kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Μακεδονικό ζήτημα

Started by καραφλο αρχιδι, January 14, 2011, 05:15:00 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

luke cage

Ζάεφ: Τα 10 σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών υπέρ της «Βόρειας Μακεδονίας»





Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα επί του ονοματολογικού πλησιάζει και η κυβέρνηση Ζάεφ προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλει τα οφέλη της.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενόψει το δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση των Σκοπίων εστιάζει σε 10 σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, που εκτιμά ότι αποτελούν διπλωματική νίκη της χώρας, ενώ διαδοχικές σχετικές αναρτήσεις έχει κάνει τα τελευταία 24ωρα στα social media ο Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναφέρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

1. Συμφωνία για το μέλλον
Η Συμφωνία είναι ιστορικά η καλύτερη και πιο δίκαιη ευκαιρία για τους πολίτες της «Μακεδονίας». Αποτελεί ένα στοίχημα για το «μακεδονικό» μέλλον, που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γινόμαστε μέλη των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που απολαμβάνουν ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη. Με τη συμφωνία φέρνουμε καλύτερο επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες και προστατεύουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά για την οποία έγινε διάσημο το «μακεδονικό» έθνος.

2. Προστατεύεται η «μακεδονική» ταυτότητα
Η συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να επιλέγουμε ως «Μακεδόνες». Οχι άλλες διαμάχες. Σύμφωνα με το άρθρο 7, η «μακεδονική» ταυτότητα περιγράφει τα εδάφη μας, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, όλα τα χαρακτηριστικά, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά.

3. Προστατεύεται η «μακεδονική» γλώσσα
Σύμφωνα με το άρθρο 1 η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η «μακεδονική», που μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες, χωρίς υποσημειώσεις για περαιτέρω εξηγήσεις. Η «μακεδονική» γλώσσα επιβεβαιώνεται, η ταυτότητα προστατεύεται.

4. Η υπηκοότητα είναι «μακεδονική», τώρα και στο μέλλον
Σύμφωνα με το άρθρο 1, η υπηκοότητά μας είναι: Μακεδονική/ Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

5. Δεν αλλάζουν ύμνος, σημαία και εθνόσημο
Τα σύμβολα δεν ήταν μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

6. Το ΜΚ και MKD παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι κωδικοί
Οι κωδικοί της χώρας παραμένουν ΜΚ και MKD, όπως έχουν επίσημα καθοριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης.

7. Λάβαμε πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα γίνουμε το 30ο μέλος
Η πρόσκληση καθυστερούσε από το 2008. Με τη Συμφωνία απομακρύνθηκε το τελευταίο εμπόδιο για να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, κάτι που εγγυάται την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.

8. Ξεκινούν οι ενταξιακές συζητήσεις με την ΕΕ
Είμαστε υποψήφιοι από το 2005 και από το 2009 έχουμε λάβει συστάσεις από την Κομισιόν. Για πρώτη φορά πήραμε ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Ελλάδα.

9. Η συμφωνία εγγυάται τη φιλία και συνεργασία «Μακεδονίας»- Ελλάδας
Ενισχύει την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ «Μακεδονίας» και Ελλάδας στις τέχνες, τον χορό, τον κινηματογράφο, τη μουσική, το θέατρο και τον αθλητισμό.

Διευκολύνει τις μετακινήσεις με τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία νέων συνοριακών περασμάτων. Ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών στη μάχη ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και το οικονομικό έγκλημα.

20. Οχι πλέον FYROM
Με την εφαρμογή της Συμφωνίας θα πάψει η αναφορά σε FYROM για τη χώρα μας, που θα καταχωρηθεί στα Ηνωμένα Εθνη με την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μεταφρασμένη σε όλες τις γλώσσες.

Πηγή: Ζάεφ: Τα 10 σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών υπέρ της «Βόρειας Μακεδονίας» | iefimerida.gr

ανατολιος

O Ζάεφ εξαφάνισε το «Βόρεια» και χρησιμοποιεί σκέτη την ονομασία «Μακεδονία»!



Πανηγυρίζει και για την αναγνώριση της «Μακεδονικής» γλώσσας από την ΕΕ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων - Όπως αναφέρει όλη η επίσημη επικοινωνία με την Ε.Ε. θα γίνει στα «μακεδονικά»
Στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών και ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος για την ονομασία της γειτονικής χώρας, ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της πολιτικής του και στις σχετικές αναφορές επιλέγει ήδη τον όρο «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου το «Βόρεια Μακεδονία».

Χαρακτηριστικές είναι οι αναρτήσεις του στο twitter στις οποίες ο Ζόραν Ζάεφ επεσήμανε σήμερα πως «ως μέλος του ΝΑΤΟ η «Μακεδονική» ασφάλεια είναι βέβαιη, η εδαφική ακεραιότητα είναι εγγυημένη, και τα σύνορα ενισχύονται».

