kifisou 60

Studio 12

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Diamon Spa

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Kassandras 4C

KALAMATA erotic

XANIA Eros

Studio 11

Bolos Xatziargyrh 15

Xalkida Erotica

Luna Rodos

Amazones

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Sabrina

Adriana

Nikol

Anna Maria

Stefania

Aimilia Barak

Princes

Χρήσιμα γιά τήν Ύγεία ........ SOS !!

Started by Padron, February 22, 2013, 08:28:51 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Padron

Τα μοναδικά οφέλη του μαϊντανού στη διατροφή σας!!!!
Ο μαϊντανός αποτελεί ένα εγγενές αρωματικό φυτό της νότιας Μεσογείου και για αυτό άλλωστε έχει ταυτιστεί με τη μεσογειακή κουζίνα.

Ο μαϊντανός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πιάτων της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, όπου προστίθεται για να προσδώσει άρωμα και γεύση.

Πέρα από τις μοναδικές αρωματικές και γευστικές ιδιότητές του μπορεί να παρέχει μοναδικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του. Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια είναι υπεύθυνη για τα οφέλη που μπορεί να ασκεί.

Μάλιστα, τα αιθέρια έλαια του μαϊντανού και συγκεκριμένα το μυριστικό οξύ έχει φανεί να αναστέλλει την ανάπτυξη και τον σχηματισμό καρκινικών όγκων σε ζωικά μοντέλα και συγκεκριμένα στους πνεύμονες αυτών. Επίσης, το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο φαίνεται να επάγει τη δραστηριότητα του ενζύμου τρανσφεράση της γλουταθειόνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την εξολόθρευση μορίων που μπορούν να επάγουν οξειδωτικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και κυρίως στη λουτεολίνη φαίνεται να ενισχύει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του.

Βέβαια πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή είναι μια άριστη πηγή βιταμίνης C και πρόδρομων μορφών της βιταμίνης Α, γνωστές για τις δράσεις τους έναντι των ελευθέρων ριζών και των φλεγμονωδών απαντήσεων.

Συμπερασματικά, επιλέγοντας μαϊντανό για τη βελτίωση της γεύσης των πιάτων μας, ωφελούμαστε με μια όχι μόνο νόστιμη αλλά και συνάμα ευεργετική για την υγείας μας επιλογή.


Πηγή: neadiatrofis.gr

Padron

Μύθος όσα γνωρίζατε για το σπανάκι !!
Αποκαλύφθηκε λάθος που ανατρέπει τα δεδομένα
Αν κάθε φορά που σκέφτεστε το σπανάκι σάς έρχονται στο μυαλό μπράτσα σαν αυτά του Ποπάι, τότε μάλλον θα πρέπει να αποβάλλετε αυτή την εικόνα, καθώς, όπως αποδεικνύεται πρόκειται για έναν μύθο.

Κι αυτό γιατί ναι μεν το σπανάκι περιέχει σίδηρο, όχι όμως τόσο πολύ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί.

Σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο «The Half-Life of Facts», η άποψη που θέλει το λαχανικό να είναι τόσο ισχυρό, οφείλεται σε... μαθηματικό λάθος που έκανε Γερμανός επιστήμονας όταν υπολόγιζε την περιεκτικότητά του σε σίδηρο.

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας του βιβλίου, μαθηματικός Samuel Arbesman, το σπανάκι δεν περιέχει 35mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια, όπως ανέφερε στις σημειώσεις του ο Erich von Wolf το 1870, αλλά 3,5mg.

Σύμφωνα με τον Arbesman, ο Γερμανός χημικός είχε υπολογίσει την περιεκτικότητα σε σίδηρο σωστά, αλλά είχε βάλει σε λάθος σημείο την υποδιαστολή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει λανθασμένα η γνωστή αντίληψη για το σπανάκι.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την ιστορία του Ποπάι για να τονίσει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην επανεξετάζουν τα στοιχεία που τους δίνονται, πολλές φορές για να μην παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο τέτοιου είδους λάθη διαιωνίζονται και οδηγούν σε μύθους τους οποίους πιστεύουν όλοι, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι διαδίδουν εύκολα ορισμένα «γεγονότα» που μοιάζουν αληθινά και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα ψάξουν βαθύτερα.

