kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Τι ετοιμάζει η Ρωσία;

Started by ΟΜΟΝΟΙΑΚΟΣ, February 19, 2010, 03:42:03 PM

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

silvera

ναι σίγουρα  m0105.gif οι ρωσίδες συνοδοί και οι εκατομμυριούχοι Ρωσοι δεν θα πάνε στη Μύκονο και θα τηρήσουν την οδηγία  m0105.gif

pontikos69

Διπλωματικές πηγές: Θα αντιδράσουμε «κατάλληλα και ανάλογα»



Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις απελάσεις των δύο διπλωματών της, τον περασμένο Ιούλιο.

Στο υπόμνημα που παρέλαβε ο κ. Ανδρέας Φρυγανάς από το ρωσικό ΥΠΕΞ, του κοινοποιείτο η απέλαση δύο στελεχών την Ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα καθώς και η απαγόρευση εισόδου στον Γιώργο Σακελλαρίου, του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Επιπλέον η ρωσική πλευρά προχώρησε σε διάβημα προς τον κ. Φρυγανά, με το οποίο εγκαλεί την Αθήνα για «αντιρωσικές ενέργειες».

Αντιδρώντας στην κλήση του κ. Φρυγανά στη Μόσχα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τις ρωσικές ενέργειες.

Διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στα ρωσικά αντίποινα έκαναν λόγο για «ασύμμετρη κίνηση» εκ μέρους των Ρώσων και εξηγούσαν ότι η ελληνική πλευρά είχε επιβάλει μέτρα απαντώντας σε συγκεκριμένες, αυθαίρετες κινήσεις των Ρώσων.

Οι ίδιες πηγές προανήγγειλαν πάντως ότι η Αθήνα θα αντιδράσει «κατάλληλα και ανάλογα»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών , όπου έλαβε ένα υπόμνημα δια του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας  τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

http://www.kathimerini.gr/978664/article/epikairothta/politikh/diplwmatikes-phges-8a-antidrasoyme-katallhla-kai-analoga

luke cage

O Μεντβέντεφ κουνά το δάκτυλο στη Δύση: «Θα θεωρήσουμε οικονομικό πόλεμο κλιμάκωση των κυρώσεων»




Η κλιμάκωση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας θα θεωρηθεί κήρυξη οικονομικού πολέμου, στον οποίο η Μόσχα θα απαντήσει με όλα τα δυνατά οικονομικά, πολιτικά και άλλα μέσα, διεμήνυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκανε τη δήλωση αυτή ερωτηθείς για το ποιες κυρώσεις ενδέχεται να επιβληθούν στη Ρωσία στο μέλλον και πώς θα επηρεάσουν την οικονομία της Ρωσίας.

«Δεν ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για μελλοντικές κυρώσεις, αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα: εάν επιβληθούν μέτρα όπως περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες, ή στη χρήση του ενός ή του άλλου νομίσματος, αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση—με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, άλλα μέσα. Οι αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιούν αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Αναφερόμενος εξάλλου στις ισχύουσες κυρώσεις και όσες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε πως παρά τους επίσημα διακηρυγμένους λόγους επιβολής τους, τα μέτρα αυτά έχουν κατά κύριο λόγο στόχο «να περιορίσουν την οικονομική μας δύναμη».

«Τα τελευταία εκατό χρόνια η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα υπό την πίεση κυρώσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να εξαλειφθεί η Ρωσία από τον κατάλογο των ισχυρών παικτών στη διεθνή αρένα», έκρινε ο Μεντβέντεφ.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ / TASS

Πηγή: O Μεντβέντεφ κουνά το δάκτυλο στη Δύση: «Θα θεωρήσουμε οικονομικό πόλεμο κλιμάκωση των κυρώσεων» | http://www.iefimerida.gr/news/436677/o-mentventef-koyna-daktylo-sti-dysi-tha-theorisoyme-oikonomiko-polemo-klimakosi-ton

επαναστατης του σεξ

Την βρήκαν την ελλαδίτσα εύκολη αντίπαλο και το παίζουν σκληροί.Στον Ερντογάν όμως κάνουν την κότα.

pontikos69

Χάσμα πλέον το ρήγμα Αθήνας και Μόσχας



Στη γεωπολιτική διάστασή της εισέρχεται πλέον η ρήξη ανάμεσα στην Αθήνα και στη Μόσχα, η οποία πυροδοτήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση για την απέλαση δύο διπλωματών από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμα Ρώσους πολίτες.

