kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Lagonisian ο Μυθομανής!

Started by Padron, January 31, 2013, 02:01:57 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με τον λαγό??

Αθώος
5 (5.3%)
Ένοχος
7 (7.4%)
Να πάρει μαθήματα από τον Παίχτουρα
15 (16%)
Γιαούρτωμα για παραδειγματισμό
47 (50%)
Απαλλαγή λόγω βλακείας
20 (21.3%)

Total Members Voted: 94

Padron

Σέβομαι το καταστατικο του sait .... δέν θέλω νά δώσω συνέχεια , σε θρέντ !!


Νά βγάλω τό άχτι μου ??

Μπά ..... δεν αξίζης καριολάκο Λαγέ ούτε να σε φτύσω !!









px75

#1
Life is full of misery, loneliness, and suffering - and it\'s all over much too soon.

-Woody Allen

Padron

Quote from: px75 on January 31, 2013, 02:13:33 PM
ti egine re paidia

Πρέπει νά τόν τοποθετήσης στήν άπόληξη του όρθου σου ... μήν σκάς είναι τόσο καμμένος πού  παρέχεται άφειδώς όδηγία χρήσεως !!

zidane68

#3
Αν τοποθετηθώ επί του θέματος,θα πατήσω νάρκηηηηη.........??????????
(Frailty, thy name is woman)

KaVLOF

Quote from: zidane68 on January 31, 2013, 03:47:22 PM
Αν τοποθετηθώ επί του θέματος,θα πατήσω νάρκηηηηη.........??????????
100% ;D :hi:

px75

Quote from: bodos on January 31, 2013, 05:08:49 PM
εγώ παλι νομίζω οτι ο λαγός ειναι είδος προς εξαφάνιση και ειναι πλέον προστατευόμενο είδος.καλό θα ειναι να μην τον πειράζουμε συνέχεια ;D

ΚΥΝΗΓΙ ΛΑΓΟΥ

:tooth:
Life is full of misery, loneliness, and suffering - and it\'s all over much too soon.

-Woody Allen

Padron

Quote from: bodos on January 31, 2013, 05:08:49 PM
εγώ παλι νομίζω οτι ο λαγός ειναι είδος προς εξαφάνιση και ειναι πλέον προστατευόμενο είδος.καλό θα ειναι να μην τον πειράζουμε συνέχεια ;D
Να διευκρινιστεί εαν είναι λαγός Μήλου η Αλάσκας.......



Αντε με τον λιγουρό- χαφιεδάκο!!!!

zidane68

Quote from: Padron on January 31, 2013, 08:27:47 PM
Να διευκρινιστεί εαν είναι λαγός Μήλου η Αλάσκας.......



Αντε με τον λιγουρό- χαφιεδάκο!!!!
Εχει η Μήλος λαγό???????Εγώ ξέρω για την κόκκινη ΟΧΙΑ......



Padron τα θέματα έχουν μπερδευτεί, μήπως ο λαγός είναι οχιά? :free-indifferent-smileys-746: :free-indifferent-smileys-746: :free-indifferent-smileys-746:
(Frailty, thy name is woman)

Biker

#8
Quote from: zidane68 on January 31, 2013, 08:33:46 PM
Εχει η Μήλος λαγό???????Εγώ ξέρω για την κόκκινη ΟΧΙΑ......
Padron τα θέματα έχουν μπερδευτεί, μήπως ο λαγός είναι οχιά? :free-indifferent-smileys-746: :free-indifferent-smileys-746: :free-indifferent-smileys-746:

Δεν την θυμάμαι και τόσο κόκκινη . :free-indifferent-smileys-746: :free-indifferent-smileys-746:
Αν ήταν κόκκινη θα την θυμόμουν οπωσδήποτε , κουμούνι μπλαμπλαμπλα , μην τα γράφετε , τα γράφω μόνος μου να ξεμπερδεύουμε . 8)
Μιά Vipera Lebetina θυμάμαι , με ομώνυμο μπαράκι στα σκαλιά του Αδάμαντα .  :hi:

Συνήθως έχει γκριζοκαφέ ή γκριζοκίτρινο χρώμα με ανοιχτόχρωμα σχέδια, ανάλογα με το περιβάλλον που ζει, ενώ στη Μήλο απαντάται κυρίως η κόκκινη οχιά.