Παράλληλα, τη Δευτέρα το βράδυ ο Σκοπιανός πρόεδρος σημείωσε ότι «με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και των μελών της ΕΕ θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα «Μακεδονικά» ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».
Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ όπωςε έγινε γνωστό σήμερα, ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ απέστειλε στην ΠΓΔΜ τις οδηγίες για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτείται να ικανοποιήσουν τα Σκόπια προκειμένου να ενταχθούν .

Σύμφωνα με αυτές τα υπουργεία σε συνεννόηση με την κυβέρνηση χρειάζεται να ικανοποιήσουν σειρά οικονομικών, πολιτικών και νομικών απαιτήσεων, αλλά και να υλοποιήσουν ζητήματα ασφαλείας. Μεταξύ άλλων τα Σκόπια θα πρέπει να υιοθετήσουν ορισμένες προϋποθέσεις στον τομέα της άμυνας και του στρατού.

Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν τους επόμενους 18 μήνες προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα ένταξης. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020 και στη συνέχεια να κυρωθεί από τα μέλη του ΝΑΤΟ και την ΠΓΔΜ.
https://www.protothema.gr/politics/article/814508/o-zaef-exafanise-to-voreia-kai-hrisimopoiei-sketi-tin-onomasia-makedonia/

γιανης τουζας

Μα ακόμα Μακεδονία τους λένε
Τι περιμένετε μα πούνε όλο τον σιδηρόδρομο πγδμ ;
Βορεια μακεδονια θα τους λενε μετα απο 1 με 2 χρόνια οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που υπογράψανε και τα δύο κράτη.
απο το τζωνυς ο παρτουζας

madMan

Συγκέντρωση για τη Μακεδονία σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης



Συγκέντρωση για τη Μακεδονία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στον Λευκό Πύργο.

Το κάλεσμα γίνεται μέσω facebook από την «Οργάνωση: Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών» και το ραντεβού δίνεται στις 20:00.

Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3926871/sygkentrosi-gia-ti-makedonia-simera-sti-thessaloniki

panagiotopoulos

ξαναρχίσαν τα μεροκάματα  114847.gif απο το ξανθό γένος ;  t1518.gif

ανατολιος

Ντιμιτρόφ: Άλλο εννοούν στην Ελλάδα με το «Μακεδόνας», άλλο σκέφτεται κάποιος στην ΠΓΔΜ



Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ είναι πεπεισμένος ότι οι πολίτες της χώρας του θα υποστηρίξουν τη συμφωνία με την Ελλάδα διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιλέγουν με σύνεση όταν αντιμετωπίζουν μεγάλες ιστορικές προκλήσεις. «Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή από τους πολίτες μας, διότι, όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ιστορικό σταυροδρόμι, κάνουμε σοφές επιλογές. Είμαι, επίσης, πεπεισμένος ότι ακόμη και αυτοί, και από τις δύο πλευρές, που αντιτίθενται στη συμφωνία, αποδέχονται ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, διότι θα υπάρξουν πολλά οφέλη. Είμαστε γείτονες, δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το γεγονός, η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά μπορούμε να επηρεάσουμε το μέλλον μας και να το βελτιώσουμε. Είναι πολύ εύκολο οι πολιτικοί να ζουν από τη διαμάχη αυτή, αλλά η επίλυσή της, δημιουργεί μια καλύτερη ζωή για τους πολίτες και των δύο πλευρών», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή που παραχώρησε στο IBNA στο περιθώριο της Συνόδου του Gymnich στην Βιέννη. Όσον αφορά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα σχετικά με τη χρήση των όρων «Μακεδόνες» και «Μακεδονικός-ή-ό», ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι δύο χώρες της Ευρώπης το 2018 μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό, διότι στην Ελλάδα, όταν κάποιος λέει ότι είναι Μακεδόνας παραπέμπει στον ελληνικό πολιτισμό και στην τοπική (βόρεια Ελλάδα) περιοχή της Μακεδονίας, και όταν ένας «Μακεδόνας» λέει ότι είναι η χώρα τους, σκέφτεται κάτι άλλο. «Γιατί αυτό πρέπει να είναι πρόβλημα; Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Dimitrov. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «μακεδονική γλώσσα» ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών, και έτσι αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Τόσο εγώ όσο και ο φίλος μου Νίκος Κοτζιάς είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό που κάνουμε είναι να επενδύσουμε στη φιλία μας επειδή είμαστε φυσικοί σύμμαχοι. Με μια σωστή πολιτική, σε αρκετά χρόνια όλα τα διλήμματα θα εξασθενίσουν και θα αναρωτιόμαστε όλοι γιατί δεν το κάναμε αυτό στις αρχές της δεκαετίας του '90 και γιατί έχουμε βάλει μια ολόκληρη γενιά σε αυτή τη διαμάχη. Η δική μας (συμφωνία) είναι ένα συγκεκριμένο επίτευγμα που έχει δημιουργήσει μια de facto αλληλεγγύη και μια όμορφη γέφυρα φιλίας», πρόσθεσε ο Dimitrov. Αξιολογώντας (τη Συμφωνία) ως το πιο σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση στα Σκόπια, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά σχετικά με το να πείσει την αντιπολίτευση να στηρίξει τη συμφωνία. Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ Πηγή: https://www.lifo.gr/now/politics/206296/ntimitrof-allo-ennooyn-stin-ellada-me-to-makedonas-allo-skeftetai-kapoios-stin-pgdm

