kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Φoρο- έπιδρομή !!!!

Started by luke cage, July 09, 2017, 04:36:56 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

κουνα μουτα


illuminati

σακούλες με 0.4 cents χρεώνουν τα μάρκετ.
Στο τέλος θα βάλουν φορολογία και στον αέρα που θα αναπνέουμε και δεν θα είναι πλάκα.

antonino

μονο το μαμηση δεν φορολογησαν ακομη σαν ειδος και σε λίγο θα φορολογησουν και τις καποτες τι αλλο να πουμε συναγωνιστες  m0827.gif m0827.gif m0827.gif m0827.gif

luke cage

Mπαίνει λουκέτο σε 20 εφορίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα




Λουκέτο σε τουλάχιστον είκοσι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες στα αστικά κέντρα Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πατρών προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Με στόχο τη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης αλλά και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της στο πεδίο του φορολογικού ελέγχου και της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται εντός του 2018 να ξεκινήσει το σχετικό πρόγραμμα συγχωνεύσεων που θα αλλάξει τη γεωγραφία των φορολογικών υπηρεσιών στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr ένα από τα βασικά κριτήρια για το αν θα συνεχίσει να συνεχίσει να λειτουργεί ή θα μπει λουκέτο σε μια εφορία στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα θα είναι το αν λειτουργούν σε αυτήν τμήμαta Ελέγχου και Δικαστικού. Βέβαια, εκτός από το συγκεκριμένο κριτήριο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το αν μια εφορία που λειτουργεί σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο κτήριο καθώς και γενικά η γεωγραφική της θέση και κατά πόσο εξυπηρετεί τους φορολογούμενους.

Από τις 40 εφορίες που λειτουργούν στην Αττική, διαθέτουν τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού μόνο οι μισές, δηλαδή οι 20. Στη Θεσσαλονίκη από τις 11 εφορίες που λειτουργούν διαθέτουν τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού οι 5 ενώ από τις δυο εφορίες που λειτουργούν στην Πάτρα διαθέτει αντίστοιχα τμήματα μόνο η μια εφορία.

Το βέβαιο είναι ότι αρκετές τις εφορίες που δεν διαθέτουν τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού θα κλείσουν και οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοί τους θα μεταφερθούν σε αυτές που σήμερα διαθέτουν Δικαστικά τμήματα και τμήματα Ελέγχου.

Το ότι η λειτουργία των δυο αυτών τμημάτων είναι σημαντική για τη συνέχιση της λειτουργίας τους συνδέεται με τη σημαντικότητά τους για τα φορολογικά έσοδα. Όσο περισσότερους ανθρώπινους και άλλους οικονομικούς πόρους διαθέτει ένα τμήμα Ελέγχου τόσο πιο αποτελεσματικό είναι στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα δικαστικά τμήματα τα οποία προχωρούν στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου οι φορολογούμενοι που δεν πληρώνουν εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να πληρώσουν (π.χ. επιβολής κατασχέσεων, αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων οφειλετών, πλειστηριασμοί).

Το λουκέτο στις εφορίες δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών –αφότου βέβαια ολοκληρωθεί επιτυχώς όλη η διαδικασία και ομαλοποιηθεί η λειτουργία τους- καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του taxisnet. Ταλαιπωρία αναμένεται να προκύψει μόνο για τις συναλλαγές που εξακολουθούν να γίνονται χειρόγραφα, όπως για παράδειγμα οι συναλλαγές της φορολογίας Κεφαλαίου (μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ) καθώς και οι συναλλαγές του Κώδικα (π.χ. ενάρξεις, παύσεις εργασιών).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη την περίοδο 2012-2013 υλοποιήθηκε μεγάλο πρόγραμμα συγχώνευσης εφοριών όπου έκλεισαν περισσότερες από 100 εφορίες.

http://www.topontiki.gr/article/258336/mpainei-loyketo-se-20-efories-se-athina-thessaloniki-kai-patra

pontikos69

Ερχεται το περιουσιολόγιο: Ο,τι δεν δηλώνεται θα... δημεύεται!