Padron

Mπρόλολο....

Η κατανάλωση μπρόκολου μπορεί να επιβραδύνει και ακόμη και να προλάβει την οστεοαρθρίτιδα, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες με άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Arthritis and Rheumatism.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας έχει ήδη ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για να επαληθεύσει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών πειραμάτων.

Τα τεστ που έκαναν σε κύτταρα και αρουραίους έδειξαν ότι ένα συστατικό του μπρόκολου, που επίσης περιέχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο, μπλοκάρει ένα βασικό ένζυμο που καταστρέφει τον χόνδρο.

Στις κλινικές δοκιμές οι 20 ασθενείς θα κληθούν να καταναλώσουν μια ημερήσια δόση μπρόκολου, το οποίο έχει καλλιεργηθεί σε ειδικές συνθήκες ώστε να έχει επιπλέον ποσότητες θρεπτικών συστατικών, κάτι δηλαδή ανάμεσα στο κλασσικό μπρόκολο και ενός άγριου «εξαδέλφου» του που φύεται στην Σικελία.

Οι ερευνητές βασίζουν την θεωρία τους στο γεγονός ότι το σώμα του ανθρώπου παράγει γλυκοραφανίνη και την μετατρέπει σε σουλφοραφάνη, η οποία προστατεύει τις αρθρώσεις.

Οι εθελοντές ασθενείς θα κληθούν να καταναλώσουν το ειδικό μπρόκολο και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας γόνατος.

Η Δρ Ροουζ Ντέιβιντσον και οι συνεργάτες της θα μελετήσουν τα δείγματα ιστών που θα αφαιρέσουν από τους ασθενείς για να δουν την επίπτωση της κατανάλωσης του μπρόκολου.

Αν και οι δύο εβδομάδες είναι απίθανο να επιφέρουν κάποια σημαντική αλλαγή, η ερευνήτρια ελπίζει το διάστημα να είναι επαρκές ώστε να αποδειχθεί ότι το μπρόκολο πράγματι κάνει καλό στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.

Συγκεκριμένα, θα αναζητηθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι η σουλφοραφάνη φτάνει στα σημεία της άρθρωσης που έχουν πρόβλημα και προκαλεί ωφέλιμες αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο.

health.in.gr

Padron

Οι καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση


Διατροφικές προτάσεις για σίγουρα αποτελέσματα
Εάν ψάχνετε τις καλύτερες λύσεις για αποτοξίνωση, η συχνά κατανάλωση των τροφών που ακολουθούν μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά...

Κράνμπερις:
Γνωρίζουν μεγάλη δόξα στη χώρα μας, φρέσκα, κατεψυγμένα, ξερά ή σε χυμό. Τα κράνμπερις αποτοξινώνουν και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Έχουν αντιβακτηριαδιακή δράση και σε χορταίνουν.

Παντζάρια: Θα τα βρεις παντού, από σαλάτες μέχρι και στα γλυκά, περιέχουν βεταΐνη και πηκτίνη, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του ήπατος και του πεπτικού συστήματος ενώ απομακρύνουν και τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό.

Γκρέιπφρουτ:
Ακόμα ένα φρούτο που καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και προλαμβάνει την εμφάνιση πέτρας στα νεφρά. Περιέχει φυσικά σάκχαρα και λίγες θερμίδες και είναι ιδανικό για δίαιτα.

Φακές: Είναι ιδανικές για την αποτοξίνωση και καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιες σε σίδηρο, μειώνουν την κακή χοληστερόλη και ισορροπούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Αβοκάντο:
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η γλουταθειόνη, η οποία μπορεί να αποτοξινώσει άμεσα το σώμα σου από τις βλαβερές τοξίνες. Μειώνοντας τοξίνες και χημικά, θα νιώθεις υγιής.