Το διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά όταν δεν σκέφτεσαι .

Padron

Τώρα θυμήθηκα ...τά σοφά ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ , κομ-μουνιού.

Είπε τό κομμούνι ..........

Το ότι μπορώ νά δώσω ένα όνομα στην ασθένειά σου δέν σημαίνει ότι ξέρω άπό τί άκριβώς πάσχεις....

:bounce-glasses: Σοφό τό κομ-μουνί  :ugly_tocktock: :ugly_tocktock:

Θά μού πείτε τωρα πού κολλλλλλάη αύτό μέ τόν Χαφιεδολαγό ??

Δέν ξέρω ....... θά ρωτήσω τό κόκκινο κομμούνι !!

Biker

Τώρα εγώ ανάθεμα κι'άν έχω καταλάβει τί στομπούτσο έχει γίνει , αλλά αφού καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι ( περιλαμβανομένου και του Πάνσοφου Padron ) δεν μου πέφτει λόγος .

:hi:


Το διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά όταν δεν σκέφτεσαι .

px75

Life is full of misery, loneliness, and suffering - and it\'s all over much too soon.

-Woody Allen

Padron

Quote from: Biker on February 01, 2013, 10:13:04 AM
Τώρα εγώ ανάθεμα κι'άν έχω καταλάβει τί στομπούτσο έχει γίνει , αλλά αφού καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι ( περιλαμβανομένου και του Πάνσοφου Padron ) δεν μου πέφτει λόγος .

:hi:

ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΘΕΛΗΣ ΚΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ...... με τήν κοκκινη όχιά ???

Κομ-μουνί ......


KaVLOF

 Αρχαιοελληνική - ρωμαϊκή συνταγή ~ Ψητός λαγός

Λαγός διάβροχος: αφού βραστεί για λίγο στο νερό, τοποθετείται μετά σ' ένα ταψάκι, για να ψηθεί με λάδι στο φούρνο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος προστίθεται νέο λάδι και στη συνέχεια η ακόλουθη σάλτσα: τρίβεις στο γουδί πιπέρι, λιγυστικό, θύμβρα, κρεμμύδι, πήγανο, σελινόσπορο, σίλφιο, κρασί και λίγο λάδι. Αναποδογυρίζεις το λαγό μερικές φορές και τον αφήνεις να βράσει μέσα στην ίδια τη σάλτσα. (*Απίκιος 8,8,1)


ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ:


1 ΠΛΑΤΗ ΛΑΓΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
   ΕΛΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΜΙΚΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΛΙΓΥΣΤΙΚΟ Ή ΦΥΛΛΑ ΣΕΛΙΝΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΘΡΟΥΜΠΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ Ή ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΑΠΗΓΑΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΠΟΡΟΙ ΣΕΛΙΝΟΥ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΚΟΝΗ Ή 3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΒΑΜΜΑ ΣΚΟΡΔΟΛΑΣΑΡΟ
1 & 3/4 ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ (280ml) ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΑΡΟΣ*



Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και βάλτε το λαγό μέσα στην κατσαρόλα ή ρίξτε το νερό επάνω στο λαγό για να τον ζεματίσετε. Μεταφέρετε το κρέας σε μια φόρμα για ψήσιμο και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μπόλικο ελαιόλαδο. Ζεστάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήστε το λαγό για μιάμιση ώρα συνολικά.

Συγχρόνως ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα μυρωδικά και το κρασί, το γάρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βγάλτε το λαγό από το φούρνο αφού ψηθεί για 1 ώρα και προσθέστε τη σάλτσα. Βάλτε το ξανά στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά, αλείφοντας το συχνά με τη σάλτσα. Όταν το κρέας ψηθεί, βγάλτε το από το φούρνο και διατηρήστε το ζεστό. Αδειάστε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα, βράστε την και αφήστε την λίγο να εξατμιστεί. Κόψτε το κρέας και σερβίρετε λίγη σάλτσα στο πλάι.