ανατολιος

Κοτζιάς για τα WikiLeaks: O Γκρούεφσκι απέρριψε πολλαπλώς την πρόταση «Βόρεια Μακεδονία»



Αναλυτική απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα των WikiLeaks που υποστηρίζουν ότι η ΠΓΔΜ επιδιώκει από το 2008 την καθιέρωση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» έδωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας και στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι «είναι γνωστό ότι ο κύριος Γκρούεφσκι δεν ήθελε οποιαδήποτε λύση του ονοματολογικού ζητήματος. Προκειμένου να κοροϊδεύει τον διεθνή παράγοντα παρίστανε ως να αποδεχόταν αναγκαστικά έναν συμβιβασμό. Ουδείς τον πίστευε. Εκτός, εκ των υστέρων, από τον κ. Μητσοτάκη» προσθέτει: «Δεν ενθυμείται τις πολλαπλές απορρίψεις της ονομασίας αυτής στις διαπραγματεύσεις και θυμάται μόνο την προσπάθεια εξαπάτησης του διεθνή παράγοντα που έκανε ο Ν. Γκρούεφσκι». Συμπληρώνει δε: «Φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να ξεχάσει ότι αυτός ο τόπος κυβερνήθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία. Του σημειώνω: η απόρριψη εκ μέρους του της πολιτικής του Κων. Μητσοτάκη και του Κ. Καραμανλή στο μακεδονικό είναι πρόβλημα δικό του, ίσως της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά δεν θα γίνει πρόβλημα για τη χώρα».
«Αυτή την παράσταση του κ. Γκρουέφσκι την επιβραβεύει με την σημερινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών αναφέροντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέσα στη βιασύνη» του, «παραβλέπει ότι σύμφωνα με τα διαρρεύσαντα στο WikiLeaks αμερικανικά αρχεία, η σκοπιανή πλευρά ήθελε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα νέτο-σκέτο "Μακεδονία" για εσωτερική χρήση, κάτι που η Νέα Δημοκρατία είχε αποδεχτεί». Σημειώνει δε ότι «το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και σήμερα υιοθετεί τις απατηλές διαβεβαιώσεις του κυρίου Γκρούεφσκι δείχνει το πώς συμπορεύεται με τον άνθρωπο που διεκδικούσε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι σκοπιανός».

Ο Ν. Κοτζιάς τονίζει επίσης ότι «στην πραγματικότητα, ο κύριος Γκρούεφσκι απέρριψε πολλαπλώς την πρόταση "Βόρεια Μακεδονία" την οποία κατέθεσε στις καλύτερες στιγμές της η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε, όταν δεν προωθούσε νέτο-σκέτο το "Μακεδονία". Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διά της τότε υπουργού της, υποστήριζε ότι η καλύτερη λύση στο γνωστό πρόβλημα είναι η ονομασία "Βόρεια Μακεδονία", την οποία πολλαπλώς απέρριπτε το 2007-09 ο Ν. Γκρούεφσκι».

«Η μνήμη της Νέας Δημοκρατίας είναι, για μικροπολιτικούς λόγους, κοντή» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών εξηγώντας ότι «δεν ενθυμείται τις πολλαπλές απορρίψεις της ονομασίας αυτής στις διαπραγματεύσεις και θυμάται μόνο την προσπάθεια εξαπάτησης του διεθνή παράγοντα που έκανε ο Ν. Γκρούεφσκι». Και καταλήγει: «Φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να ξεχάσει ότι αυτός ο τόπος κυβερνήθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία. Του σημειώνω: η απόρριψη εκ μέρους του της πολιτικής του Κων. Μητσοτάκη και του Κ. Καραμανλή στο μακεδονικό είναι πρόβλημα δικό του, ίσως της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά δεν θα γίνει πρόβλημα για τη χώρα».

http://www.topontiki.gr/article/287826/kotzias-gia-ta-wikileaks-o-gkroyefski-aperripse-pollaplos-tin-protasi-voreia#.W41sZME_XOM.facebook

sailormoon

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Zάεφ: Η γλώσσα και η ταυτότητά μας θα είναι για πάντα μακεδονικές



Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις των Wikileaks ότι τα Σκόπια για πάνω από δέκα χρόνια προσπαθούσαν να συμφωνήσουν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ έστειλε νέο μήνυμα.

