφασης στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού πρώτα έβαλε φωτιά στο κελί του. Πηγή της «Κ» περιγράφει, μάλιστα, ότι ενώ αρχικά ο Ντούσκο τοποθετήθηκε στη Γ΄ πτέρυγα, κατόπιν «παρεμβάσεων» μετακόμισε στην ίδια ακτίνα όπου κρατούνται τα μέλη της «Συνωμοσίας». Τα ξημερώματα της 2ας Φεβρουαρίου, πάντως, με πρόσχημα μια ανώνυμη επιστολή στην οποία γινόταν αναφορά ότι ο Αλβανός είχε κρυμμένο όπλο στο κελί του, μεταφέρθηκε από άνδρες των ΕΚΑΜ αρχικά στις φυλακές Λάρισας (φέρεται να υποκίνησε εξέγερση) και τελικά στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου παραμένει.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη στην περίπτωση του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. Μετά τη σύλληψή του έξω από σπίτι - κρησφύγετο με εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας. Την 11η Δεκεμβρίου, χάρη και στη συνδρομή των δικηγόρων του, μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού προκειμένου να του χορηγηθεί αγωγή. Μερικές εβδομάδες αργότερα ωστόσο, επέστρεψε στη Λάρισα όπου παρέμεινε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Λόγω της δίκης του σε δεύτερο βαθμό για συμμετοχή του σε επεισόδια το 2011 επέστρεψε στον Κορυδαλλό και το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου ενώπιον της έδρας, ζήτησε αναβολή της δίκης και ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε απεργία πείνας με αίτημα να μην επιστρέψει στη Λάρισα.

Η συνέχεια είναι γνωστή: τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, ένστολοι μπήκαν στο κελί του και τον μετέφεραν με τη βία πίσω στη φυλακή Λάρισας. Ακολούθησε μίνι εξέγερση στην Α΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού (όπου κρατούνται τα μέλη της «Συνωμοσίας»), η οποία έληξε κατόπιν δέσμευσης στελέχους του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ο 29χρονος θα επέστρεφε άμεσα στον Κορυδαλλό.

http://www.kathimerini.gr/951759/article/epikairothta/ellada/ypo8esh-giagtzogloy-epidei3h-dynamhs-apo-th-fylakh

luke cage

Κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο




Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούμενοι φέρεται να απείλησαν και να μαστίγωσαν έναν σωφρονιστικό υπάλληλο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν ένας υπαρχιφύλακας έκανε έρευνα στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων στη Γ΄ πτέρυγα της φυλακής και εντόπισε, μεταξύ άλλων, 250 κάρτες sim. Το επόμενο βράδυ, την ώρα που έπρεπε να κλειδωθούν τα κελιά, οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν μέσα και ο αρμόδιος φύλακας ενημέρωσε τον υπαρχιφύλακα. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η Καθημερινή, όταν ο υπαρχιφύλακας πήγε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει, ένας εκ των τριών κρατουμένων τον απείλησε με μαχαίρι, ενώ οι άλλοι δύο τον μαστίγωσαν με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια. Παρότι ο υπαρχιφύλακας φέρεται να ζήτησε βοήθεια μέσω ασυρμάτου, οι συνάδελφοί του δεν ανταποκρίθηκαν λόγω φόβου. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνάδελφοί του τον συμβούλευσαν επίσης να μην κάνει επίσημη αναφορά για το περιστατικό, υπό τον φόβο ότι θα κινδυνεύσουν με αντίποινα από τους κρατούμενους. Για το συμβάν φέρεται να έχει ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Πηγή: www.lifo.gr

averel dalton

Πάλι καλα που δεν του τον σφυρίξανε  t15143.gif

diary of madman

Συμπλοκή βαρυποινιτών στις φυλακές Δομοκού με αυτοσχέδια μαχαίρια




Συμπλοκή με αυτοσχέδια μαχαίρια σημειώθηκε χθες το πρωί σε κοινόχρηστο χώρο της Γ' πτέρυγας των φυλακών Δομοκού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Ειδικότερα, δυο Αλβανοί βαρυποινίτες, ηλικίας 47 και 27 ετών αντίστοιχα, συνεπλάκησαν άγρια με αποτέλεσμα ο 47χρονος να καταλήξει στο νοσοκομείο Λαμίας βαριά τραυματισμένος και ο 27χρονος πιο ελαφρά.