Το μάλλον... αμήχανο μεσοδιάστημα ακολούθησαν δύο απελάσεις στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα και η απαγόρευση εισόδου στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Ρωσία. Μόλις προχθές, την Παρασκευή, ακολούθησε το τελευταίο επεισόδιο, η εκτενής ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όπου η αντιπαράθεση ξέφυγε από το αμιγώς ελληνορωσικό πλαίσιο και μεταφέρθηκε σε στρατηγικό. Η Αθήνα θεωρεί τους Ρώσους «συντρόφους εν όπλοις» της Τουρκίας στη Συρία, με στρατηγική συνεργασία η οποία επεκτείνεται σε πολλούς τομείς.

Η αποτύπωση της συγκεκριμένης διάστασης σε δημόσιο λόγο δεν αποτελεί παρά επιβεβαίωση μιας πολύ συγκεκριμένης κατάστασης σε επίπεδο πρακτικό.

Η Ελλάδα και η Ρωσία ακολουθούν αποκλίνουσες πορείες, γεγονός το οποίο δεν είναι νέο, αλλά αποκτά διαφορετική σημασία υπό τις παρούσες συνθήκες. Η ενεργειακή και περιφερειακή στρατηγική της Μόσχας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προτεραιότητες της Αθήνας. Η Ελλάδα ήταν, βέβαια, πάντα μέλος του ΝΑΤΟ, εξ ορισμού κατά των ρωσικών στρατηγικών συμφερόντων, ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι τριβές έγιναν εντονότερες.

Η συμφωνία των Πρεσπών

Η πλέον γνωστή και αναδεδειγμένη είναι αυτή των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Επ' αυτού είναι γνωστή η αντίδραση της Μόσχας κατά οποιασδήποτε επέκτασης του ΝΑΤΟ, πολλώ δε μάλλον στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου διατηρεί ακόμα κάποια περιορισμένη μεν, ικανή δε να δημιουργήσει προβλήματα επιρροής. Σε αυτό το πλαίσιο, η αντίδραση της Αθήνας δεν αφορούσε αμιγώς τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά την ανησυχητική ένδειξη ότι στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας δρουν ανεξέλεγκτα τρίτες δυνάμεις, με κύρια τη Ρωσία, η οποία στηρίζει πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα στην περιοχή. Η πλέον ανησυχητική διάσταση της ρωσικής δραστηριοποίησης στον Βορρά αφορά την Εκκλησία.

Εκτός από τη μεγάλη επιρροή στο Αγιον Ορος και τις πολύ καλές σχέσεις με επισκόπους της Βορείου Ελλάδος, οι Ρώσοι λειτουργούν συνειδητά με σκοπό να υπονομεύσουν τους δεσμούς των μητροπόλεων των Νέων Χωρών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δεν είναι τυχαία η δημόσια αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις πληροφορίες περί άρνησης χορήγησης βίζας σε Ρώσους κληρικούς από την Αθήνα, καθώς και η έντονη απάντηση ελληνικών διπλωματικών πηγών ότι οι θεωρήσεις αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα και προνόμιο του κυρίαρχου κράτους που τις εκδίδει.

Οι τελευταίες εξελίξεις, τόσο ως προς τη διοίκηση του Αγίου Ορους όσο και ως προς την πιο ενδελεχή εξέταση των αιτήσεων για βίζα, κυρίως από Ρώσους κληρικούς, αντικατοπτρίζουν τη βούληση της Αθήνας να αποκτήσει τον έλεγχο σε μια διαδικασία η οποία μέχρι πρότινος διεκπεραιωνόταν μάλλον τυπικά. Είναι ενδεικτικές οι πολύ σκληρές διατυπώσεις που χρησιμοποιούνται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την «Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Παλαιστίνεια Εταιρεία», η οποία –όπως αναφέρεται– επιχειρήθηκε να επιβληθεί στην Ελλάδα από «μια μερίδα Ρώσων, ευτυχώς μειοψηφική, που νομίζει ότι μπορεί να κινείται στην Ελλάδα χωρίς να σέβεται νόμους και κανόνες, ακόμα και να εκτοξεύει απειλές». Παρά το εμφανές και έντονο παρασκήνιο, η επίσημη Εκκλησία έχει κρατηθεί μακριά από τον σχολιασμό όσων συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες.