«Η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε μακεδονική και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι διά παντός μακεδονική», είπε ο κ. Ζάεφ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πέτσεβο, μερικές εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου ο κ. Ζάεφ υπογράμμισε στους συμπολίτες του ότι, όπως είχε πει κάποτε ο Σκοπιανός ποιητής Blaže Koneski, «η γλώσσα τους είναι η πατρίδα τους».

«Η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε μακεδονική και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι διά παντός μακεδονική», είπε συγκεκριμένα ο κ. Ζάεφ, σύμφωνα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Δηλώνοντας τη βεβαιότητα ότι οι Σκοπιανοί θα αναγνωρίσουν την «ιστορική αυτή ευκαιρία», ψηφίζοντας υπέρ της «ευρωπαϊκής Μακεδονίας», ώστε να δημιουργήσουν προοπτικές για τα παιδιά τους, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε την ανάγκη να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της χώρας στο δημοψήφισμα.

Αισιόδοξος για το δημοψήφισμα ο Ντιμιτρόφ

Βέβαιος για την αίσια έκβαση του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ εμφανίζεται την ίδια ώρα ο ΥΠΕΞ της χώρας. «Είμαι σίγουρος ότι το επικείμενο δημοψήφισμα θα είναι επιτυχημένο, καθώς οι πολίτες της "Μακεδονίας" πάντοτε λαμβάνουν σοφές αποφάσεις, όταν η χώρα τους βρίσκεται σ' ένα σταυροδρόμι», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά και με γενναιότητα τα προβλήματα κι ως εκ τούτου καταφέρουμε να επιλύσουμε μια διαφορά που κρατούσε τη χώρα μας πίσω για περίπου τρεις δεκαετίες και να ανοίξουμε τις πόρτες στο μέλλον. Αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι η σταθερότητά μας, η ασφάλεια, η ευημερία μας και η πρόσβαση στο καλύτερο διαθέσιμο μεταρρυθμιστικό εργαλείο, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Η λύση είναι εδώ και εναπόκειται σ' όλους εμάς ως πολίτες να επιλέξουμε να κινηθούμε προς το μέλλον και την ενσωμάτωση ή προς τα πίσω στην απομόνωση. Δεν υπάρχει εναλλακτική στο δρόμο προς τα εμπρός», είπε ο Ντιμιτρόφ, τονίζοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Μογκερίνι: «Να μη χαθεί η ευκαιρία για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων»

Μήνυμα στους πολίτες της ΠΓΔΜ να αδράξουν την ευκαιρία στο επικείμενο δημοψήφισμα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ στέλνει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Να τονίσω κάτι σαφώς: αυτές οι ευκαιρίες δεν πρέπει να χαθούν- αυτή η χρονιά είναι σημαντική. Δεν κάνουμε παραχώρηση. Είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών τόσο εντός όσο και εκτός ΕΕ», είπε η Φεντερίκα Μογκερίνι μιλώντας στην ετήσια διάσκεψη των πρέσβεων της ΕΕ. Όπως είπε, λίγο πριν το καλοκαίρι «γιορτάσαμε μαζί τη Συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και σε λίγες εβδομάδες θα γίνει ένα δημοψήφισμα στη χώρα που ελπίζω να γίνει η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Στα Βαλκάνια είναι σήμερα λίαν σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το σημείο αναφορά. Κι επιτρέψτε μου να πω σ' όλους εκείνους που φοβούνται ότι άλλες δυνάμεις κάνουν ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή: όπου είμαστε εμείς παρόντες, δεν υπάρχει χώρος για άλλους».

Πηγή:| iefimerida.gr

pontikos69

Η κυβέρνηση απολογείται για έγγραφο Wikileaks: Εμείς πετύχαμε λύση erga omnes





Το έγγραφο που έφεραν στη δημοσιότητα τα Wikileaks που δείχνει ότι ουσιαστικά η ΠΓΔΜ όχι μόνο δεν υποχώρησε για όνομα, γλώσσα και ταυτότητα, αλλά κατοχύρωσε πλήρως τις θέσεις που είχε διατυπώσει από το 2008, προκάλεσε πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

«Τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα απηχούν τις θέσεις Γκρουέφσκι και μοντέλο διπλής ονομασίας. Η ελληνική πλευρά πέτυχε λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Και σε διμερές και σε πολυμερές επίπεδο» απαντάει κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα όσα φέρεται να ζητούσε η ΠΓΔΜ για λύση, κατά το 2008.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από το έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας, του 2008, παρότι ο σημερινός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παρουσιάζει τον εαυτό του να έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις για να φθάσει σε συμφωνία, όλα όσα πέτυχε στη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, είναι οι στόχοι που είχαν τα Σκόπια και προ 10 ετών, επί Γκρούεφσκι.

