kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Χρήσιμα γιά τήν Ύγεία ........ SOS !!

Started by Padron, February 22, 2013, 08:28:51 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Padron

Επτά σωματικούς πόνους που δεν πρέπει (ποτέ) να αγνοείς.........

Νο 1: Αφόρητος πονοκέφαλος

Ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια αν αισθανθείτε αφόρητο πονοκέφαλο. «Αν είστε κρυολογημένοι, μπορεί να είναι απόρροια της κατάστης», εξηγεί η Σάντρα Φράιχοφερ, εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανικού Κολεγίου Παθολόγων. «Αλλά μπορεί να έχετε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία ή ένας όγκος στον εγκέφαλο να σας δίνει συμπτώματα. Με τους πόνους στο κεφάλι δεν παίζουμε, ακόμη και όταν ξέρουμε ποια είναι η αιτία. Πρέπει πάντα να ελέγχονται εξονυχιστικά», σημειώνει.
Η Σάρον Μπράνγκμαν, εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας εξηγεί ότι όταν κάποιος περιγράφει τον πονοκέφαλο ως «τον χειρότερο της ζωής μου» αυτό συνήθως αποτελεί κλασσικό παράδειγμα εγκεφαλικού ανευρύσματος.
Άρα στην περίπτωση ανυπόφορου πονοκέφαλου ζητάτε πάντα ιατρική βοήθεια.

Νο 2: Πόνος ή δυσφορία στο στήθος, το λαιμό, τον ώμο, το χέρι, τη γνάθο ή την κοιλιά

Ένα πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ένδειξη πνευμονίας ή εμφράγματος. Αλλά συνήθως τα καρδιακά προβλήματα εκδηλώνονται με δυσφορία και όχι πόνο. «Μην περιμένετε να εκδηλωθεί ο πόνος» εξηγεί ο Δρ Τζερομ Κοεν, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σεντ Λούις των ΗΠΑ. «Οι καρδιοπαθείς συνήθως περιγράφουν μεταξύ των συμπτωμάτων μια έντονη πίεση στο στήθος», συμπληρώνει.
Η δυσφορία που σχετίζεται με την καρδιακή νόσο μπορεί να γίνεται αισθητή στο άνω μέρος του στήθους, στον λαιμό, τη γνάθο, τον ώμο ή το χέρι ή στην κοιλιά και μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία. «Αν ένας ενήλικας έχει ανεξήγητη εμμένουσα δυσφορία και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να χάνει χρόνο», συμβουλεύει ο Δρ Κοεν. «Συχνά οι ασθενείς καθυστερούν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια επειδή θεωρούν ότι πρόκειται για μια καούρα ή ένα επεισόδιο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Καλέστε άμεσα το 166 ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι άδικα ανησυχούσατε», τονίζει ο Αμερικανός καρδιολόγος.
Επίσης η διακεκομμένη δυσφορία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. «Ενδεχομένως η δυσφορία να σχετίζεται με κάποια συναισθηματική αναστάτωση. Για παράδειγμα, αν αισθάνεστε δυσφορία όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, αλλά περνάει όταν ξεκουραστείτε, τότε πρόκειται για στηθάγχη. Επιδεινώνεται όταν ο καιρός είναι κρύος ή ζεστός», συμπληρώνει ο Δρ Κοεν.
«Στην περίπτωση των γυναικών, τα συμπτώματα δυσφορίας μπορεί να μην είναι τόσο ευδιάκριτα. Η καρδιακή νόσος μπορεί να 'μεταμφιεστεί' σε φούσκωμα, γαστροοισοφαγική παλιδρόμηση, κοιλιακή δυσφορία. Επίσης μπορεί να εμφανίζεται ως κόπωση. Ο κίνδυνος καρδιακού νοσήματος αυξάνεται δραματικά μετά την εμμηνόπαυση. Γίνεται αιτία θανάτου περισσότερων γυναικών, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες γενικά κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν καρδιακή νόσο», υπογραμμίζει ο καθηγητής καρδιολογίας.

Νο 3: Πόνος στη μέση ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες

«Τις περισσότερες φορές πρόκειται για αρθρίτιδα», εξηγεί η Σάρον Μπράνγκμαν, που είναι καθηγήτρια Γηριατρικής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Άλλες πιθανές αιτίες μπορεί να είναι το έμφραγμα ή κοιλιακά προβλήματα. «Ένας σοβαρός κίνδυνος είναι η ρήξη αορτής, που μπορεί να εμφανιστεί ως ξαφνικός πόνος. Συνήθως κινδυνεύουν οι πάσχοντες από υπέρταση, διαβήτη, οι καπνιστές και εκείνοι που έχουν ιστορικό κυκλοφορικών προβλημάτων», διευκρινίζει.

Νο 4: Σοβαρό κοιλιακό άλγος

Η ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης μπορεί να εκδηλωθεί με αφόρητο πόνο στην κοιλιακή χώρα. Επίσης προβλήματα στο πάγκρεας, την χοληδόχο κύστη, στομαχικά έλκη και εντερικές εμφράξεις μπορούν να προκαλέσουν έντονο κοιλιακό πόνο.