Είναι απολύτως δεδομένο ότι η ένταση θα συντηρηθεί και λόγω των συνεχιζόμενων κυρώσεων. Δεν είναι τυχαίες οι πρόσφατες δηλώσεις Ρώσων εκπροσώπων think tanks τα οποία συνδέονται με το Κρεμλίνο για την «ελάχιστη» (όπως περιγράφεται) γεωπολιτική σημασία που έχει η Ελλάδα για τη Ρωσία, αλλά και για την «αναξιοπιστία» (όπως, επίσης, την αναφέρουν) του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που απλώς συναινεί με τις κυρώσεις που αποφασίζονται από την Ε.Ε.

Στις 22 Αυγούστου ξεκινά, επίσης, ο νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την εξαγωγή ηλεκτρονικών και μηχανολογικού υλικού (που θα μπορούσε να εκληφθεί ως εξοπλισμός ευαίσθητος για την εθνική ασφάλεια), με επιπτώσεις ακόμα και σε μεγάλες ρωσικές εταιρείες, όπως η Αεροφλότ.

Αν και η Ελλάδα δεν συνδέεται άμεσα με αυτές τις κυρώσεις, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα περιλαμβάνεται στις χώρες οι οποίες θα αμφισβητήσουν την απόφαση της Ουάσιγκτον να εντείνει την πίεση προς το Κρεμλίνο.

Σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τη διεύρυνση του ρήγματος με τη Μόσχα, οι παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ γίνονται ακόμα πιο στενές. Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας για την Ουάσιγκτον στην παρούσα φάση υποστηρίζεται από σειρά κινήσεων, οι οποίες υποδηλώνουν μετεξέλιξη της σχέσης των δύο χωρών σε βάθος χρόνου. Από συμβολικές κινήσεις, όπως η προσγείωση αμερικανικών μαχητικών τύπου F-22 στη Λάρισα, έως τη διαρκή επέκταση των δραστηριοτήτων στη βάση της Σούδας, αλλά και την προώθηση της υπόθεσης της Σύρου, φαίνεται ότι τουλάχιστον σε στρατιωτικό επίπεδο οι σχέσεις γίνονται ουσιαστικά πιο στενές. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγους μήνες ο «Παπανικολής», από τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.), συμμετείχε σε άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο σε αμερικανική μονάδα κρούσης με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, και την παρακολούθηση ρωσικών υποβρυχίων στην περιοχή.

Ανησυχεί η αντιπολίτευση

Η επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης, η οποία φαίνεται να ανησυχεί εξίσου για τις ισορροπίες στην περιοχή. Οπως φάνηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μέσω του αρμοδίου Γιώργου Κουμουτσάκου), αντιδράσεις όπως αυτή του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος χαρακτήρισε τα Κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», είναι ενδεικτικές. Η αντιπολίτευση ζητεί, μάλιστα, ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις. Στο πλευρό της Αθήνας στέκεται και η Κομισιόν, η οποία εμφανίστηκε την Παρασκευή να καταδικάζει τις απόπειρες παρέμβασης της Ρωσίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Ευλόγως, καίριο είναι το ερώτημα περί του τρόπου με τον οποίο μπορούν να επιστρέψουν σε κατάσταση σχετικής ομαλότητας οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας.