Nα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να μην υπάρξει ολιγωρία στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό τον Μάρτιο του 2019 ζητούν οι δανειστές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της υλοποίησης όλων των ανοιχτών ζητημάτων ενόψει της ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου.

H τρόικα δίνει μεγάλη σημασία στη λειτουργία του περιουσιολογίου, της τεράστιας βάσης δεδομένων με τα περιουσιακά στοιχεία 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων και του συνόλου των επιχειρήσεων, καθώς εκτιμά ότι θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την άσκηση φορολογικής πολιτικής, την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού, αλλά και για την ταχύτατη διεκπεραίωση φορολογικών υποθέσεων.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Realnews.

http://www.real.gr//Files/Articles/Document/670628.pdf


Πηγη: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=670611&catID=2

pontikos69

Quote from: Cavlomenos on March 26, 2018, 12:03:28 PM
Η Ελλάδα από το 2010 με απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτικών μας έπαψε να είναι ανεξάρτητο κράτος! Η παραμονή της στην ευρωζώνη σε συνδιασμό με τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς εξασφαλίζει την διάλυσή της έως το 2025!
καλημέρα καταρχήν.
Απο που προκύπτει και με ποια στοιχεία η διάλυση της ευροζώνης το 2025 ;
Για την ιστορία οι έλληνες πάψανε να είναι ανεξάρτητοι κατα τον πρωθυπουργό και ιστορικό Σπυρίδωνα Λάμπρου απο το πρώτο θαλασσοδάνειο της Αγγλίας το 1826  p09011.gif

pontikos69

Η Εφορία διασταυρώνει καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα - Πώς και σε πόσο χρόνο γίνονται οι έλεγχοι



Φορολογικούς ελέγχους που βασίζονται σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες διασταυρώσεων δεδομένων μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων διενεργούν οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα, με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας που υποκρύπτουν τη διάπραξη αδικημάτων εκτεταμένης και μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ο εντοπισμός των φορολογικών υποθέσεων με αυξημένες πιθανότητες διαπίστωσης παράνομης προσαύξησης περιουσίας και μεγάλης φοροδιαφυγής γίνεται με τη χρησιμοποίηση ειδικού λογισμικού για την αυτοματοποίηση των διασταυρώσεων δεδομένων μεταξύ τραπεζικών καταθέσεων και δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Το λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα στις φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να προχωρούν στο «σάρωμα» των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων και να ξεχωρίζουν εύκολα τις περιπτώσεις εκείνες όπου τα ποσά των πρωταρχικών καταθέσεων είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με τα εισοδήματα που έχουν συμπεριλάβει οι φορολογούμενοι αυτοί στις φορολογικές δηλώσεις των ιδίων ετών.

Έτσι οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες μπορούν πλέον εύκολα να εντοπίζουν τις κατ' αρχήν αδικαιολόγητες διαφορές χρηματικών ποσών μεταξύ πρωτογενών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Συγκεκριμένα κριτήρια

Ουσιαστικά, με το νέο αυτό λογισμικό, τα στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων φυσικών προσώπων με μεγάλα ποσά αναλήψεων και καταθέσεων μέσα στην τελευταία πενταετία μπορούν πλέον να διασταυρώνονται, αυτόματα και με μεγάλη ασφάλεια αξιοπιστίας, με τα ποσά των δηλωθέντων εισοδημάτων τους στα αντίστοιχα έτη, προκειμένου να ξεχωρίζουν οι πλέον ενδιαφέρουσες υποθέσεις και να επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για πλήρη έλεγχο.