Νο 5: Πόνος στις γάμπες

Ένας από τους λιγότερο γνωστούς κινδύνους για την υγεία του ανθρώπου είναι η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, ένας θρόμβος αίματος δηλαδή που εκδηλώνεται στις φλέβες των κάτω άκρων και μπορεί να καταστεί απειλητικός για την υγεία. «Ο κίνδυνος προκύπτει απ' το γεγονός ότι ο θρόμβος μπορεί να σπάσει και να προκαλέσει εμβολή με μοιραία αποτελέσματα», εξηγεί η Σάντρα Φράιχοφερ. Ο καρκίνος, η παχυσαρκία, η παρατεταμένη ακινησία λόγω κατάκλισης, τα μεγάλα ταξίδια, η εγκυμοσύνη και η προχωρημένη ηλικία, θεωρούνται παράγοντες κινδύνου.
«Μερικές φορές υπάρχει μόνο πρήξιμο στα πόδια και όχι πόνος. Αν παρατηρήσετε οίδημα στις γάμπες και/ή πόνο, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια», συμβουλεύει η Δρ Μπράνγκμαν.

Νο 6: «Κάψιμο» στα πέλματα ή στα πόδια

Στην Ελλάδα σήμερα οι πάσχοντες από διαβήτη ανέρχονται σε 700.000 – 800.000 (7% – 8%), ενώ περίπου το 3% – 4% δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο. «Σε ορισμένους ανθρώπους που δεν ξέρουν ότι πάσχουν από διαβήτη, η περιφερική νευροπάθεια ενδεχομένως να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα», εξηγεί η Δρ Μπράνγκμαν. «Μοιάζει με ένα αίσθημα καψίματος στα πόδια ή τα πέλματα, ένδειξη υποκείμενης νευρικής βλάβης», συμπληρώνει.

Νο 7: Ασαφείς, συνδυασμένοι ή ιατρικώς ανεξήγητοι πόνοι

«Διάφορα επώδυνα, σωματικά συμπτώματα είναι συχνά στην κατάθλιψη», εξηγεί ο πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Inova Fairfax, Δρ Τόμας Γουάις. «Οι ασθενείς παραπονούνται για ακαθόριστους πονοκεφάλους, κοιλιακό πόνο, ή πόνους στα άκρα», τονίζει.
Επειδή ο πόνος μπορεί να είναι χρόνιος και όχι τόσο έντονος, οι πάσχοντες από κατάθλιψη, οι οικογένειες τους και οι επαγγελματίες υγείας συνήθως δεν δίνουν σημασία. «Και όσο πιο καταθλιπτικός είναι κάποιος, τόσο δυσκολότερο είναι να περιγράψει με ακρίβεια τα συμπτώματά του. Αυτό μπορεί να παραπλανήσει τον γιατρό», σημειώνει ο Δρ Γουάις.
Όμως πριν τεθεί η διάγνωση της κατάθλιψης θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα συμπτώματα. «Αναζητήστε ιατρική βοήθεια αν αισθάνεστε ότι χάνετε το ενδιαφέρον σας για καθημερινές δραστηριότητες, δεν μπορείτε να εργαστείτε ή να σκεφτείτε συγκροτημένα και όταν δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους ανθρώπους γύρω σας. Μην υποφέρετε σιωπηλά, μιλήστε για ότι σας απασχολεί», συμβουλεύει ο καθηγητής Ψυχιατρικής.
Και υπογραμμίζει ότι η κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά πριν επιδεινώσει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου και προκαλέσει δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο του ασθενή.

Padron

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ !!!!!!!

H λύση στο πρόβλημα

Η λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας δεν είναι οι εξαντλητικές δίαιτες, αλλά η αλλαγή της διατροφής μας. Συνιστάται αποχή από τα λιπαρά φαγητά, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, λαχανικά, φρούτα και ψάρια, σε συνδυασμό με καθημερινό περπάτημα και ελεγχόμενες μερίδες στα γεύματα, εφοδιάζει ενεργειακά τον οργανισμό, χωρίς να του προσδώσει επιπλέον κιλά. Στις ΗΠΑ, τα τελευταία 15 χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των παιδιών που χαρακτηρίζονται παχύσαρκα, ενώ το ποσοστό των ανηλίκων αυξήθηκε κατά 35%, κάνοντας πολλούς ειδικούς να μιλούν για επιδημία παχυσαρκίας. Η Ευρώπη βρίσκεται δέκα χρόνια πίσω από την Αμερική και την Αυστραλία, όπως τονίστηκε σε σχετική διάσκεψη στη Στοκχόλμη, η οποία συνέπεσε χρονικά με το συνέδριο. Ως μεθόδους καταπολέμησης της παχυσαρκίας οι ιατροί ανέφεραν τις συντονισμένες ενέργειες σχολείου και οικογένειας, ώστε να αυξηθεί η άθληση και να μειωθούν οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Ο Αγγλος φυσιολόγος Αντριου Πρέντιτς είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πολλοί ενήλικοι και παιδιά που παρακολουθούν ακόμη και πέντε ώρες τηλεόραση τρώγοντας τσιπς, πίτσες και άλλες έτοιμες τροφές. Πάντως, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανία, η κούραση και η καθιστική ζωή οδηγούν πιο εύκολα στο τραπέζι, από ό,τι η πείνα. Το κλειδί για την απώλεια βάρους δεν είναι οι γρήγορες δίαιτες αλλά η σταδιακή και διαρκής αλλαγή διατροφής. Εξάλλου, οι έρευνες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή παχαίνουν πιο εύκολα από ό,τι παλαιότερα, καθώς και ότι οι γυναίκες παχαίνουν περισσότερο από τους οι άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες που δεν γυμνάζονται παχαίνουν επτά φορές περισσότερο από αυτές που γυμνάζονται και οι άνδρες που περνούν πολλές ώρες στο γραφείο, τέσσερις φορές περισσότερο από εκείνους που ασχολούνται με κάποιο σπορ.

Padron

Πρόσθετα Μυστικά !!