Ο σφιχτός εναγκαλισμός Ρωσίας και Τουρκίας

Η τελευταία και πιο ενδιαφέρουσα πτυχή των αντιδράσεων της Αθήνας έναντι της Μόσχας αφορά τη δημόσια αποτύπωση από το υπουργείο Εξωτερικών της πραγματικότητας των τελευταίων δύο χρόνων: αυτής, δηλαδή, της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα στις σχέσεις Αθήνας και Μόσχας που, μέχρι πρότινος, καλυπτόταν από τη γενικότερη σιγήν ιχθύος η οποία τηρείτο για τις ολοένα και δυσκολότερες επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες. Από τον Ιούλιο του 2016 και την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι διμερείς σχέσεις Μόσχας - Αγκυρας έχουν ανθήσει. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο κ. Ερντογάν, μετά την κατακρήμνιση της τουρκικής λίρας και τη γενικότερη επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, επικοινώνησε την Παρασκευή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενώ αύριο στην Αγκυρα μεταβαίνει για συνομιλίες και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Ωστόσο, η πρώτη ένδειξη για τον ολοένα και πιο σφιχτό εναγκαλισμό της Αγκυρας με τη Μόσχα ήταν η συμφωνία για το σύστημα αεράμυνας τύπου S-400. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει λόγο στην εξοπλιστική πολιτική οποιασδήποτε τρίτης χώρας, είναι σαφές πως η προμήθεια ενός ακόμη εξελιγμένου οπλικού συστήματος θα γείρει έτι περαιτέρω την πλάστιγγα υπέρ της Τουρκίας. Ενα από τα βασικά επιχειρήματα των Ρώσων έναντι όσων ανησυχούν από αυτή την αγοραπωλησία είναι ότι η Μόσχα δεν θα μεταφέρει ποτέ πυραυλική τεχνογνωσία στην Αγκυρα. Μετά, ήλθε η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου στη νότια Τουρκία. Το εργοστάσιο θα αναπτυχθεί από τη ρωσική εταιρεία «Ρόσατομ», η οποία θα αναλάβει και τη λειτουργία του για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Πιο σημαντική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι οι Ρώσοι θα αναλάβουν να εκπαιδεύσουν στην πυρηνική τεχνολογία περίπου 600 Τούρκους επιστήμονες. Σε αντίθεση με τους S-400, σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι η μεταφορά τεχνολογίας είναι δεδομένη. Αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, ανάλογη συνεργασία και, ώς ένα βαθμό, εκπαίδευση σε ζητήματα τα οποία αφορούν κυρίως την πολεμική αεροπορία υπάρχει ανάμεσα σε Τούρκους και Ρώσους στη Συρία.

Τα ρωσοτουρκικά συμφέροντα ταυτίζονται, επίσης, στον τομέα της ενέργειας. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να προωθούν τον Turkish Stream, ο οποίος είναι εκ διαμέτρου αντίθετος σε οποιαδήποτε ιδέα ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Παράλληλα, αποτελεί ανταγωνιστικό πρότζεκτ και για το φυσικό αέριο που εξορύσσεται από τον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου, μέρος του οποίου ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, που, όπως είναι γνωστό, παρενοχλείται από την Αγκυρα. Γίνεται, λοιπόν, σαφές, ότι η διασύνδεση των στρατηγικών συμφερόντων Μόσχας και Αγκυρας είναι πολύ πιο στενή απ' όσο φαίνεται.

http://www.kathimerini.gr/979575/article/epikairothta/politikh/xasma-pleon-to-rhgma-a8hnas-kai-mosxas?platform=hootsuite

TAZ 1982

Η Ρωσία θα αρχίσει την αποστολή των S-400 στην Τουρκία εντός του 2019
Αντιδρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες



Η Ρωσία θα αρχίσει να στέλνει στην Τουρκία εντός του 2019 τα προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τη ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ όπως είναι η Τουρκία σχεδιάζει να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ορισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία, περιλαμβανομένων και των μαχητικών F-35.

H εταιρεία Rosoboronexport ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ότι ενδέχεται στις συναλλαγές της με τους ξένους εταίρους της, να υποκαταστήσει το δολάριο με τα εθνικά νομίσματα.

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/3913523/i-rosia-tha-archisei-tin-apostoli-ton-s-400-stin-toyrkia-entos-toy-2019

διονυσιος λορβας

Ρούβλια στον Ερντογάν δώσανε να τον σώσουν ;

madMan

ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ STEALTH ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ
Ρωσικά υποβρύχια «αλωνίζουν» στα Στενά της Μάγχης κάτω από τη μύτη των Βρετανών




Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια με υπερσύγχρονη τεχνολογία αποφυγής εντοπισμού από τα εχθρικά ραντάρ εισέρχονται «αόρατα» και ανενόχλητα σε χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδουν βρετανικές εφημερίδες.