Από 1,5 έτος σε λίγες μέρες

H διαδικασία του εντοπισμού των ποσών που έχουν κατατεθεί για πρώτη φορά στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε ελεγχόμενου φορολογούμενου και η διασταύρωσή τους με τα δεδομένα των φορολογικών του δηλώσεων για τον εντοπισμό των πρόσθετων διαφορών που πρέπει να δικαιολογηθούν από τον ελεγχόμενο, απαιτούσε έως και 1,5 χρόνο για να ολοκληρωθεί, με τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές πριν εφοδιαστούν το ειδικό αυτό λογισμικό.
Τώρα πλέον, με τη χρήση του λογισμικού, η διαδικασία αυτή μπορεί να ολοκληρώνεται σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα ή κάποιων εβδομάδων, αναλόγως της δυσκολίας της κάθε υπόθεσης. Το λογισμικό αξιοποιείται αυτή τη στιγμή για την υποβοήθηση των ελέγχων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και συνολικά για την ολοκλήρωση των δεκάδων χιλιάδων φορολογικών ελέγχων που έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν φέτος οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Αυτοματοποιημένοι αλγόριθμοι

Το σύστημα εντοπίζει και επεξεργάζεται μόνο τα στοιχεία πρωτογενών καταθέσεων, δηλαδή των ποσών που εμφανίζονται για πρώτη φορά κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε ελεγχόμενου, καθώς έχει τη δυνατότητα να εξαιρεί από τα προς διασταύρωση στοιχεία μεταφορές κεφαλαίων από λογαριασμό σε λογαριασμό του ιδίου προσώπου, δάνεια και αντιλογισμούς.

Μέσω αυτοματοποιημένων λογιστικών αλγορίθμων, το σύστημα μπορεί να συσχετίζει τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα μέσα σε λίγη ώρα, οδηγώντας σε κάποιες πρώτες ενδείξεις πιθανής φοροδιαφυγής. Το σύστημα όμως σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το έργο των ελεγκτών.

29.400 έλεγχοι φέτος

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει τη διενέργεια δεκάδων χιλιάδων φορολογικών ελέγχων και ερευνών. Συγκεκριμένα, το τρέχον έτος προβλέπεται να διενεργηθούν 24.750 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τα Ελεγκτικά Κέντρα (Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) και τις ΔΟΥ και άλλοι 4.650 στοχευμένοι έλεγχοι από την Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ (4.200 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι και 450 έρευνες μεγάλης έκτασης για την εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων φοροδιαφυγής).

Απολογισμός

Η αξιοποίηση του ειδικού αυτού λογισμικού περιλαμβάνεται στις δράσεις που ανέπτυξε η ΑΑΔΕ το 2017. Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα αναφέρονται στις σελίδες 65-66 της ετήσιας έκθεσης απολογισμού δράσεων έτους 2017, την οποία συνέταξε η ΑΑΔΕ, για την υποστήριξη του ελεγκτικού μηχανισμού, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο παραδόθηκε στον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή από Ομάδα Εργασίας που είχε συσταθεί το 2015 και συντομεύει κατά πολύ τον χρόνο που απαιτείται για τον προσδιορισμό της συνολικής καθαρής ατομικής/οικογενειακής τραπεζικής περιουσίας για κάθε ΑΦΜ κατ' έτος, η οποία, στη συνέχεια, συγκρίνεται με τα δηλωθέντα ατομικά/οικογενειακά εισοδήματα, έτσι ώστε να προσδιορίζεται η πιθανώς αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη κατ' έτος.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=672763&catID=182&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=real.gr

luke cage

ευτυχώς που δεν έχω τίποτα  m0827.gif

pontikos69

Η εφορία βάζει στο μάτι... Facebook, Instagram, Twitter - Ποιες αναρτήσεις θα «σκανάρονται»



Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν όσοι χρησιμοποιούν τα social media για προώθηση προϊόντων, αλλά επίσης κάνουν επίδειξη πλούτου στις φωτογραφίες που ανεβάζουν σε Facebook, Instagram και Twitter, ενώ συγχρόνως οι φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να το υποστηρίξουν.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο της προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχει αρχίσει να καταγράφει πρακτικές που χρησιμοποιούνται μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες σύντομα θα τεθούν στο μικροσκόπιο του φορολογικού ελέγχου. Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι αυξάνεται ραγδαία η διακίνηση περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο κατά κανόνα αποτελεί κεκαλυμμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, προανήγγειλε ότι οι έλεγχοι μέσω του διαδικτύου πρόκειται να επεκταθούν και να ενταθούν. Οι έλεγχοι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Έθνους αφορούν προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, πραγματοποίηση έμμεσης διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών από "επωνύμους" χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές αμοιβές στην εφορία και τέλος χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό χρηστών που διάγουν πολυτελή βίο, ενώ οι φορολογικές τους δηλώσεις είναι "φτωχές".