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να μειώσετε τη χοληστερόλη, το λίπος, το αλάτι και τις θερμίδες διατηρώντας τη νοστιμιά του φαγητού σας.
-Περικόψτε όλο το ορατό λίπος από το κρέας, πριν το μαγειρέψετε.
-Αφού ψήσετε το κρέας ή το κοτόπουλο, τοποθετήστε το στο ψυγείο. Όταν κρυώσει το λίπος θα μαζευτεί στην επιφάνεια, θα γίνει συμπαγές και θα μπορείτε να το αφαιρέσετε εύκολα. Χρησιμοποιήστε μόνο το ζωμό σε βραστά, σάλτσες και σούπες.
-Ο κιμάς έχει περισσότερο λίπος από το κρέας. Αντί να αγοράζετε τον κιμά έτοιμο σε πακέτο, ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας αλέσει καθαρό ψαχνό. Σιγουρευτείτε ότι θα αφαιρέσει όλο το λίπος και ότι θα καθαρίσει τη μηχανή από το λίπος των προηγούμενων αλέσεων.
-Όταν υπολογίζετε τις μερίδες που θα σερβίρετε, να θυμάστε ότι το κρέας χάνει το 25% περίπου του βάρους του ωμό.
-Αφαιρέστε το δέρμα του κοτόπουλου, καθώς και το ορατό λίπος κάτω από αυτό, πριν το μαγειρέψετε. Η αφαίρεση γίνεται ευκολότερα, εάν χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα, με το οποίο θα πιάσετε το κοτόπουλο.
-Το φρέσκο ψάρι πρέπει να μαγειρεύεται δέκα λεπτά για κάθε 2,5 εκατοστά πάχους. Συνεχίστε για πέντε λεπτά ακόμη, αν το ψάρι είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος. Πάντως, το ψάρι είναι έτοιμο όταν είναι αδιαφανές και χωρίζεται εύκολα.
-Στην ομελέτα χρησιμοποιήστε έναν κρόκο και περισσότερα ασπράδια, ώστε να μειώσετε το λίπος και τη χοληστερίνη που θα λάβετε από τη βρώση της.
-Για να αφαιρέσετε το λάδι ή το αλατισμένο νερό από κονσέρβες (σολομού, τόνου ή σαρδέλας) στραγγίστε τες καλά, προσθέστε νερό στο κουτί και ξαναστραγγίστε το περιεχόμενο.
-Πριν από το μαγείρεμα, τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο τις τροφές, για να διατηρήσουν τους χυμούς τους κατά το ψήσιμο. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε για περιτύλιγμα φύλλα από μαρούλι ή λάχανο.
-Μαγειρέψτε τα λαχανικά, ώσπου να γίνουν τρυφερά. Τα πολυμαγειρεμένα λαχανικά χάνουν σε νοστιμιά και θρεπτικές ουσίες. -Καθαρίστε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα σε υγρή πετσέτα. Είναι απαραίτητο ένα γρήγορο ξέβγαλμα σε κρύο νερό, αλλά μην τα αφήσετε να μουσκέψουν, γιατί θα γίνουν πολύ μαλακά.
-Μειώστε τη χοληστερόλη βάζοντας περισσότερα λαχανικά και λιγότερα πουλερικά ή κρέας στις σούπες και στα βραστά.
-Αντί για κρέμα γάλακτος στο φαγητό και τις σαλάτες, χρησιμοποιήστε σκέτο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Έτσι, θα ελαττώσετε κατά πολύ τις θερμίδες και το ζωικό λίπος από το φαγητό σας, χωρίς να μειώσετε τη γευστική σας απόλαυση.
-Δώστε γλυκιά γεύση στο άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι αναμειγνύοντάς το με πολτό φρούτων. Είναι πιο υγιεινό και εύγευστο από το έτοιμο γιαούρτι με φρούτα.

Η ποσότητα χοληστερίνης στην καθημερινή μας διατροφή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250mg, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δεσμευτικό. Αν τα ζωικά λίπη (κορεσμένα) είναι σε μόνιμη βάση μειωμένα, μπορούμε να πάρουμε τροφές με περισσότερη χοληστερίνη χωρίς να διατρέχουμε τον κίνδυνο να αυξηθούν τα επίπεδά της στο αίμα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Ιάπωνες. Μολονότι λαμβάνουν πολλή χοληστερίνη λόγω αυξημένης κατανάλωσης θαλασσινών, εντούτοις η σχεδόν παντελής έλλειψη ζωικών λιπών από τη διατροφή τους συντελεί ώστε να έχουν πολύ χαμηλή χοληστερίνη στο αίμα και βέβαια πολύ χαμηλή συχνότητα καρδιοπαθειών.

Padron

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ !!

Η ιστορία της κολύμβησης είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ίδια την ζωή, καθώς κάθε άνθρωπος περνά τους πρώτους μήνες της ύπαρξής του στον αμνιακό σάκο. Φυσικό είναι λοιπόν  να ασκεί το υδάτινο στοιχείο τόσο μεγάλη γοητεία πάνω στον άνθρωπο. Από τα βάθη των αιώνων έρχονται και οι πρώτες πληροφορίες για την κολύμβηση. Οι Αιγύπτιοι, οι Ασσύριοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ήταν λαοί που επιδίδονταν στην κολύμβηση για λόγους εκγύμνασης αλλά και αναψυχής. Στην αρχαία Ελλάδα, ήταν μέρος της στρατιωτικής εκπαίδευσης η κολύμβηση και αποτελούσε μέρος της βασικής εκπαίδευσης των παιδιών. Οι Ρωμαίοι αγαπούσαν ιδιαίτερα το νερό και κατασκεύαζαν πισίνες, ακόμα και θερμαινόμενες.

Στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα η κολύμβηση ήταν υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία. Οι λαοί που ζούσαν στα νησιά του Ειρηνικού μάθαιναν να κολυμπούν πριν ακόμα μάθουν να περπατούν. Χρειάστηκε να περάσουν όμως αρκετοί αιώνες πριν αποκτήσει η κολύμβηση το μαζικό χαρακτήρα που έχει σήμερα. Το κολύμπι ως μαζική διασκέδαση άρχισε να διαδίδεται στην Αγγλία κατά το 17ο αιώνα. Οι Άγγλοι θεωρούνται η πρώτη σύγχρονη κοινωνία που ανέπτυξε την κολύμβηση ως άθλημα. Το κολύμπι είναι μια από τις καλύτερες αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει ισορροπημένη μυϊκή ανάπτυξη και καλή φυσική κατάσταση. Η κολύμβηση γυμνάζει όλο το σώμα ολοκληρωμένα, καθώς ενεργοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες κατά την διάρκεια της άσκησης.


Γενικές Οδηγίες

Το κολύμπι μπορεί να γίνει είτε σε πισίνα είτε στην θάλασσα.Υπάρχουν πολλά δημοτικά κολυμβητήρια που μπορείτε ως δημότες να χρησιμοποιήσετε σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι πισίνες χωρίζονται στις κλειστές που ως επί το πλείστον χρησιμοποιούνται το χειμώνα και οι ανοιχτές για το καλοκαίρι. Αν και οι ανοιχτές πισίνες είναι θερμαινόμενες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τον χειμώνα. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάποιος με το κολύμπι. Οι παραλίες είναι εκατοντάδες αφού η χώρα μας βρέχεται από θάλασσα. Οι ζεστές ημέρες διαρκούν περισσότερο από τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Τα τέσσερα βασικά στιλ κολύμβησης που αποτελούν και ολυμπιακά αγωνίσματα είναι το ελεύθερο, το πρόσθιο, η πεταλούδα και το ύπτιο. Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε κολύμπι από πλευράς εξοπλισμού είναι ένα μαγιό. Αν πρόκειται να επιλέξετε την πισίνα, τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια είναι απαραίτητα καθώς και ένα σκουφάκι για το κεφάλι. Παρακάτω περιγράφουμε τους παράγοντες που συντελούν για να έχει μεγαλύτερη πλευστότητα το ανθρώπινο σώμα:


Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό και μπορεί και επιπλέει στο νερό.
Δεν επιπλέουν το ίδιο όλοι οι άνθρωποι αφού παίζει σημαντικό ρόλο η κατασκευή του σώματος όπως το βάρος οστών, της μυϊκής μάζας και η περιεκτικότητα του σώματος σε λίπος. Το λίπος έχει μικρότερο ειδικό βάρος από το νερό, επομένως επιπλέει καλύτερα ένας παχύσαρκος από έναν αδύνατο.
Οι μύες πρέπει να είναι χαλαροί διότι μόνο τότε έχουν την τάση να επιπλέουν. Αντίθετα, οι σφιγμένοι μύες έχουν την τάση να βυθίζονται.
Επίσης βοηθά και η ποσότητα του αέρα που έχετε στα πνευμόνια. Ο αέρας που χρησιμοποιείται όσο λιγοστεύει τόσο περισσότερο αυξάνει η τάση του σώματος για βύθισμα. Το σωστό είναι να παίρνετε μικρές και συχνές αναπνοές. Έτσι μένει σταθερή η ποσότητα του αέρα στα πνευμόνια.
Όσο περισσότερο προσπαθείτε να κρατήσετε το κεφάλι, τα χέρια και πόδια μακριά από το νερό τόσο περισσότερο βυθίζεστε. Το σώμα πρέπει να είναι μέσα στο νερό, ακόμα και ένα μέρος του κεφαλιού αν θέλετε να επιπλέετε χωρίς προβλήματα.


Παρακάτω σας δίνουμε οδηγίες και τι πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήσετε με το κολύμπι. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες είστε απόλυτα ασφαλείς και δεν θα διατρέξετε ποτέ κίνδυνο με συνέπεια τον πνιγμό:

Μην κολυμπάτε ποτέ μόνοι σας στην θάλασσα.
Φοράτε πάντα σωσίβιο, αν δεν ξέρετε καλό κολύμπι.
Αν είστε ή νοιώθετε κουρασμένοι μην πέφτετε στο νερό.
Αν κολυμπάτε στην θάλασσα αποφύγετε τα μέρη που υπάρχουν ρεύματα.
Αν βρεθείτε σε ρεύμα μην κολυμπήσετε ενάντια στο ρεύμα αφού αυτή η προσπάθεια θα σας εξαντλήσει γρήγορα. Κολυμπήστε λοξά μέχρι να βγείτε από αυτό.
Αποφεύγετε τις βουτιές αν δεν γνωρίζετε τα νερά. Αν κάνετε βουτιά σε πισινά ή σε θάλασσα σιγουρευτείτε για το βάθος.
Αποφύγετε το κολύμπι όταν υπάρχει κακοκαιρία όπως δυνατοί άνεμοι, ομίχλη κ.α.
Αν έχετε φάει μην μπαίνετε στο νερό. Ανάλογα με το μέγεθος του γεύματος η χώνεψη μπορεί να διαρκέσει από μισή έως και τρεις ώρες.
Αν έχετε καταναλώσει αλκοολούχα ποτά ποτέ να μην πέφτετε στο νερό.
Μη μασάτε τσίχλα ή οτιδήποτε άλλο όταν κολυμπάτε.
Καλό είναι να μάθετε την τεχνική της τεχνητής αναπνοής.
Μάθετε επίσης τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση κράμπας, κούρασης, ηλίασης και θερμοπληξίας.
Τέλος υπολογίστε τις δυνάμεις σας και τα αποθέματα της. Μην τις υπερεκτιμάτε καθότι μπορούν να σας προδώσουν…!