Τα υποβρύχια κλάσης Borey και Yasen του Πούτιν πλέουν τόσο αθόρυβα, που δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις βρετανικές ανθυποβρυχιακές άμυνας. Πιστεύεται ότι έχουν διενεργήσει αποστολές εντοπισμού βρετανικών υποβρυχίων καθώς απέπλεαν τα τελευταία από την άκρως απόρρητη βάση Φάσλεϊν στη Σκωτία, ενώ χαρτογράφησαν ζωτικής σημασίας υποβρύχια καλώδια τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς ενέργειας στα Στενά της Μάγχης, τα οποία αν καταστραφούν θα βυθίσουν στο χάος τη Βρετανία.

Από το 2015 τα ρωσικά υποβρύχια έχουν δεκαπλασιάσει τις εμφανίσεις του σε βρετανικά χωρικά ύδατα, ενώ η Μόσχα εντείνει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες ανά την υφήλιο. Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον δύο ρωσικά πολεμικά σκάφη πέρασαν από τα Στενά της Μάγχης προς τον Ανταλντικό Ωκεανό.

Στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία. «Πιστεύουμε ότι ένα συγκεκριμένο ρωσικό υποβρύχιο εστιάζει την προσοχή του στη βάση μας στη δυτική Σκωτία και σε υποθαλάσσιους αγωγούς στα Στενά της Μάγχης», ανέφερε πηγή στην κυριακάτικη Μail. «Τα συστήματα πρόωσης αυτού του νέου υποβρυχίου είναι πολύ πιο εξελιγμένα με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο αθόρυβο από τα προηγούμενα. Μέχρι πρόσφατα τα ρωσικά υποβρύχια ήταν πολύ θορυβώδη».

Οι κινήσεις των ρωσικών υποβρυχίων έρχονται σε μια περίοδο οξυμένων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας μετά την απόπειρα δηλητηρίασης στο Σάλσμπερι με τον νευροτοξικό παράγοντα novichok του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπαλ και της κόρης του, Γιούλια.

Πηγή:| iefimerida.gr

luke cage

Μπορεί η Ρωσία να σταματήσει την... μετονομασία του Βόρειου Γείτονά μας;
Είναι η Ρωσία διατεθειμένη να προχωρήσει σε μία ακόμα σύγκρουση με την Δύση;



Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα κοινοβούλια της πΓΔΜ και της Ελλάδας έδωσε νέα ένταση στο Μακεδονικό ζήτημα. Τα Δυτικά Μέσα σχολιάζουν θετικά τόσο την ίδια την Συμφωνία όσο και την κύρωση της, ενώ ξένοι πολιτικοί παράγοντες δηλώνουν ικανοποιημένοι για την ειρηνική διευθέτηση ενός σοβαρού διμερούς βαλκανικού ζητήματος. Πιστεύουν, ότι η ειρηνική αυτή επίλυση θα φέρει σταθερότητα στην περιοχή, παρά την αρνητική στάση της πλειοψηφίας των πολιτών και στις δύο χώρες.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο δυνάμεις οι οποίες αγωνίζονται για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτές οι δυνάμεις είναι η Τουρκία και η Ρωσία.

Η ισχυρότερη από τις δύο είναι η Ρωσία, η στάση της οποίας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστή. Δεν θέλει την λύση του ονοματολογικού, καθώς πιστεύει πως αυτή θα φέρει την μόνιμη πολιτική και στρατιωτική παρουσία/επέκταση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην βαλκανική χερσόνησο.

Πράγματι, εάν αυτό συμβεί, θα περιοριστεί πολύ η δυνατότητα άσκησης καθοριστικής επιρροής της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια, ιδίως στα Δυτικά Βαλκάνια, μετά την είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Εξίσου γνωστή είναι και η (αποτυχημένη) παρέμβαση του ρωσικού παράγοντα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, ώστε να δημιουργήσει κωλύματα, αρχικά στην διαπραγμάτευση και στην συνέχεια στην κύρωση της Συμφωνίας. Στα Σκόπια, οι Ρώσοι υποστήριξαν τους εθνικιστές του VMRO-DPMNE και τον Πρόεδρο Ίβανοφ τονίζοντας ότι η Συμφωνία πλήττει τον «μακεδονισμό» του λαού της πΓΔΜ! Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα οι Ρώσοι στήριξαν – είτε έμμεσα, είτε άμεσα - τις συντονισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες παραγόντων που αντιτίθενται στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, δηλαδή των παμμακεδονικών οργανώσεων, εκκλησιαστικών παραγόντων και λοιπών μορφωμάτων που ασκούν πολιτική επιρροή. Όμως, παρά τις προσπάθειες των Ρώσων, η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη και κυρώθηκε από τα κοινοβούλια των δύο Μερών, καθιστώντας το συνταγματικό όνομα του βόρειου γείτονά μας ως «Βόρειας Μακεδονίας» οριστικά και αμετάκλητα.