Ο νεαρός μετά την απαραίτητη ιατρική φροντίδα επέστρεψε στις φυλακές, ενώ ο 47χρονος παραμένει στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

http://www.kathimerini.gr/958567/article/epikairothta/ellada/symplokh-varypoinitwn-stis-fylakes-domokoy-me-aytosxedia-maxairia?platform=hootsuite

luke cage

Οι κακοποιοί... ζουν ανάμεσά μας



Σπάνια νόμος έχει δεχθεί τόσες επικρίσεις, όσες ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου, που ισχύει με τροποποιήσεις από το 2015 έως και σήμερα, και έχει δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κρατουμένους, ανάμεσά τους και εκατοντάδες βαρυποινίτες να βγουν από τις φυλακές, πολλοί από τους οποίους διέπραξαν στη συνέχεια στυγερά εγκλήματα, προκαλώντας αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και έντονες πολιτικές επικρίσεις εις βάρος της κυβέρνησης.

Μαζικές ήταν οι αποφυλακίσεις κρατουμένων από την αρχή της εφαρμογής του νόμου, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα, παρά τις τροποποιήσεις που έχει υποστεί, περί τους 430 με 450 κρατουμένους να βγαίνουν κάθε μήνα από τη φυλακή, πολλοί από τους οποίους έχουν βαριές καταδίκες για ειδεχθή εγκλήματα, όπως ληστείες και διακεκριμένες κλοπές ή εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών. Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης για το 2017 κάνουν λόγο για 320 αποφυλακισθέντες με καταδίκες για ληστείες και 1.137 για κλοπές, ενώ ο αριθμός των κρατουμένων που έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και βγήκαν σε σύντομο χρόνο από τις φυλακές ενώ είχαν καταδίκες για ναρκωτικά, την ίδια περίοδο, άγγιξε τους 698.

Η πρόσφατη στυγερή δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, όταν αντιστάθηκε σε ένοπλη ληστεία και η δραματική κατάληξη μέρες αργότερα, καθώς και οι πληροφορίες για τους δράστες του εγκλήματος, όπως και πολλές άλλες εγκληματικές ενέργειες που γίνονται σχεδόν καθημερινά, επανέφεραν την κριτική και τους έντονους προβληματισμούς για την εφαρμογή του νόμου για τις αποφυλακίσεις και τις συνέπειες που παράγονται, πυροδοτώντας κύμα βίας και εγκληματικότητας σε βάρος των πολιτών.

Εκτός φυλακών 12.000

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, στο οποίο διεθνώς πλέον δίδεται μεγάλη προτεραιότητα, στη χώρα μας δοκιμάζεται καθημερινά, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στις έντονες επικρίσεις για τις πρόωρες αποφυλακίσεις κακοποιών, κάνει λόγο για δημιουργία κλίματος «ηθικού πανικού», για «ρητορεία του νόμου και της τάξης» και αρνείται ότι τα περιστατικά της υποτροπής επικίνδυνων εγκληματιών που βγήκαν από τις φυλακές με τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου είναι τόσο πολλά. Επιμένει, μάλιστα, στην αρχική του θέση, ότι ο νόμος για τις πρόωρες αποφυλακίσεις είναι σωστός και ότι έχει συμβάλει στη μείωση των κρατουμένων –που είναι γεγονός– χωρίς να πυροδοτήσει κύμα εγκληματικότητας.