Πώς να ξεκινήσετε

Εάν είστε αγύμναστοι ή δεν έχετε ξανακάνει κάποιου είδους προπόνηση ή έχετε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να προπονηθείτε πρέπει να ξεκινήσετε σιγά-σιγά και προοδευτικά.
Η πρώτη σας προπόνηση θα πρέπει να είναι μικρή σε διάρκεια και να έχει εναλλαγές με ξεκούραση.
Η διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να αυξάνεται προοδευτικά.
Χωρίς να υπολογίσετε την προθέρμανση και την αποθεραπεία 15 λεπτά άσκησης είναι αρκετά για τις πρώτες σας προπονήσεις.
Μετά από δυο εβδομάδες περίπου μπορείτε να προσθέσετε άλλα 5-10 λεπτά περισσότερα και ύστερα από ένα μήνα ο συνολικός χρόνος της κύριας προπόνησης μπορεί να φτάσει τα 30 με 40 λεπτά.
Γενικώς μην αυξάνεται το ρυθμό της προπόνησης περισσότερο από 5-10% την εβδομάδα.
Η συχνότητα της προπόνησης πρέπει να είναι το ελάχιστο 3 φορές την εβδομάδα, δηλαδή μέρα παρά μέρα. Αργότερα μπορείτε να αυξήσετε την συχνότητα προσθέτοντας άλλη μια μέρα δηλαδή 4 με 5 φορές την εβδομάδα.
Σε καμία περίπτωση κατά την διάρκεια της προπόνησης δεν πρέπει να νιώσετε την οποιαδήποτε δυσφορία ή ενόχληση.
Αν έχετε το παραμικρό πρόβλημα υγείας πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας δώσει εναλλακτικές λύσεις καθώς για τον χρόνο και την ένταση της προπόνησης.


Στο κολύμπι το μυϊκό σύστημα δεν δέχεται έντονες καταπονήσεις λόγω της άνωσης του νερού. Για αυτό το λόγο ενδείκνυται για όλους τους ανθρώπους. Ειδικότερα ενδείκνυται ως ιδανική αθλητική δραστηριότητα για όσους είχαν ατύχημα ως μέσω αποκατάστασης, έχουν προβλήματα με την μέση, είναι παχύσαρκοι, είναι παραπληγικοί ακόμη και για τα μωρά. Στη Γερμανία το 1970 ξεκίνησε η κολύμβηση βρεφών και νηπίων.


Μην ξεχνάτε

Η αερόβια προπόνηση θα πρέπει να συνδυάζεται με την προπόνηση στα βάρη στις ενδιάμεσες ημέρες τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
Μην ξεχνάτε να κάνετε διατάσεις στην προθέρμανση και στην αποθεραπεία.
Είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την αερόβια προπόνηση και την μυϊκή ενδυνάμωση μέσω των βαρών είναι το κλειδί ενός ισορροπημένου σώματος!
Μην αρχίσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης χωρίς πρώτα να έχετε επισκεφτεί τον γιατρό σας.




BeStrong.org.gr - 26.3.2013

Padron

λατρεμένοι μου φίλοι ............ 2 φορες τήν έβδομάδα !!  :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:

Κολύμπι....... τέλος !!

KaVLOF


Padron

Quote from: Король Сотирис on March 14, 2013, 11:18:07 AM
Ωραιος :hi:

Ναί ..... άλλά λουφάρης Πρόεδρε , κάτσε να μιλήσω με τόν Βάτραχο  ;) ;)

KaVLOF

Quote from: Padron on March 14, 2013, 11:35:33 AM
Ναί ..... άλλά λουφάρης Πρόεδρε , κάτσε να μιλήσω με τόν Βάτραχο  ;) ;)
Κανω αλλες ασκησεις εγω :lol:


Padron

Τα προβλήματα του προστάτη και η κατάλληλη διατροφή!!!

Ποιες είναι οι γενικές συστάσεις που θα βοηθήσουν
Ο προστάτης, είναι ένας μικρός αδένας των αρσενικών θηλαστικών. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη. Το βάρος του είναι περίπου 15 γραμμάρια και έχει σχήμα καρυδιού.

Ο προστάτης μαζί με άλλα όργανα και μύες, βοηθά στην αποβολή του σπέρματος κατά την διάρκεια της εκσπερμάτωσης, ενώ ο ρόλος του είναι να παρέχει μέρος του υγρού αυτού που βοηθά τη διαδικασία της σύλληψης.

Προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στον προστάτη είναι:

- Καλοήθης διόγκωση ή υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ)
- Προστατίτιδα
- Καρκίνος του προστάτη

Η διόγκωση του προστάτη, μπορεί να αντιμετωπιστεί κάποιες φορές με φαρμακευτική αγωγή και κάποιες φορές, μπορεί όμως ο ασθενής να χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Λόγω του ότι οι διαταραχές του προστάτη, πολλές φορές εξελίσσονται σε καρκίνο, μια διατροφή πλούσια σε αντικαρκινικές τροφές, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη του.