Η λύση του ονοματολογικού θα φέρει με την σειρά της και την οριστική είσοδο της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, χωρίς , ωστόσο, να είναι βέβαιο το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Έτσι, σύμφωνα με την Δύση, εξασφαλίζεται η σταθερότητα στην περιοχή, αφού η Ρωσία θεωρείται εκεί παράγοντας αστάθειας. Επίσης, εξασφαλίζεται η ανάπτυξη των Βαλκανίων, η ειρήνη σε μια περιοχή που από το 1990 γνωρίζει την έξαρση του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού, αλλά λαμβάνεται υπόψη και η ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής, καθώς και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Εντούτοις, η Ρωσία δεν είναι μια δύναμη που εύκολα αποδέχεται την ήττα της, ιδίως στα Βαλκάνια, όπου παραδοσιακά ασκούσε επιρροή. Ακόμα και μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, η Ρωσία έχει δύο επιλογές με τις οποίες πιστεύει, όπως φαίνεται, ότι μπορεί να σταματήσει την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Πρώτον,η Ρωσία έχει την δυνατότητα να μην αναγνωρίσει τυπικώς την «Βόρεια Μακεδονία», προτρέποντας τους στενούς συμμάχους της να πράξουν το ίδιο. Αυτό θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, αλλά όχι καθοριστικά από την στιγμή που σημαντικά κράτη όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, καθώς και η υπόλοιπη Ε.Ε (αλλά και γιγαντιαίες χώρες του κόσμου όπως η Κίνα και η Ινδία) θα έχουν αναγνωρίσει τη νέα ονομασία και με αυτήν θα έχουν σχέσεις με το γειτονικό μας κράτος.

Δεύτερον, η Ρωσία, εκμεταλλευόμενη την θέση που έχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μόνιμο μέλος μπορεί, να προσφύγει στο όργανο αυτό, να ασκήσει βέτο και να εμποδίσει την αναγνώριση της πΓΔΜ ως «Βόρειας Μακεδονίας» από τον ανώτατο διεθνή οργανισμό. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα, διότι ο ΟΗΕ είναι ο πλέον αρμόδιος οργανισμός για την διεθνή αναγνώριση των κρατών, είναι δε γνωστό ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την απειλή του βέτο – το έχει πράξει και στο παρελθόν.

Είναι όμως αρμόδιο το Γενικό Συμβούλιο να εγκρίνει την Συμφωνία των Πρεσπών;Η απάντηση είναι αρνητική, καθώς η Συμφωνία έχει συνομολογηθεί μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών και το μόνο που χρειάζεται είναι η προβλεπόμενη ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα και η πρωτοκόλληση του κειμένου στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, μόλις η συμφωνία τεθεί σε εφαρμογή. Εξάλλου, το ίδιο το κείμενο που υπεγράφη, στις τελικές διατάξεις του (Άρθρο 20, παρ. 6 και 10) δεν κάνει αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πιθανώς θεωρώντας την ρωσική αντίδραση ως άκρως αναμενόμενη.Η Ρωσία, ωστόσο, επικαλείται την παράγραφο 3 του Ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1993, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών θα κριθούν από το ίδιο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πράγματι, με το ψήφισμα 845 δίνεται εντολή στον Γενικό Γραμματέα και εκείθεν στον ειδικό του απεσταλμένο Μάθιου Νίμιτς να μεσολαβήσει στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ και να επανέλθει στο Συμβούλιο με την εκπλήρωση της εντολής. Η διαπραγμάτευση, όμως, που οδήγησε στην Συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε με την διαμεσολάβηση του Μ. Νίμιτς αλλά με την «διευκόλυνση» των συνομιλιών από αυτόν. Γι'αυτό άλλωστε ο Νίμιτς υπέγραψε ως μάρτυρας την Συμφωνία. Άρα η Συμφωνία είναι διμερής και δεν έγινε με την ειδική διαμεσολάβηση του ΟΗΕ.