Πηγή: Η κυβέρνηση απολογείται για έγγραφο Wikileaks: Εμείς πετύχαμε λύση erga omnes | iefimerida.gr

luke cage

Νίμιτς προς Σκοπιανούς: Ψηφίστε τη συμφωνία γιατί η κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει!



Παρέμβαση με πολιτική χροιά έκανε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κάλεσε τους κατοίκους της πΓΔΜ να τοποθετηθούν θετικά υπέρ της Συμφωνίας στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχει περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στο BIRN, O κ. Νίμιτς συμβούλευσε όσους ζητούν περισσότερο χρόνο για τη συμφωνία, να βιαστούν.

«Η ιδέα της μακροπρόθεσμης αναμονής είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται η ΕΕ, αν θα θέλουν ένα άλλο μέλος, εάν θα θέλουν τη χώρα σας, δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται το ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα συμβαίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές στην κυβέρνησή της, δεν ξέρετε τι θα γίνεται στην ευρύτερη περιοχή και στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον που θα επηρεάσει μια νέα διαπραγμάτευση».

Σε άλλη συνέντευξη είχε περοειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα γυρίσει 25 χρόνια πίσω αν δεν εγκριθεί η συμφωνία.

Πηγη: https://www.reader.gr/news/politiki/nimits-pros-skopianoys-psifiste-ti-symfonia-giati-i-kyvernisi-stin-ellada-mporei-na

διονυσιος λορβας

Φοβάται ο νιμιτς οτι με την αλλαγη κυβέρνησης η προταση του θα πάμε όλοι κουβά.
Ο Μητσοτάκης θα τους ονομάσει σκέτο Σκόπια εξάλλου και εχει μεγαλύτερη πολιτική δύναμη απο ΗΠΑ οπως φαντασιώνονται οι ψηφοφόροι του  s14113.gif

luke cage

Το ελληνικό εθνικιστικό συλλαλητήριο για την 'ελληνικότητα' της Μακεδονίας τα 'αδέρφια' των ελλήνων εθνικιστών Ρώσοι το χαρακτήσριαν ΑΝΤΙ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ  m0105.gif m0105.gif m0105.gif m0105.gif m0105.gif m0105.gif m0105.gif m0105.gif


διονυσιος λορβας

Ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα κανει ο Καμένος οταν ερθει στο κοινβουλιο η συμφωνία.
Θα ρίξει την κυβέρνηση όπως είπε ;

luke cage

Περί Πρεσπών και Ψαράδων



ια την Ελλάδα ήταν απαράδεκτη η επωνυμία Republic of Macedonia και λόγω εδαφικής και λόγω πολιτιστικής απειλής. Μετά τη συνειδητοποίηση του αδιεξόδου της πολιτικής να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία, και καθώς μια σειρά από χώρες είχαν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, η Ελλάδα χάραξε τη στρατηγική της το 2008 με τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων, πλην του ΛΑΟΣ: σύνθετη ονομασία, erga omnes, αναθεώρηση Συντάγματος, εξάλειψη αλυτρωτισμού κ.λπ.

Οι κόκκινες αυτές γραμμές μας ικανοποιούνται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί επίτευγμα της ελληνικής διπλωματίας. Για τους πολιτικούς της ΠΓΔΜ το μείζον θέμα ήταν η ταυτότητα. Εδώ για μας το κομβικό σημείο ήταν η διάκριση Σλαβισμού και Ελληνισμού υπό τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνες, ο σαφής διαχωρισμός του ελληνικού, ιστορικού τμήματος της Μακεδονίας από την ΠΓΔΜ, ο αυτοπροσδιορισμός των Σλαβομακεδόνων να μην καταστρατηγεί τον αυτοπροσδιορισμό των Ελληνομακεδόνων. Αυτό το πνεύμα διαχέεται σε όλη τη συμφωνία.