Ομως τα περιστατικά υποτροπής κακοποιών που βγήκαν με τον συγκεκριμένο νόμο είναι πολλά και ορισμένα από αυτά πραγματικά σοκάρουν, δικαιώνοντας τις έντονες και τελικά προφητικές επιφυλάξεις που εξέφρασε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, όταν τότε, το 2015, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, έφερε προς ψήφιση τον νόμο για τις πρόωρες αποφυλακίσεις ή άλλως νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. «Οι ρυθμίσεις αυτές», είχαν τονίσει τότε οι εισαγγελείς, «ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και ειδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής», ενώ κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου είχαν επισημάνει εγκαίρως οι εισαγγελικοί λειτουργοί πως το «εν λόγω νομοσχέδιο θα επιφέρει γενική ελευθέρωση κρατουμένων», κριτική που δεν εισακούστηκε, ούτε ελήφθη υπόψη. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μέχρι σήμερα βγει από τις φυλακές πρόωρα με βάση τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου πάνω από 12.000 κρατούμενοι – μόνον το 2017 οι αποφυλακίσεις αυτού του τύπου έφθασαν τις 4.027.

Πάντως, η θλιβερή πρακτική που ακολουθήθηκε με τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος έχει τροποποιηθεί από τον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, χωρίς ωστόσο να αλλάξει σημαντικά, το να βγαίνουν πρόωρα ακόμα και βαρυποινίτες για να αδειάζουν οι υπερφορτωμένες φυλακές, δυστυχώς δεν είναι τωρινή. Ξεκίνησε δειλά δειλά από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, για να επεκταθεί στη συνέχεια με σειρά νόμων που ψηφίστηκαν σχεδόν από όλους τους υπουργούς Δικαιοσύνης, για να φθάσουμε στον νόμο Παρασκευόπουλου, για τον οποίο ειδικοί και μη εκτιμούν πως «τερμάτισε» την πρακτική των προκατόχων του, δημιουργώντας περιβάλλον μαζικών αποφυλακίσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το σύστημα της ποινικής καταστολής.

Προβληματισμός

Συνολικά έξι νομοθετήματα, όλα με το ίδιο περιεχόμενο και την ίδια στόχευση, για να αδειάσουν οι φυλακές στις οποίες κατά καιρούς τα πράγματα ξεφεύγουν και δεν πέφτει καρφίτσα, ψηφίστηκαν από το 2008 ώς και το 2015 οπότε και φθάσαμε στον νόμο Παρασκευόπουλου, με τον οποίο διευρύνθηκαν οι προϋποθέσεις πρόωρης αποφυλάκισης και δεν εξαιρέθηκαν –κάτι που γινόταν σταθερά και μόνιμα στο παρελθόν– οι περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων και γενικά βαριάς και επικίνδυνης εγκληματικότητας.

Αλλωστε, το βασικό επιχείρημα και της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ύπαρξη του νόμου για τις πρόωρες αποφυλακίσεις είναι η αντιμετώπιση ασφυκτικών καταστάσεων μέσα στις φυλακές και η μείωση φαινομένων εγκληματικότητας και διαφθοράς που αυτονόητα παράγονται, όταν οι κρατούμενοι είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Ομως, ειδικοί και μη αντιμετωπίζουν πλέον με έντονο προβληματισμό τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, που βασίζεται στη διαχρονική αδυναμία να ασκηθεί σοβαρή και υπεύθυνη αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική και αντί αυτής επιλέγεται η αποσπασματική λύση των νόμων για τις πρόωρες αποφυλακίσεις, που έφθασαν πλέον στο σημείο να «καίγονται τα ξερά μαζί με τα χλωρά», τουτέστιν να βγαίνουν και επικίνδυνοι κακοποιοί.

Στον κόσμο

Και ενώ στη χώρα μας η υπερφόρτωση των φυλακών και οι κακές συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα επιλέγεται να αντιμετωπιστούν με πρόωρες και ενίοτε μαζικές αποφυλακίσεις, στην Ευρώπη και διεθνώς τα θέματα της αυστηρής ποινικής τιμωρίας της βαριάς εγκληματικότητας έχουν προτεραιότητα και απασχολούν κυβερνήσεις και διεθνούς εμβέλειας οργανισμούς. Στις ΗΠΑ, για να ξεκινήσουμε από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, ακολουθείται από χρόνια πολιτική αυστηρής τιμωρίας της βαριάς εγκληματικότητας, ενώ για την ελαφρά εγκληματικότητα η αντιμετώπιση είναι ήπια. Ο ΟΗΕ έχει προτάξει την ασφάλεια των πολιτών και την αυστηρή μεταχείριση των κακοποιών βαριάς εγκληματικότητας, προβάλλοντας το δόγμα «Safety and Security», αναγορεύοντάς το ως θεμελιώδη αρχή από το 2015.