Πρόκειται για μία πρακτική ελέγχου που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό και συνίσταται στο να εντοπίζονται φορολογούμενοι που ανεβάζουν φωτογραφίες από κοσμοπολίτικα διεθνή θέρετεα, αλλά δηλώνουν ελάχιστα στην εφορία. Στο στόχαστρο βρίσκονται επιχειρηματίες, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως γιατροί και δικηγόροι.

Σε όσους εντοπιστούν να έχουν "πολυτελή" διαδικτυακή παρουσία και πενιχρή φορολογική δήλωση, θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου για τον προσδιορισμό του εισοδήματός τους με βάση τις έμμεσες τεχνικές. Αυτές οι τεχνικές λαμβάνουν υπόψη δαπάνες με κάρτες για κάλυψη ταξιδιωτικών εξόδων, αγορών ρούχων, πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ.

ΠΗΓΗ: Έθνος της Κυριακής .   http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=676027&catID=2

pontikos69

Νέος «φόρος πλούτου» - Θα επιβάλλεται στο σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών



Φόρο για τον πλούτο ή αλλιώς τον λεγόμενο «φοροπλούτο» σε κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών σχεδιάζει η κυβέρνηση... Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα λέγεται ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί ή, ορθότερα, θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (τον παλαιό ΦΜΑΠ), ο οποίος όμως θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί.

Ο λεγόμενος «φόρος πλούτου» θα βασίζεται στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με τα στοιχεία που είχαν καταθέσει οι φορολογούμενοι την περίοδο 2017 - 2018 και θα επιβάλλεται όχι μόνο στα ακίνητα, αλλά και σε όλα τα κινητά περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, έργα τέχνης, σκάφη αναψυχής και άλλα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ θα προβλέπει παράλληλα αφορολόγητα όρια και μειώσεις συντελεστών ακόμη και εισφορών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράττει όσα και με τον ΕΝΦΙΑ, επομένως θα υπάρξουν μεν μειώσεις στους συντελεστές του φόρου ακινήτων, ώστε να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι ιδιοκτήτες, αλλά με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία τα έσοδα θα είναι όπως και σήμερα, 2,65 δισ. ευρώ, ίσως και ακόμη περισσότερα.

Όπως αναφέρει το in.gr, παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι ένας τέτοιος φόρος, με τα έσοδα που θα είχε, θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μειώσεις άλλων φόρων, όπως π.χ. να μην πληρώνουν οι ιδιοκτήτες μικρών ακινήτων, να υποχωρήσει ο συντελεστής στις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, να δοθούν άλλες παροχές, στις οποίες έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση ποντάρει.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ενεργοποίηση του μέτρου θα αποκαταστήσει πολλές αδικίες και θα αποκαλύψει μέτωπα φοροδιαφυγής που μπορούν να ελεγχθούν.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια σημαντική φορολογική παρέμβαση προκειμένου να κατανεμηθούν δικαιότερα τα φορολογικά βάρη και να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος που θα χρηματοδοτήσει τα επόμενα χρόνια μειώσεις συντελεστών για επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα, παροχή φοροαπαλλαγών για επενδύσεις και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι το οικονομικό επιτελείο θέλει να βεβαιώνει κάθε χρόνο 3,2 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτόν θα υπάρξουν αυξήσεις στις επιβαρύνσεις των εχόντων πολλά τετραγωνικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Δημοσίου από τον ΦΑΠ του 2011 με αφορολόγητο όριο 200.000 ήταν περίπου 800 εκατ. ευρώ και αφορούσαν 560.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τι απέδιδε ο ΦΜΑΠ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΜΑΠ εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 1997 και προέβλεπε υψηλό αφορολόγητο. Συγκεκριμένα αφορούσε φορολογουμένους με ακίνητη περιουσία άνω των 243.600 ευρώ για τους άγαμους, 487.200 ευρώ για τους έγγαμους, με προσαύξηση 61.650 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 73.400 ευρώ για καθένα από το τρίτο παιδί και πάνω. Ο φόρος υπολογιζόταν με συντελεστές από 0,354% έως 0,944% επί της αντικειμενικής αξίας, για τα φυσικά πρόσωπα.