Για μας δεν αλλάζει τίποτα. Και Μακεδόνες (ως Ελληνες) θα συνεχίσουμε να αυτοαποκαλούμαστε, ούτε το Αεροδρόμιο Μακεδονίας ούτε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα αλλάξει όνομα. Η αρχαία μακεδονική κληρονομιά αποκλείεται από συστατικό τμήμα της ταυτότητά τους που είναι σλαβική. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι σλαβόφωνοι χρησιμοποιούσαν από τον 19ο αιώνα τον όρο Μακεδόνες (και όχι αποκλειστικά Σλαβομακεδόνες) ως τοπική ταυτότητα και ονόμαζαν το γλωσσικό τους ιδίωμα που μιλούσαν μακεδονική διάλεκτο.

Εδώ είναι το πρόβλημα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να καταλάβει ο μέσος Ελληνας: άλλο η Αρχαία Μακεδονία, εννοείται ότι όλα συνδέονται με τον Ελληνισμό, και άλλο ο 19ος-20ός αιώνας. Οι όροι Μακεδονία και Μακεδόνες άλλαζαν περιεχόμενο ανά τους αιώνες. Ο όρος Μακεδών χρησιμοποιούνταν από τις σλαβικές κοινότητες ως ένδειξη τοπικής ταυτότητας και οι σλαβικές διάλεκτοι αποκαλούνταν ως μακεδονικές. Oι Μακεδονομάχοι μας το κατέγραφαν αυτό με έκδηλη αμηχανία. Για παράδειγμα, ποια ήταν η μακεδονική διάλεκτος στην οποία μιλούσε ο Καπετάν Κώτας στους χωρικούς και ο Πύρζας μετέφραζε στα ελληνικά, διότι ο Παύλος Μελάς δεν την καταλάβαινε; Σίγουρα ήταν σλαβικό ιδίωμα, βουλγαρομακεδονικό ιδίωμα το αποκαλεί ο ίδιος ο Μελάς σε άλλη του επιστολή, άσχετα αν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αποκαλείται μόνο μακεδονικἠ;

Τι εννοούσε ο Κώτας με τον όρο «Εμείς οι Μακεδόνες» όταν μιλούσε σε σλαβόφωνους χωρικούς; «Η ευαίσθητη Ευρώπη κλαίει για την ελεεινή κατάσταση των "δύστυχων Μακεδόνων"», έγραφε ειρωνικά ο Ιων Δραγούμης το 1903. Οι «δύστυχοι Μακεδόνες» ήταν προφανώς σλαβόφωνοι και οι κλαίοντες στην Ευρώπη ήταν το φιλοβουλγαρικό Βαλκανικό Κομιτάτο στο Λονδίνο με τους αδελφούς Buxton που λειτουργούσε ως think tank των αγγλικών κυβερνήσεων, εισηγούμενο την αυτονομία της μείζονος Μακεδονίας ως λύση.

Επειδή τότε είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη Βουλγαρία που προσπαθούσε να διαμορφώσει βουλγαρική εθνική συνείδηση μέσω της Εξαρχίας, των σχολείων και των κομιτάτων στους σλαβόφωνους χωρικούς που ως τοπική ταυτότητα χρησιμοποιούσαν τον όρο Μακεδόνες και μακεδονική διάλεκτο, εύκολα μπορούσες να δημιουργήσεις τον μύθο ότι από την άποψη του εθνοτικού ή γλωσσικού υποστρώματος πρόκειται για ελληνικό στοιχείο που ανά τους αιώνες δέχτηκε σλαβικές, τουρκικές, βλάχικες και αλβανικές αναμίξεις και επιδράσεις. Ετσι, ξεπερνούσες την αμηχανία της ταύτισης μακεδονικού και σλαβικού, εφόσον το Μακεδονικό ήταν μια ελληνοβουλγαρική σύγκρουση στην πράξη.

Η εθνική ιδεολογία του (σλαβο)μακεδονισμού αναδυόταν από τη συνειδητοποίηση της βουλγαρομακεδονικής διανόησης, ότι, επειδή ήταν αδύνατη μια βουλγαρική λύση του Μακεδονικού, έπρεπε οι σλαβόφωνοι να αποξενωθούν από τη βουλγαρική εθνική ιδέα και να διαμορφώσουν εθνική ταυτότητα από την τοπική ταυτότητα Μακεδόνες. Τα ψήγματα αυτής της ιδεολογίας ανιχνεύονται ήδη το 1903, μετά την αποτυχία της εξέγερσης του Ιλιντεν, στο έργο του Μισίρκοφ «Περί μακεδονικών υποθέσεων» και όχι μόνο.

«Το όνομα Μακεδόνας χρησιμοποιούνταν αρχικά από τους Μακεδόνες Σλάβους ως γεωγραφικός όρος για την ένδειξη της καταγωγής τους. Αυτό το όνομα είναι γενικά γνωστό στους Μακεδόνες Σλάβους και όλοι ονομάζονται με αυτό. Καθώς ισχύει αυτό και πλέον η διαμόρφωση της εθνότητας είναι διαδικασία πολιτικού μηχανισμού, υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις η Μακεδονία να αποτελέσει αυτόνομη εθνογραφική περιοχή στη Μακεδονία. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στους Ελληνες και σε μας τους Μακεδόνες (Σλάβους) εξαρτώνται πάλι περισσότερο από τους πρώτους παρά από μας.