Τα ίδια και στην Ευρώπη, όπου στις περισσότερες χώρες οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι πραγματικότητα από χρόνια, ενώ το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης με πλείστες συστάσεις του προς τα κράτη-μέλη έχει θέσει ως προτεραιότητα να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες για σκληρότερη νομοθεσία για τους επικίνδυνους κακοποιούς, προτάσσοντας τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών και της απειλής που παράγει η επικινδυνότητα κρατουμένων και υπότροπων δραστών. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 2014, για τα θέματα αυτά είναι πιο αυστηρή από τις προηγούμενες. Εδώ βέβαια πηγαίνουμε ανάποδα σαν τον κάβουρα...

Επιστροφή στο έγκλημα

1. Γεωργιανός την καταγωγή, 38 χρόνων, που πυροβόλησε θανάσιμα τον 27χρονο κοσμηματοπώλη Θεόδωρο Παπαδόπουλο μέσα στο κατάστημά του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για τις πρόωρες αποφυλακίσεις μετά καταδίκη 25 χρόνων κάθειρξης για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων.

2. Τα τρία μέλη σπείρας που βασάνισαν μέχρι θανάτου τον 67χρονο εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα είχαν επίσης αποφυλακιστεί πρόωρα, μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας.

3. Ο κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 χρόνων για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς είχε συλληφθεί με 37,5 κιλά χασίς, αποφυλακίστηκε πρόωρα μετά έκτιση ποινής που δεν έφθασε τα έξι χρόνια.

4. Ο Αφγανός, που κατηγορήθηκε για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία 19χρονης φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, είχε αποφυλακιστεί επίσης πρόωρα μετά την καταδίκη του, γιατί είχε προκαλέσει βαρύτατες σωματικές βλάβες εις βάρος 20χρονης στην Κέρκυρα από την οποία άρπαξε την τσάντα.

http://www.kathimerini.gr/961508/article/epikairothta/ellada/oi-kakopoioi-zoyn-anamesa-mas?platform=hootsuite

luke cage

Στην Ταυλάνδη το βρήκανε  t2045.gif
Βάζουνε τους μικροεγκληματίες μαζί με επαγελματίες μάι τάιες  p1022.gif και γίνεται χαμός

! No longer available

luke cage

Άγρια επίθεση κρατουμένων σε υπαρχιφύλακα στον Κορυδαλλό


Κουκουλοφόροι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού επιτέθηκαν με μαχαίρι σε υπαρχιφύλακα ζητώντας του να του παραδώσουν το κλειδί που θα τους επέτρεπε να περάσουν από τη μία πτέρυγα της φυλακής στην άλλη.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος παρέμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του με αποτέλεσμα να αποτραπούν περαιτέρω συμπλοκές.

Tο Σωματείο Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητά άμεση συνάντηση του Σωματείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε και να καταγγείλουμε άλλο ένα περιστατικό βίας που συνέβη στο Κατάστημά μας το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου. Κατά την διάρκεια του κλεισίματος της Β' πτέρυγας, ομάδα ατόμων της Α' πτέρυγας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατευθύνθηκαν στην Β' πτέρυγα και με απειλή αυτοσχέδιου αιχμηρού αντικείμενου απείλησαν τον υπαρχιφύλακα της πτέρυγας ζητώντας του να τους παραδώσει το κεντρικό κλειδί της. Ευτυχώς ο υπαρχιφύλακας δεν είχε στην κατοχή του το κλειδί και απετράπη η είσοδος της ομάδας ατόμων εντός της πτέρυγας. Στην συνέχεια, δείχνοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατάφερε και ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου το κεντρικό θυρωρείο απ' όπου και χτύπησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα την επιστροφή των κρατούμενων στην πτέρυγα τους.