Λεμόνια:
Είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το λεμόνι σε χυμό ή ολόκληρο βοηθά στην αποτοξίνωση από τα χημικά, στην βελτίωση της υγείας του οργανισμού και του συκωτιού.

Μπρόκολο: Γεμάτο από αντιοξειδωτικά στοιχεία είναι και το μπρόκολο που βοηθά στη διάσπαση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό οι οποίες ευθύνονται για τη φθορά και τη γήρανση. Προτίμησε το μπρόκολο ωμό ή ελαφρά βρασμένα για να μην χάσει τα θρεπτικά του στοιχεία.

Σκόρδο:
Οι θειούχες ενώσεις στο σκόρδο ((θειο-αλλοκυστεϊνη, αλλισίνη, δισουλφίδιο ) έχουν αποτοξινωτική και αντικαρκινική δράση. Ταυτόχρονα, η αντιμικροβιακή του ιδιότητα το κάνει σούπερ τρόφιμο!

Ηλιόσποροι: Αποτελούν τέλειο σνακ και αποτοξινώνουν το συκώτι. Ταυτόχρονα, μας απαλλάσσουν κι από τις τοξίνες που συσσωρεύονται εν γένει στον οργανισμό. Τέλος, χαμηλώνουν και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.

Πηγή: womenonly.gr


KaVLOF


Padron

Πολύτιμη η θρεπτική αξία των δαμάσκηνων

Έχουν καταγραφεί ως κορυφαία πηγή σιδήρου
Τα δαμάσκηνα διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (30% της ημερήσιας δόσης ενός ενήλικα άνδρα). Ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστή η τεχνική αποξήρανσης των δαμάσκηνων, η οποία συγκεκριμένα προήλθε από τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, πριν από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι Γαλάτες είχαν καταφέρει να τελειοποιήσουν αυτήν την τεχνική.

Μέχρι τις μέρες μας το γαλλικό ξερό δαμάσκηνο εξακολουθεί να θεωρείται το καλύτερο στο είδος του.

Ενέργεια

Είναι γενικά τροφή που περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε σάκχαρα (30% γλυκόζη, 15% φρουκτόζη και 2% σουκρόζη). Το ξερό δαμάσκηνο σας παρέχει συνολικά το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης επτά βασικών θρεπτικών συστατικών συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου (περισσότερο από τα σταφύλια, τα μήλα και τα βερίκοκα) και του καλίου. Επιπλέον τα ξερά δαμάσκηνα έχουν σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια μερίδα 100γρ. ξηρά δαμάσκηνα παρέχει στον οργανισμό σχεδόν 4% των καθημερινών αναγκών σας σε βιταμίνη Α και 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δοσης σε β-καροτίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τα ξερά δαμάσκηνα αποτελούν, επίσης κορυφαία πηγή των βιταμινών του συστήματος Β για την καταπολέμηση της κόπωσης.

Καρδιά

Τα ξερά δαμάσκηνα σάς προσφέρουν κατά 1/3 περισσότερο σίδηρο από 1 μερίδα συκωτιού και έχουν καταγραφεί ως κορυφαία πηγή (η τρίτη καλύτερη μετά τα σύκα και τα σταφύλια) σιδήρου, τα αποθέματα του οποίου είναι απαραίτητα για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης.

Ένα ποτήρι χυμός δαμάσκηνων σάς προσφέρει τόσο κάλιο όσο οι μπανάνες και τα πορτοκάλια, βοηθώντας στην ομαλοποίηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Γι'αυτόν το λόγο η κατανάλωση ξερών δαμάσκηνων συνιστάται συχνά σε όλους όσους υποφέρουν από υπέρταση.