Ο ΦΜΑΠ διατηρήθηκε για αρκετά χρόνια και το 2009 επανήλθε ως Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), που αρχικά είχε όριο τα 400.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας και άνω. Στη συνέχεια το όριο επιβολής ΦΑΠ υποχώρησε στα 300.000 ευρώ για να καταλήξει το 2011 στα 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία.

Παρεμβάσεις μείωσης

Σύμφωνα με το «Έθνος», το σχέδιο περιλαμβάνει παράλληλα σειρά παρεμβάσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, πολλές από τις οποίες έχουν αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνονται. Στο φορολογικό τμήμα του αναπτυξιακού σχεδίου αναφέρεται με νόημα ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, μια διατύπωση που παραπέμπει στην τήρηση της θεσπισμένης για το 2020 μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Στις παρεμβάσεις μείωσης του φορολογικού βάρους περιλαμβάνεται επίσης:

● Η θέσπιση ειδικών συμφωνιών σταθερού φορολογικού πλαισίου κυρίως στον τομέα των φιλικών προς το περιβάλλον μεγάλων επενδύσεων.

● Η παροχή φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου.

● Η αξιοποίηση του περιουσιολογίου.

● Η περαιτέρω επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην οικονομία που ήδη αποδίδει σημαντικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

● Η διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών για τον εντοπισμό απόκρυψης εισοδήματος.

● Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα ενεργειακά προϊόντα και στα καπνικά.

● Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με παρεμβάσεις όπως αυτή για τη φορολόγηση του εισοδήματος από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.

● Η ενσωμάτωση στην ελληνική φορολογική νομοθεσία όλων των οδηγιών του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της διάβρωσης της φορολογικής βάσης με πρακτικές όπως οι ενδοομιλικές συναλλαγές.

● Η καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού επικαιροποίησης των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές αξίες στα ακίνητα για δικαιότερη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

● Η κεντρική διαχείριση της βεβαίωσης και είσπραξης φόρων προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματική η όλη διαδικασία και να αυξηθεί η εισπραξιμότητα φόρων.

● Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης.


Πηγη:http://www.topontiki.gr/article/275460/neos-foros-ploytoy-tha-epivalletai-sto-synolo-tis-kinitis-kai-akinitis-perioysias-ton

karoubas

να μας φορολογήσουν και πόσες φορές χέζουμε  t9712.gif να πάρουν και τα σκατά στα μούτρα τους.

luke cage

Τσακαλώτος: Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών



Στην παραδοχή ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί για το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος στο συγκεκριμένο ποσοστό περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, τονίζοντας, ωστόσο πως η επιβάρυνση στις εν λόγω περιοχές θα κυμαίνεται στα 20 ευρώ τον χρόνο. Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, τόνισε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ακόμη ότι μειωμένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για το υπόλοιπο 67%, θα παραμείνει ο ίδιος.

«Δεν είναι της ώρας οι συντάξεις»

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «δεν είναι της ώρας αυτά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία.

Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.



http://www.kathimerini.gr/967807/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/tsakalwtos-ay3hsh-enfia-gia-to-15-twn-idiokthtwn?platform=hootsuite

pontikos69

Απευθείας κατάσχεση των εισπράξεων από την ταμειακή μηχανή -Πότε γίνεται




Η εφορία πλέον μπορεί να μπει μέσα σε κατάστημα και να κατασχέσει χρήματα από το ταμείο.

Η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς την εφορία, εφόσον υπερβαίνουν τα 500 ευρώ μπορεί να ενεργοποιήσει και την κατάσχεση είτε μετρητών, είτε επιταγών που θα βρεθούν στο ταμείο του φορολογούμενου κατά τη διάρκεια διενέργειας του φορολογικού ελέγχου.