Για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει τόσο προφορικά όσο και με συνεχόμενα έγγραφα μας όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά καθημερινά διαιωνίζονται. Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε την άμεση συνάντηση του Σωματείου μας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, με την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.

Ωστόσο, μέχρι να πραγματοποιηθεί η ως άνω συνάντηση καλούμε την διοίκηση να παρέμβει από σήμερα κιόλας ώστε να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυλακτικό προσωπικό καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και περισσότερο τόσο κατά την διάρκεια όσο και με το πέρας του βραδινού κλεισίματος. Δηλαδή, την καλούμε να πράξει επιτέλους το αυτονόητο και να εφαρμόσει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας».

ΠΗΓΗ: enikos.gr
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=683364&catID=3

Statham

ειμαι παλιος και ωραιος

luke cage

Μαχαίρωσαν βαρυποινίτη στις φυλακές Κορυδαλλού



Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού 49χρονος βαρυποινίτης, που είχε καταδικαστεί ως μέλος του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος για συμμετοχή στο κύκλωμα των μπράβων.
Ο Ιωάννης Σκαφτούρος τραυματίστηκε στο πόδι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού εκτός κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών που εκδίκασε την υπόθεση του αποκαλούμενου συνδικάτου του εγκλήματος στο οποίο μεταξύ άλλων αποδίδεται η κινηματογραφική απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2009 και η δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008, είχαν καταδικαστεί μεταξύ των άλλων ο γνωστός Παναγιώτης Βλαστός και ο Ιωάννης Σκαφτούρος.

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/133072/maxairosan-varypoiniti-stis-fylakes-korydalloy?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1528220352

luke cage

Θύματα βίας σωφρονιστικοί υπάλληλοι



Τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά τη σωματική ακεραιότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κρούει το Σωματείο Εργαζομένων της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, καταγγέλλοντας απανωτά κρούσματα βίας. Σε ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε περιστατικό που συνέβη στις 3 Μαΐου, όταν κρατούμενοι της Γ΄ πτέρυγας μπήκαν στο αρχιφυλακείο και, θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκε αίτημα ενός εξ αυτών, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους δύο υπαρχιφύλακες και μάλιστα επιτέθηκαν στον έναν γρονθοκοπώντας τον και τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

Το σωματείο εργαζομένων κατηγορεί τους υπευθύνους του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και τη διοίκηση της φυλακής ότι «κωφεύουν στα συνεχόμενα περιστατικά βίας συνεχίζοντας να μην προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργήσουν ένα καθεστώς ασφάλειας, όχι μόνο των υπαλλήλων του καταστήματος αλλά και των ίδιων των κρατουμένων». «Μη ρισκάρετε κάποιος συνάδελφος να μην επιστρέψει γερός στο σπίτι του και στην οικογένειά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, βίαιο περιστατικό εις βάρος δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων σημειώθηκε προ διημέρου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, στη Πάτρα. Ενας κρατούμενος τους επιτέθηκε, κατά τα λεγόμενά τους χωρίς λόγο, και τους ξυλοκόπησε με μπουνιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Διαβατών δέχθηκε επίθεση από κρατουμένους, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσε από κρατούμενο, προσφάτως συλληφθέντα, κινητό τηλέφωνο.

Ο κρατούμενος φέρεται ως αρχηγός της γεωργιανής μαφίας και όταν ο υπάλληλος του απέσπασε τη συσκευή, δέχθηκε επίθεση από άλλους κρατουμένους, με αποτέλεσμα να υποστεί τρία κατάγματα στο πρόσωπο.
Έντυπη
http://www.kathimerini.gr/967849/article/epikairothta/ellada/8ymata-vias-swfronistikoi-ypallhloi?platform=hootsuite

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2