Σήμερα μπορείτε να βρείτε λαγό σε ένα καλό κρεοπώλη (ως εναλλακτική λύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουνέλι). Ένας ολόκληρος λαγός ταΐζει 6 άτομα και συνήθως δεν πουλιέται τεμαχισμένος. Η πλάτη είναι το καλύτερο μέρος του ζώου: αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τη συνταγή. Ζητήστε από τον προμηθευτή σας να σας το γδάρει και να σας το τεμαχίσει: κρατήστε τα πόδια για άλλη περίπτωση. Ο λαγός έχει πολύ αιματηρό κρέας και πριν το ψήσιμο είναι σκόπιμο να ζεματιστεί σε βραστό νερό για να καθαρίσει.

Η συνταγή του Απίκιου, που αναφέραμε, μάλλον θα προτιμηθεί από πολλούς αναγνώστες. Για μια απλούστερη άποψη για τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε να ασχοληθούμε με το λαγό, ας ανατρέξουμε στις οδηγίες του Αρχέστρατου:

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι, πολλοί κανόνες για την προετοιμασία του λαγού. Η καλύτερη είναι αυτή: φέρτε το ψητό και σερβίρετέ το σε όλους ενώ πίνουν: ζεστό, απλώς αλατισμένο, βγάζοντας το από τη σούβλα ενώ είναι ακόμα λίγο άψητο. Μην ανησυχήσετε εάν δείτε το αίμα να στάζει από το κρέας, αλλά φάτε το λαίμαργα. Για μένα οι άλλες συνταγές είναι όλες (απαράδεκτες, κολλώδεις σάλτσες, πολύ τυρί, πολύ λάδι. σαν να μαγείρευε κάποιος γάτα!»


*Γάρος: Ένα περίφημο σκεύασμα, σπάνιο άρτυμα και ακριβός μεζές, ήταν ο περίφημος γάρος ή γαρίτσι κατά την Βυζαντινή εποχή. Ο γάρος ή το γάρον ή λικουάμεν ή αβδώμιον, αποτελούσε την κατ' εξοχήν σάλτσα ή περίχυμα των Βυζαντινών. Ήταν γνωστό απο την ύστερη αρχαιότητα, χρησιμοποιείται ακόμη ευρύτερα κατά τους Βυζαντινούς χρόνους.


Πρόκειται για παρασκεύασμα με βάση τα εντόσθια των ψαριών ή και ολόκληρα μικρά ψάρια (αθερίνες, λεπτές τρίγλιες) ή και μεγάλα (σκουμπριά, σαβρίδια). Αφού τα τοποθετούσαν σε σκεύος με άφθονο αλάτι, και κατα περίπτωση και ρίγανη, τα σκέπαζαν και τα άφηναν στον ήλιο για δυό, τρείς μήνες, ανακατεύοντάς τα συχνά. Το παχύρευστο υγρό που πέρνανε μετά απο το σούρωμα ήταν ο γάρος που αραιωνόταν με νερό (υδρόγαρος) κρασί (οινόγαρος) ξύδι (οξύγαρος) και λάδι (ελαιόγαρος ή γαρέλαιον). Στα βυζαντινά χρόνια υπήρχε το γαράριον ή γαρερόν, δοχείο που περιείχε τον γάρο με τον οποίο περίχυναν τα διάφορα φαγητά »

Σημερινοί απόγονοι του γάρου είναι η γνωστή σάλτσα αντζούγιας της Σικελίας.
Επίσης πιο κοντά στην παρασκευή, τα συστατικά κι επομένως στη γεύση του γάρου των αρχαίων, είναι οι σάλτσες νουόκ μαμ (nuok mam) από Βιετνάμ και ναμ πλα (Nam pla) από Ταϋλάνδη.


*Ο Απίκιος είναι το όνομα βιβλίου συνταγών κατά τη Ρωμαϊκή εποχή. Θεωρείται ότι γράφθηκε τον 3ο με 4ο αιώνα μ.Χ.
Οι συνταγές του ξεφεύγουν από το "μέτρο" των αρχαίων Ελλήνων, το οποιο εφάρμοζαν και στη μαγειρική τους, στην οποία βασίσθηκε η μαγειρική των Ρωμαίων.

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2