Το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το δημόσιο για το οποίο δεν λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης είναι τα 500 ευρώ, με την εξαίρεση, όμως, των κατασχέσεων στα χέρια τρίτων για το οποίο δεν υπάρχει όριο.

Υπενθυμίζεται πως για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση, μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και είναι:

α) κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,

β) κατάσχεση ακινήτων. Εκτός των ανωτέρω είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου, διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων.

Μάλιστα το μέτρο εμφανίστηκε ξανά μετά την κατάσχεση των ημερήσιων εισπράξεων σε εστιατόριο στη Μύκονο, καθώς υπήρχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.

Πηγή: Απευθείας κατάσχεση των εισπράξεων από την ταμειακή μηχανή -Πότε γίνεται | iefimerida.gr


palisade


ανατολιος

«Φόρος κατοχής περιουσίας» - Το σχέδιο της κυβέρνησης για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ



Σχέδιο για την αντικατάσταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από έναν γενικευμένο «φόρο κατοχής περιουσίας», ο οποίος θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων και των κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών, ακόμη κι εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, κρύβεται πίσω από την χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επίσπευση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο έχει καταρτιστεί εδώ και πολύ καιρό και έχει αποφασιστεί πλέον να υλοποιηθεί το αργότερο έως το 2020, ο νέος φόρος περιουσίας θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια, που κατέχουν οι φορολογούμενοι, αλλά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού θα υποστηριχθεί από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί εντός των προσεχών 2 ετών και θα περιλαμβάνει πληροφοριακά στοιχεία για όλη την ακίνητη και την κινητή περιουσία που κατέχουν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Στόχος της επιβολής του νέου φόρου θα είναι να εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ, όσα ακριβώς και με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2020 και την αντικατάστασή του με έναν νέο φόρο που θα επιβάλλεται όχι μόνο στην ακίνητη, αλλά και στην κινητή περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι αξίες όλων των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων κάθε φυσικού προσώπου θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μία προοδευτική κλίμακα συντελεστών. Από τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων θα αφαιρείται ως αφορολόγητο ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο πιθανότατα θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (έγγαμος, άγαμος, με ή χωρίς προστατευόμενα τέκνα).

Στο νέο αυτό φόρο θα υπάγονται:

– Κατοικίες, κτίρια επαγγελματικής στέγης, αποθήκες και άλλων ειδών κτίσματα, καθώς και οικόπεδα, αγροί, αγροτεμάχια και λοιπές εδαφικές εκτάσεις που κατέχουν οι φορολογούμενοι κατά πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα ή επικαρπία.

– Αυτοκίνητα Ι.Χ., μοτοσικλέτες, μηχανάκια, τρίκυκλα, σκάφη αναψυχής ταχύπλοα ή μη, εναέρια μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, ελικόπτερα κ.λπ.).

– Κινητά αντικείμενα μεγάλης συνολικής αξίας, όπως έπιπλα κ.λπ.

– Συμμετοχές των φορολογουμένων σε επιχειρήσεις, καθώς και ορισμένες άλλες επενδυτικές τοποθετήσεις κεφαλαίων τους (π.χ. σε επενδυτικό χρυσό).

Προκειμένου να επιβληθεί ο «φόρος κατοχής περιουσίας», η εφορία θα λαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπόψη:

α) τις αντικειμενικές αξίες των δηλωθέντων ακινήτων περιουσιακών στοιχείων,

β) τις αξίες αγοράς των κινητών περιουσιακών στοιχείων. Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα οι αξίες αυτές θα προσδιορίζονται με βάση τις διατάξεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα με συνυπολογισμό και της παλαιότητας. Ανάλογα, δηλαδή, με την παλαιότητα κάθε οχήματος, θα εφαρμόζεται ποσοστιαίος συντελεστής μείωσης της φορολογητέας αξίας. Για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών των σκαφών αναψυχής θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία και πληροφορίες που θα προέρχονται από την αγορά. Τέλος, για τον προσδιορισμό της αξίας των λοιπών κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως για παράδειγμα τα έπιπλα και ο οικιακός εξοπλισμός μεγάλης αξίας, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί το αντικειμενικό σύστημα που προβλέπει η νομοθεσία για τη φορολογία κληρονομιών. Δηλαδή ως αξία των λοιπών αυτών περιουσιακών στοιχείων να λαμβάνεται υπόψη ποσό ίσο με το 1/20 του συνόλου της αξίας των ακινήτων, των αυτοκινήτων, των δικύκλων και των σκαφών αναψυχής!