Ποιες είναι οι γενικές συστάσεις που θα βοηθήσουν:

- Επιλέξτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με καθημερινή άσκηση
- Διατηρήστε σταθερό και υγιές βάρος.
- Πιείτε ικανές ποσότητες νερού.
- Μειώστε ή καλύτερα αφαιρέστε τις πικάντικες-καυτερές γεύσεις από το πιάτο σας.
- Προτιμήστε να καταναλώνετε αγνές τροφές και μάθετε να διαβάζετε την διατροφική ετικέτα, για να αναγνωρίζετε πότε ένα τρόφιμο είναι επιβαρημένο με πολλά συντηρητικά για να το αποκλείετε από την διατροφή σας.
- Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα.
- Αξιοποιήστε τα τρόφιμα φυτικής κυρίως προέλευσης και αποφύγετε όσο δυνατόν τα ζωικά λιπαρά.
- Αντικαταστήστε το ψάρι, αντί του κρέατος στη διατροφή σας και κάντε το την κύρια πηγή πρωτεΐνης που προσλαμβάνετε.
- Αυξήστε την ποσότητα των φρούτων σας.
- Αποκλείστε τη ζάχαρη και τα απλά ζάχαρα από τη διατροφή σας. Καλό θα ήταν να αποκλείσετε τελείως και όλα τα υποκατάστατα ζάχαρης.
- Αυξήστε την ποσότητα των λαχανικών σας.
- Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι χαμηλή σε λιπαρά.
- Έρευνες δείχνουν πως η κύρια πηγή του λίπους σας, θα πρέπει να προέρχεται από το δικό μας Ελληνικό ελαιόλαδο, αλλά χρησιμοποιήστε και το κολοκυθέλαιο (το οποίο και λόγω υψηλής ποσότητας ψευδαργύρου θα σας βοηθήσει σημαντικά).
- Μειώστε την ποσότητα των γαλακτοκομικών σας.
- Αφαιρέστε το αλκοόλ από την καθημερινότητά σας, ενώ αν σας αρέσει, περιορίστε το στο ελάχιστο.Καλή πρόταση για ακοολούχο ποτό είναι το κόκκινο κρασί.

Τρόφιμα και ουσίες που θα πρέπει να αυξήσετε στη διατροφή σας:

Ψευδάργυρος: οι τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα φύτρα και το πίτουρο του σιταριού-αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με ψωμί σίκαλης. Η βρώμη, σαν πρωινό, είναι μια επιλογή που προτείνεται, όπως επίσης και τα μούσλι. Πολλά όσπρια, αλλά και ο αρακάς, θα πρέπει να περιλαμβάνονται τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα στο διαιτολόγιό σας. Διάφοροι ανάλατοι ξηροί καρποί σαν σνακ, όπως τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, αλλά κυρίως το Βραζιλιάνικο φιστίκι και ο κολοκυθόσπορος θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον ψευδάργυρο στη διατροφή σας. Όπως είπαμε και παραπάνω, υπάρχει και το κολοκυθέλαιο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις σαλάτες σας ωμό, αντί του ελαιόλαδου.

Το σελήνιο και η βιταμίνη Ε: Αντικαρκινικές- αντιοξειδωτικές οι δυο αυτές ουσίες, θα προστατέψουν τα κύτταρά σας. Το σελήνιο προστατεύει το εσωτερικό του κυττάρου, ενώ η βιταμίνη Ε, την κυτταρική μεμβράνη. Το σελήνιο, θα το βρείτε, στο σέλινο, στους περισσότερους ξηρούς καρπούς(επιλέξτε ανάλατους-άψητους), με μεγαλύτερη ποσότητα στα φιστίκια Βραζιλίας- στους οποίους καρπούς θα συναντήσετε και την βιταμίνη Ε, αλλά θα πρέπει να τους καταναλώνετε με μέτρο, λόγω των αυξημένων λιπαρών που περιέχουν.
Καταναλώστε αρκετά θαλασσινά και οστρακοειδή, όπως και πολλά ψάρια όπως η σαρδέλα, ο τόνος, ο σολομός, οι αντζούγιες κ.α. Χρησιμοποιήστε κάποιες φορές το μήνα(2-3) το συκώτι.

Λυκοπένιο: ισχυρότατο αντιοξειδωτικό. Με κύρια αρχηγό την ντομάτα. Μάλιστα όταν μαγειρεύεται και χρησιμοποιείτε σε αυτή μια ποσότητα ελαιόλαδου, αυξάνεται κατά πολύ η ποσότητα αυτή. Οπότε μπορείτε να βάλετε σάλτσες φρέσκιας τομάτας με ελαιόλαδο στη διατροφή σας. Λυκοπένιο έχουν και όλα τα κόκκινα φρούτα όπως το καρπούζι, το ροδάκινο, οι κόκκινες πιπεριές, το καρότο κ.α.

Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα: Κυρίως από τα λιπαρά ψάρια, λόγω αυξημένων DHA και EPA -όπως ο σολομός, οι σαρδέλες ,το σκουμπρί, η συναγρίδα, ο τόνος, η πέστροφα- συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Βρείτε τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά και στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο, στο φιστίκι Βραζιλίας, στο λιναρόσπορο, στη σόγια (όπου βρίσκονται σε μορφή ALA), δηλ. από τρόφιμα φυτικής προέλευσης με το α΄-λινολεϊκό οξύ.

Βιταμίνη Ε και C. Η βιταμίνη Ε έχει προστατευτική δράση, σαν ισχυρό αντιοξειδωτικό, κατά διαφόρων μορφών καρκίνου. Την βιταμίνη E Θα την βρείτε στα φυτικά έλαια και στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια και στους σπόρους, ενώ την βιταμίνη C, θα την συναντήσετε στην κόκκινη πιπεριά, στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Πηγή: diatrofi.gr

Padron

Άσκηση για κοιλιακούς «πέτρα»

Προσφέρει άμεσα αποτελέσματα
Ξεχάστε τους κοιλιακούς και τα ροκανίσματα. Κάντε την ακόλουθη άσκηση για 5-10 λεπτά κάθε μέρα και θα δείτε άμεσα διαφορά στην κοιλιά σας αλλά και στα παντελόνια σας!