»Για να βελτιωθούν αυτές, οι Ελληνες θα πρέπει να αρνηθούν τη "Μεγάλη τους Ιδέα" και να αναγνωρίσουν το δικαίωμα ύπαρξης και μακεδονικής εθνότητας μαζί με την ελληνική στη Μακεδονία. Ιδιαίτερα το Πατριαρχείο ως οικουμενικός θεσμός πρέπει να σταματήσει να δρα ως θεσμός με ελληνικό χαρακτήρα...».

Ο σερβοβουλγαρικός ανταγωνισμός για τη βουλγαρική ή σερβική ταυτότητα του πληθυσμού εκκόλαψε τον (σλαβο)μακεδονισμό τον 20ό αιώνα, «Ως τόσο δεν θέλουν νάναι μήτε "Μπουλγκάρ" μήτε "Σρρπ", μήτε "Γκρρτς". Μοναχά "Μακεντόν ορτοντόξ"», διαπίστωνε ο αυτόπτης μάρτυρας Στράτης Μυριβήλης το 1916-1918, σε οικογένεια σλαβοφώνων της περιοχής Μοναστηρίου σε συνθήκες σερβοβουλγαρικής πολεμικής σύγκρουσης. Αυτό προκάλεσε αλλεργικό σύνδρομο στην Ελλάδα και εξοβελίστηκε από τις μεταγενέστερες εκδόσεις του βιβλίου του «Η ζωή εν τάφω».

Η Κομμουνιστική Διεθνής και τα Κομμουνιστικά Κόμματα εισήγαγαν στον Μεσοπόλεμο τον μακεδονισμό ως εθνική ιδεολογία, για την πολιτική εκμετάλλευση του Μακεδονικού ως ζητήματος τακτικής στο πλαίσιο της κομμουνιστικής στρατηγικής. Με την ίδρυση της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» το 1944 άρχισε και η διαμόρφωση της ταυτότητας που παγιώθηκε στα 45 ειρηνικά χρόνια της ύπαρξης της Γιουγκοσλαβίας. Κωδικοποιήθηκε και η γλώσσα (1944-45) με βάση τη μέχρι τότε προφορική διάλεκτο Μοναστηρίου-Περλεπέ. Η (σλαβο)μακεδονική γλώσσα ήταν μία από της επίσημες γλώσσες της Γιουγκοσλαβίας μαζί με τη σερβοκροατική και τη σλοβενική, σλοβακική και μακεδονική κατατάχθηκαν ως οι νεότερες γλώσσες στην επιστήμη της Σλαβολογίας, κάτι που διδάσκεται ένας πρωτοετής φοιτητής όπου και να σπουδάζει Σλαβολογία στον κόσμο. Εμείς μπορούσαμε να την αποκαλούμε σλαβομακεδονική.

Σε τελευταία ανάλυση με τη συμφωνία η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει εθνότητα, αλλά υπηκοότητα. Η λέξη Nationality εδώ είναι νομικός όρος. Ο όρος μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονία δηλώνει ιθαγένεια και υπό τον όρο μακεδονική συμπεριλαμβάνονται Σλάβοι, Αλβανοί, Τούρκοι, Βλάχοι, Τορμπέσηδες ως πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (δεν πρόκειται για διαζευκτικό ή). Για τη γλώσσα υπάρχει η σαφής επισήμανση ότι εμπίπτει στις νοτιοσλαβικές γλώσσες και δεν έχει καμία σχέση με τη γλώσσα των Αρχαίων Μακεδόνων.

Προβάλλεται από ελληνικής πλευράς η ένσταση στη συμφωνία ότι μια σύνθετη ονομασία που θα επέλεγε η άλλη πλευρά από το πακέτο Νίμιτς θα συμπαρέσυρε υποχρεωτικά και την ταυτότητα και την υπηκοότητα και τη γλώσσα. Σαθρό επιχείρημα, αδολεσχία όψιμων φιλοπάτριδων. Πώς ονομάζονται οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου (Ηνωμενοβασιλιώτες;), των Ηνωμένων Πολιτειών (Ηνωμενοπολιτειοαμερικανοί;) ή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (Λαϊκοδημοκρατοκινέζοι;);

Την ταυτότητα δεν την αλλάζει κανείς σαν το πουκάμισο, ανάλογα με το εξωτερικό κοστούμι που φορά. Γι' αυτούς ήταν κόκκινη γραμμή το θέμα της ταυτότητας. Οριοθετούμε τη σλαβική τους ταυτότητα από τον Ελληνισμό, δεν τους εξοντώνουμε για να τους καταστήσουμε άμορφη μάζα, όπως ήταν τον 19ο αιώνα.