Πηγή πληροφόρησης για τις φορολογικές αρχές ώστε να καταφέρουν να εφαρμόσουν το φιλόδοξο σχέδιο επιβολής του νέου αυτού φόρου θα αποτελέσει, όπως ήδη προαναφέραμε, το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Πρόκειται για μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί και θα προστεθεί στις εφαρμογές του συστήματος ΤΑXIS το αργότερο έως τις αρχές του 2020. Σ' αυτή την ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Ουσιαστικά τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα αξιοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με σκοπό την αναδιαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, δηλαδή για την επιβολή νέων φόρων στην περιουσία.

Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα αφορούν ενδεικτικά: ακίνητα, οχήματα, μετρητά, επενδυτικό χρυσό, εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, τραπεζικούς λογαριασμούς, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κεφάλαια, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, δρόμωνες ίππους, κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας κ.λπ.

Ωστόσο, στο νέο φόρο περιουσίας δεν θα υπόκεινται οι καταθέσεις στις τράπεζες και ίσως κι άλλες μορφές αποταμιεύσεων και επενδύσεων, όπως οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, τα μερίδια των αμοιβαίων κεφαλαίων, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου. Στο νέο φόρο θα υπόκεινται όμως τα ακίνητα και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι με την επιβολή του νέου αυτού γενικευμένου φόρου περιουσίας θα δοθεί η δυνατότητα μιας δικαιότερης ανακατανομής των φορολογικών βαρών στα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων. Υποστηρίζουν ειδικότερα ότι η επιβολή φόρου και στα κινητά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων, τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους, τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό, συνεπάγεται μια πολύ μεγάλης έκτασης διεύρυνση της φορολογικής βάσης που θα διασφαλίσει την είσπραξη σημαντικού ύψους πρόσθετων εσόδων και θα δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιθώριο για την ουσιαστική ελάφρυνση της φορολογίας επί των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

Δεδομένου δηλαδή ότι ο εισπρακτικός στόχος της επιβολής και του νέου αυτού φόρου παραμένει ίδιος με του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή να εισρέουν κάθε χρόνο στα ταμεία του κράτους 2,65 δισ. ευρώ, όποια έσοδα κερδηθούν από το Δημόσιο με την επέκταση της φορολογίας στην κινητή περιουσία θα καλύψουν τις δημοσιονομικές απώλειες από τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία. Κερδισμένοι από την αναδιανομή αυτή θα είναι οι φορολογούμενοι που κατέχουν πολύ μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, η οποία περιορίζεται, συνήθως, σε ένα μόνο σπίτι μικρής ή μεσαίας έκτασης, είτε μονοκατοικία είτε διαμέρισμα.

Για το 2019 η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει και πάλι τον ΕΝΦΙΑ επί, αναπροσαρμοσμένων εκ νέου, αντικειμενικών αξιών ακινήτων και με προσαρμογές στις κλίμακες και τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, παρόμοιες με αυτές που έγιναν φέτος. Αλλη μία αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών αναμένεται εξάλλου να συμβεί εντός του 2020, ώστε να επέλθει πλήρης εξομοίωσή τους με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς. Ετσι, κατά την εφαρμογή του νέου φόρου περιουσίας, θα λαμβάνονται υπόψη ως φορολογητέες αξίες ακινήτων περιουσιακών στοιχείων οι πραγματικές τιμές τους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

http://www.topontiki.gr/article/287616/foros-katohis-perioysias-shedio-tis-kyvernisis-gia-antikatastasi-toy-enfia#.W4rNdJmIZFk.facebook

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2