Επιπλέον ο χυμός δαμάσκηνων έρχεται δεύτερος σε περιεκτικότητα διαλυτών ινών (περιέχει περισσότερες ίνες από τα ξερά όσπρια). Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις η ημερήσια κατανάλωση μιας χούφτας ξερών δαμάσκηνων είναι ένας καλός τρόπος να μειώσετε την LDL χοληστερόλη χωρίς φάρμακα.

Δυσκοιλιότητα

Τα ξερά δαμάσκηνα περιέχουν επίσης ισχυρά οξέα φρούτων, που βοηθούν στην πρόληψη και στον έλεγχο της δυσκοιλιότητας καλύτερα από κάθε άλλη τροφή. Αποτελούν ακόμα, πηγή άλλων ουσιών που μειώνουν τις συγκεντρώσεις χολικών οξέων στα κόπρανα (κυρίως του λιθοχολικού οξέως που ευθύνεται για τον καρκίνο του παχέος εντέρου). Τα ξερά δαμάσκηνα παρέχουν, επίσης, το ιχνοστοιχείο βόριο, για υγιή οστά και πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Τέλος η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, τα χαμηλά λιπαρά και τα ισοροπημένα σάκχαρα των ξερών δαμάσκηνων τα καθιστούν ιδανικό σνακ για όσους προσέχουν το βάρος τους, καθώς και για τους ευαίσθητους στην ινσουλίνη διαβητικούς. Τα ξερά δαμάσκηνα υποκαθιστούν τέλεια τα λιπαρά στα γλυκά, διότι περιέχουν σημαντική ποσότητα πηκτίνης, η οποία παγιδεύει τον αέρα στα γλυκά με τον ίδιο τρόπο που το λίπος παγιδεύει τη ζάχαρη.

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φρούτα, τα ξερά δαμάσκηνα περιέχουν μια ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα του σακχάρου σορβιτόλη, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας των φαγητών που δεν περιέχουν λιπαρά. Τα ξερά δαμάσκηνα είναι ακόμα, πλούσια πηγή μηλικού οξέος, που δρα ως ενισχυτικό γεύσης.

Αγορά, φύλαξη και κατανάλωση

αναζητήστε δαμάσκηνα χωρίς υπερθειικό άλας, ξεραμένα στον ήλιο, προτιμήστε αυτά που είναι συσκευασμένα σε κουτιά ή σακούλες κλεισμένες αεροστεγώς, ώστε να αποφεύγεται η οξείδωση, η απώλεια υγρασίας και η εισβολή εντόμων. Το μέγεθος των ξερών δαμάσκηνων και η παρουσία ή απουσία κουκουτσιού δεν έχουν καμιά επίδραση στην ποιότητα ή τη γεύση τους.

τοποθετημένα σε αεροστεγή δοχεία, τα ξερά δαμάσκηνα διατηρούνται έως έξι μήνες. Για να διπλασιάσετε το χρόνο ζωής τους βάλτε τα στην κατάψυξη.

καταναλώστε τα ωμά παρά μαγειρεμένα. Το νερό και η θερμότητα αφαιρούν θρεπτικές ουσίες (τα βρασμένα δαμάσκηνα περιέχουν μόνο το ένα τρίτο των βιταμινών Α, Β και C, του σιδήρου και των ινών, σε σχέση με τα ωμά).
μπορείτε να κόψετε τα ξερά δαμάσκηνα σε κύβους ή φέτες και να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας, να τα γεμίσετε με βούτυρο ή φυστικοβούτυρο, να τα κάνετε χυμό με τη βοήθεια ενός αποχυμωτή, να τα κάνετε μαρμελάδα ή να τα χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή γλυκών.

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Κόβετε σε κύβους ένα φλιτζάνι ξερά δαμάσκηνα, προσθέτετε ¼ του φλιτζανιού χυμό μήλου ή σταφυλιού, και τα χτυπάτε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πουρές.

Χρησιμοποιείτε τη μαρμελάδα για το πρωινό σας ή για την παρασκευή γλυκών.

Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ξερά δαμάσκηνα με σύκα και το χυμό μήλου ή σταφυλιού με ¼ χυμό δαμάσκηνων.