Είναι Σλάβοι, παρότι χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδόνες, εμείς μπορούμε να τους αποκαλούμε Σλαβομακεδόνες και τη γλώσσα τους σλαβομακεδονική. Δεν συγκροτούν τώρα ταυτότητα, ούτε τους «δωρίζουμε» όνομα που δεν είχαν. Θα ήταν επιθυμητή η λύση «Δημοκρατία της Σλαβικής Μακεδονίας», αλλά την απέρριπταν εξ αρχής οι Αλβανοί. Οροι όπως Βορειομακεδόνες για την ταυτότητα και βορειομακεδονική για τη γλώσσα είναι ευφυολογήματα, νεολογισμοί, για την υπέρβαση της αμηχανίας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζάεφ εστιάζει τη διαφωτιστική του τακτική για το δημοψήφισμα στο θέμα της διατήρησης της ταυτότητας, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για συνθηκολόγηση στην Ελλάδα και στο θέμα της ταυτότητας που θα οριοθετηθεί και δεν θα διαιωνίζεται το ιδεολόγημα της «ιστορικής συνέχειας» από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Για την ΠΓΔΜ η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ζήτημα ύπαρξης, για να εξέλθουν οι πολίτες από την απομόνωση και την ψύχωση πολιορκίας, αλλά και για την ασφάλειά τους. Διαισθάνονται τον αλβανικό κίνδυνο, αν υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου. Επειδή πρόκειται για μια περίκλειστο χώρα, η Ελλάδα είναι γι' αυτούς η κύρια διέξοδος, η προσφυγή της ΠΓΔΜ στη Χάγη και η καταδίκη της Ελλάδας για δήθεν παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 δεν είχαν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν στη συμφωνία οι ασφαλιστικές δικλίδες για να μπλοκάρεις την άλλη πλευρά στην ενταξιακή πορεία προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, αν αυτή παρασπονδήσει. Για την Ελλάδα, που πάντα πρέπει να παίζει ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια, δεν είναι συμφέρουσα η διαιώνιση της διένεξης με την ΠΓΔΜ. Η Τουρκία μετά το 2008 ασκεί έντονη οικονομική και πολιτιστική διπλωματία στην ΠΓΔΜ σε βάρος της Ελλάδας,

Αν ο Ζάεφ περάσει τον Γολγοθά του δημοψηφίσματος και των συνταγματικών αλλαγών και κατόπιν η συμφωνία έλθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, άσχετα αν είναι το σημερινό ή το νέο, θα είναι πράξη απερισκεψίας με απρόβλεπτες συνέπειες να μην επικυρωθεί. Θα χαμογελούν οι Βούλγαροι και θα επιχαίρουν οι Τούρκοι. Το αφήγημα της αντιπολίτευσης ότι μπορεί να επιφέρει βελτιώσεις στη συμφωνία ως μελλοντική κυβέρνηση είναι το ίδιο με αυτό του VMRO στα Σκόπια: ο Ζάεφ συνθηκολόγησε, έκανε μυστική διπλωματία χωρίς να ενημερώνει την αντιπολίτευση, δεν εκμεταλλεύτηκε την καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση της Χάγης, επιτέλεσε εθνική προδοσία, όταν έρθουμε στην εξουσία θα διαπραγματευτούμε καλύτερη για μας συμφωνία με την Ελλάδα, άρα χειρότερη για την Ελλάδα, μπορεί να συμπεράνει κανείς.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής, πρέπει να απεμπλακεί από την έντονη κομματικοποίηση, καλύπτει πλήρως τις κόκκινες γραμμές μας, είναι ισορροπημένη, ίσως να είναι ετεροβαρής για την άλλη πλευρά, αλλά όχι ταπεινωτική. Υπάρχει και συμβολισμός που δείχνει τη νέα εποχή. Στις 25/26 Μαρτίου 1949 στην εκκλησία του χωριού Ψαράδες, κοντά στις Πρέσπες, συνήλθε το Δεύτερο Συνέδριο του ΝΟΦ, που διακήρυξε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και αποκατάστασης του μακεδονικού λαού, σύμφωνα με την απόφαση της Πέμπτης Ολομέλειας (Ιανουάριος 1949) του ΚΚΕ. Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα. Αν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής, ας μην επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Τότε ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

https://www.efsyn.gr/arthro/peri-prespon-kai-psaradon

pazuzu

Το βορεια μακεδονια πουε θα παίζει ;
Χτες στον αγωνα η κρατικη τηλεοραση ΜΚ τους είχε.

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2