Εν κατακλείδι, γεννιέται το εύλογο ερώτημα: είναι η Ρωσία διατεθειμένη να προχωρήσει σε μία ακόμα σύγκρουση με την Δύση και να διαθέσει σημαντικό κεφάλαιο για τα Βαλκάνια; Αν και η Ρωσία ιστορικά είχε έντονη παρουσία στα Βαλκάνια, αυτή έχει μειωθεί σημαντικά κατά τον 21ο αιώνα. Τα περισσότερα βαλκανικά κράτη έχουν ενταχθεί στους ευρω-ατλαντικούς θεσμούς, με αποκορύφωμα την είσοδο του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ το 2017 παρά τις έντονες προσπάθειες της Ρωσίας να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή. Ακόμα και η Σερβία, ο στενότερος σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια επιδιώκει την βελτίωση των σχέσεων με τα γειτονικά της κράτη με απώτερο σκοπό την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως, δεν είναι βέβαιον ότι η Ρωσία θα φέρει την Συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας (αν τελικά μπορεί να το κάνει), γιατί αυτό θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της με την Δύση. Από την άλλη, η Ρωσία επιθυμεί να διατηρήσει την παρουσία της στα Βαλκάνια και να εξυπηρετεί τα στρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή. Είδαμε λοιπόν, τόσο τις επιδιώξεις όσο και τις μεθοδεύσεις της Ρωσίας στην συγκεκριμένη περιοχή με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Με ενδιαφέρον αναμένουμε την περαιτέρω εξέλιξη του διμερούς μας θέματος, καθώς και τις κινήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια. Και είναι βέβαιον, ότι οι κινήσεις ειδικότερα της Ρωσίας θα μας απασχολήσουν και πάλι σύντομα...

https://www.huffingtonpost.gr/entry/mporei-e-rosia-na-stamatesei-ten-metonomasia-toe-voreioe-yeitona-mas_gr_5c47226ae4b0a8dbe17507c6?utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2&fbclid=IwAR3b_DpgfjaA0DvQgUTVFsFeMFVVk2ceOk5MUWDilBklWtQwLnva1Xb0gis

sailormoon

Κατασκευάζει η Ρωσία υποβρύχιο-«φονιά»;

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένα ρεπορτάζ της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον σε δυτικούς δημοσιογράφους και αναλυτές, καθώς, όπως φάνηκε, στο ρεπορτάζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο υποβρυχίου, μαζί με παλιότερα μοντέλα.

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν το μοντέλο αφορούσε τον τύπο υποβρυχίου "Λάικα", ο οποίος φημολογείται ότι σχεδιάστηκε για να γίνει ο "φονιάς" πυρηνικών υποβρυχίων των δυτικών χωρών, η ύπαρξη του οποίου φημολογείται εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στη φάση σχεδιασμού.



http://www.topontiki.gr/article/378806/kataskeyazei-i-rosia-ypovryhio-fonia-photos

σπυρος ακαποτίδης

Και αν το ετοιμάζει ;
Άπατο θα πάει

大日本帝國

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ
Ρωσία: Το πιο σύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο της χώρας εντάσσεται στο Πολεμικό Ναυτικό



[yt_search]https://www.youtube.com/watch?v=pK433XkGQ9c[/yt_search]



Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/rosia-syghrono-pyriniko-ypobryhio-polemiko-naytiko

zorokan

Ρωσία: H «ήπια ισχύς» στην Ελλάδα - Το ξαναγράψιμο της ιστορίας
Ελληνικές και ρωσικές σημαίες στο Ζάππειο



Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/665576_rosia-h-ipia-ishys-stin-ellada-xanagrapsimo-tis-istorias?fbclid=IwAR0HtSCVuzegvUmAE61kZEqcdSJC7z27jJ-ZVvdVMlWgY5Vd0Q1uAXC6uwU

manolis1977

Τα συμφεροντά τους κοιτάνε και αυτοί

BIGBOOBLOVER

Το ξανθό γένος μάλλον δεν ήταν φυσικό ξανθό τελικά  s14110.gif

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2