Ξαπλώστε στο πάτωμα του δωματίου σας και τοποθετήστε τα πόδια σας στον τοίχο ελάχιστα ψηλά ώστε να είναι ελαφρώς λυγισμένα κρατώντας αντίσταση.

Στη συνέχεια σηκώστε το κεφάλι και τους ώμους σας ψηλά και κρατηθείτε σε αυτή τη στάση χωρίς να κινήστε για ένα λεπτό. Αν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα χέρια σας στους μηρούς.

Στη συνέχεια χαλαρώστε και επαναλάβετε την άσκηση. Η δύναμη που ασκείται μέσω της ακινησίας θα σας οδηγήσει σε κοιλιακούς σαν πέτρα!

Σε περίπτωση που θέλετε να γυμνάσετε τους πλάγιους κοιλιακούς μπορείτε να βάλετε και τα δυο σας χέρια στον ένα μηρό σας στρίβοντας ελάχιστα το σώμα σας προς την αντίστοιχη κατεύθυνση.

Πηγή: myworld.gr

Padron

Μειώστε την κούραση από την πολύωρη εργασία μπροστά στην οθόνη !!
Οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή κάνουν κακό στα μάτια σας με αποτέλεσμα στο τέλος να τα αισθάνεστε βαριά, ξηρά, κουρασμένα.

Μπορείτε όμως να τα προστατέψετε με 3 απλά βήματα.

1. Ο κανόνας 20 – 20 – 20

Όταν κοιτάμε την οθόνη του υπολογιστή έχει υπολογιστεί ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας λιγότερο κατά 2/3 το λεπτό. Αυτή η ασυναίσθητη συνήθεια στεγνώνει τα μάτια και τους προκαλεί ερεθισμό, καθώς μειώνει το επίπεδο υγρασίας τους και τα καταπονεί.

Εδώ έρχεται λοιπόν ο κανόνας 20 – 20 – 20. Τι σημαίνει αυτό; Να κοιτάζετε κάτι τουλάχιστον 20 μέτρα μακριά, για 20 δευτερόλεπτα ή παραπάνω, κάθε 20 λεπτά.

Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την καταπόνηση των ματιών σας από την πολύωρη εργασία μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

2. Βρείτε τη δική σας γραμματοσειρά

Μπορεί η Times New Roman να είναι προεπιλεγμένη γραμματοσειρά σας, αλλά στην οθόνη του υπολογιστή μπορεί τελικά να είναι πιο κουραστική για τα μάτια σας απ' ότι νομίζετε. Με τις «μικροσκοπικες ουρές» στο τέλος των γραμμάτων (serifs), υπάρχει περίπτωση να επιβραδύνει την αναγνώριση των λέξεων και να σας αναγκάζει να κοιτάζετε πιο έντονα και πιο πολύ την οθόνη.

Γραμματοσειρές, όπως η Arial και η Verdana, οι οποίες δίνουν περισσότερο χώρο μεταξύ των γραμμάτων μπορεί να κάνει τις λέξεις να εμφανίζονται με μεγαλύτερη ευκρίνεια και άρα πιο εύκολες στο διάβασμα.

3. Διατηρείτε την οθόνη σας καθαρή

Κάθε φορά που βλέπουμε μια εικόνα από κοντά, τα μάτια μας εστιάζουν για να τη φέρουν στο προσκήνιο. Αν τώρα ο υπολογιστής σας καλύπτεται από δακτυλιές, σκόνη κτλ το να εστιάσεις γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καταπονεί τα μάτια και προκαλεί μέχρι και χρόνιους πονοκεφάλους. Καθαρίστε καθημερινά και σχολαστικά λοιπόν την οθόνη σας με το ειδικό πανάκι για να κάνετε μια μεγάλη χάρη στα μάτια σας.

Πηγή: healthpress.gr

Padron

Το σκόρδο προστατεύει από δηλητηριάσεις!!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ανακάλυψαν ότι ένα από τα συστατικά του σκόρδου είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό, συγκρινόμενο με δύο γνωστά αντιβιοτικά σκευάσματα, στην αντιμετώπιση των βακτηρίων του γένους Campylobacter, γνωστά για τις γαστρεντερικές λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν.

Συγκεκριμένα, τα βακτήρια του γένους Campylobacter αποτελούν την πιο κοινή αιτία τροφικής ασθένειας από βακτήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και παγκοσμίως. Τα συμπτώματα προσβολής από το συγκεκριμένο βακτήριο είναι η διάρροια, οι κοιλιακές κράμπες, ο κοιλιακός πόνος και ο πυρετός. Μάλιστα, το συγκεκριμένο βακτήριο είναι υπεύθυνο για το ένα τρίτο των περιπτώσεων μιας σπάνιας παραλυτικής διαταραχής, γνωστής και ως σύνδρομο Guillain-Barré.

Η μόλυνση από το συγκεκριμένο βακτήριο προέρχονται από την κατανάλωση ωμών ή μη καλά μαγειρεμένων πουλερικών ή τροφίμων που έχουν επιμολυνθεί από επιφάνειες ή σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πουλερικών.

Έτσι, οι ερευνητές εξέτασαν την ικανότητα μιας ένωσης προερχόμενης από το σκόρδο, του διαλλυλεστέρα του σουλφιδίου, να σκοτώνει το βακτήριο ακόμα και παρουσία μιας πρωτεϊνικής κάψας που το καθιστούσε 1000 φορές πιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η ένωση μπορεί εύκολα να διαπεράσει την πρωτεϊνική αυτή κάψα και να σκοτώσει τα βακτήρια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο διαλλυλεστέρας του σουλφιδίου ήταν εξίσου αποτελεσματικός με 100 φορές μεγαλύτερη ποσότητα των αντιβιοτικών ερυθρομυκίνη και σιπροφλοξασίνη.

Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη φυσική ουσία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των γευμάτων μας και να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των επιφανειών προετοιμασίας των τροφίμων και ως συντηρητικό σε συσκευασμένα τρόφιμα όπως πατάτες, ζυμαρικά, σαλάτες και αλλαντικά.


Πηγή: neadiatrofis.gr

Padron

Η αλήθεια σχετικά με το αλάτι!!


Ωφελεί τον οργανισμό όταν καταναλώνεται με μέτρο
Το αλάτι είναι ωφέλιμο και επικίνδυνο συγχρόνως, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εξαρτάται από την ποσότητα που το καταναλώνουμε. Πάντως, ωφέλιμο είναι σίγουρα όταν καταναλώνεται με μέτρο και είναι ποιοτικά καλό.

Οφέλη

Το αλάτι ευθύνεται για την καλή ισορροπία της υγείας μας και την αποφυγή της αφυδάτωσης. Ο ρόλος του επίσης είναι σημαντικός για την οξύτητα του αίματος, τις μυϊκές συσπάσεις και τη μετάδοση των μηνυμάτων μέσω των νεύρων.

Όμως, το θαλασσινό αλάτι αποτελεί και μια κύρια πηγή ιωδίου, ενός ολιγοστοιχείου απαραίτητου για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών για την καλή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Το ιώδιο διέπει επίσης το βασικό μεταβολισμό του οργανισμού.

Η έλλειψή του, ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι, μπορεί να εκδηλωθεί με υπερβολική ευαισθησία, δυσκοιλιότητα, βρογχοκήλη, αύξηση χοληστερόλης, αλλά και μείωση της γονιμότητας, αύξηση της πιθανότητας αποβολής και νεογνικής θνησιμότητας ή ακόμα και πνευματική καθυστέρηση στα παιδιά. Έρευνες έχουν δείξει πως τα συμπληρώματα ιωδίου βελτιώνουν την πνευματική κατάσταση.

Η έλλειψη αλατιού, πράγμα πολύ σπάνιο, που προσβάλλει κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους, επειδή αυτοί αφυδατώνονται γρηγορότερα, εκδηλώνεται με τα εξής συμπτώματα: ξηρό στόμα, ανορεξία, απάθεια, εμετό, κράμπες και επιτάχυνση του σφυγμού.

Κατανάλωση

Οι ανάγκες σε αλάτι για έναν ενήλικα είναι 7 γραμμ. περίπου την ημέρα. Όμως, είναι αυξημένες σε περίπτωση ζέστης (η εφίδρωση αποβάλλει αλάτι) και έντονης σωματικής δραστηριότητας, σημαντικών απωλειών από την πεπτική οδό (εμετοί, διάρροια) ή αν γίνεται κατάχρηση καθαρτικών ή διουρητικών.

Όμως, η συνηθισμένη κατανάλωση αλατιού σήμερα είναι κατά μέσο όρο 12 γραμμ. την ημέρα, δηλαδή 2 κουταλιές του γλυκού. Πρόκειται δηλαδή για ποσότητα που δεν αντιστοιχεί στις φυσιολογικές μας ανάγκες. Μερικές φορές το πολύ αλάτι βλάπτει, γιατί μπορεί να προκαλέσει υπέρταση, κίρρωση, καρδιακή ανεπάρκεια και καρδιοπάθειες.

Δυστυχώς, όλοι είμαστε εκτεθειμένοι περισσότερο στην υπερβολική ποσότητα αλατιού παρά στην έλλειψή του, γιατί έχουμε τη συνήθεια να αλατίζουμε πολύ τα φαγητά μας και να τρώμε πολλές βιομηχανοποιημένες τροφές που εμπεριέχουν «κρυμμένο» αλάτι.

Προσοχή στην ποιότητα

Για να ωφελείστε όσο μπορείτε περισσότερο από αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας προϊόν, πρέπει να προσέχετε και την ποιότητά του. Για παράδειγμα, το ιωδιούχο ή το μη επεξεργασμένο αλάτι περιέχει μεταλλικά στοιχεία της φύσης, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, ώστε να χρησιμοποιεί αρμονικά το αλάτι που προσλαμβάνει.

Πληροφορίες για το αλάτι

Οι ζεστές θάλασσες έχουν περισσότερο αλάτι από τις κρύες. Για παράδειγμα, η Νεκρά Θάλασσα, που φημίζεται για τις θεραπευτικές της ιδιότητες (κάνει καλό στην ψωρίαση), περιέχει 275 γραμμ. αλάτι/λίτρο, δηλαδή 10 φορές περισσότερο από το μέσο όρο των ωκεανών.

Εκτιμάται ότι η ποσότητα θαλασσινού αλατιού που υπάρχει παγκοσμίως είναι 7 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα. Με άλλα λόγια, αλάτι υπάρχει παντού: στο έδαφος, στις θάλασσες, σε μερικές λίμνες. Απλώς δεν είναι πάντα προσπελάσιμο.

Ορισμένα φυτά έχουν μεγάλη συγκέντρωση αλατιού, όπως τα λεγόμενα αλόφυτα, αυτά δηλαδή που φύονται σε αλμυρό περιβάλλον και απορροφούν με τις ρίζες τους το νάτριο που υπάρχει στο χώμα.

Πηγή: belife.gr

redmanftw

Μην πιστεύεις πούστη λόγια και πουτάνας μοιρολόγια

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2