Πηγή: iatronet.gr

Padron

Η γυμναστική προστατεύει από το κρυολόγημα..

Τι δείχνουν νέες μελέτες επιστημόνων
Οι άνθρωποι που γυμνάζονται συστηματικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν σε σύγκριση με εκείνους που προτιμούν να κάθονται.

Επιστήμονες επιστράτευσαν 1.000 εθελοντές, από τους οποίους ζήτησαν να καταγράψουν επί τρεις φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες κάθε συνάχι και βήχα που ανέπτυσσαν. Επιπλέον, ζήτησαν λεπτομερή καταγραφή των συνηθειών του τρόπου ζωής τους, καθώς είναι τεκμηριωμένο πως παράγοντες όπως η διατροφή και το στρες επηρεάζουν τις αντοχές του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι τον κίνδυνο κρυολογήματος.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, η συστηματική γυμναστική μείωνε κατά σχεδόν 50% τις πιθανότητες μολύνσεως με κάποιον από τους ιούς του κοινού κρυολογήματος. Ακόμα, όμως, και όταν τελικά κρυολογούσαν οι εθελοντές, τα συμπτώματα που ανέπτυσσαν ήταν ηπιότερα και ανάρρωναν πιο γρήγορα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στο ότι η άσκηση ενισχύει (και) το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας το να καταπολεμά καλύτερα τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Υπολογίζεται ότι κατά μέσον όρο οι ενήλικες κρυολογούν δύο έως πέντε φορές τον χρόνο. Τα ευρήματα της νέας μελέτης υποδηλώνουν ότι μπορούμε να περιορίσουμε αυτούς τους αριθμούς ή έστω την σοβαρότητα των κρυολογημάτων μας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Padron

Αντιμετωπίστε το μπούκωμα στη μύτη.

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε καλύτερη την αναπνοή σας με απλούς και φυσικούς τρόπους.

Προστατευτείτε από ιώσεις
Ισχύουν οι γνωστοί κανόνες πρόληψης και προστασίας από τη γρίπη και τις ιώσεις, με πρώτο το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Αερίζετε επαρκώς τους χώρους όπου συνυπάρχουν πολλά άτομα (π.χ. στον χώρο εργασίας) και ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Προστασία από μέσα
Φροντίστε τη διατροφή σας, ώστε να λαμβάνετε αρκετή ποσότητα βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων που θα σας βοηθήσουν στη μάχη κατά του «μπουκώματος». Φρούτα και λαχανικά είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας, ενώ μπορείτε να κάνετε αναπνοές ευκαλύπτου. Μην ξεχνάτε την επαρκή ενυδάτωση, λαμβάνοντας πολλά υγρά, που μπορεί να είναι εκτός από νερό, διάφορα ροφήματα, χυμοί, αφεψήματα κ.α.

Μειώστε τα αλλεργιογόνα
Μπορείτε να μειώσετε τα αλλεργιογόνα με ορισμένους απλούς τρόπους, όπως με τη χρήση ιονιστή ή κλιματιστικού, χρήση εξαεριστήρων σε κλειστούς χώρους, όπως μπάνια και χρήση απορροφητήρα όταν μαγειρεύετε. Σκουπίζετε και ξεσκονίζετε συχνά και αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκες και μαξιλάρια. Πλένετε τα κλινοσκεπάσματα σε υψηλές θερμοκρασίες με απαλό απορρυπαντικό ή απορρυπαντικό από φυσικό σαπούνι. Αποφύγετε να κυκλοφορείτε έξω τις ημέρες και ώρες που η γύρη είναι πιο πυκνή, όπως π.χ. μεσημέρι.

Κάντε ρινικές πλύσεις
Η ρινική πλύση συχνά βοηθά αρκετά στη συμφόρηση της μύτης, που ταλαιπωρεί πολλούς, ιδιαίτερα από τις ιώσεις, αλλά και κατά τους μήνες που έχουν έξαρση οι αλλεργίες. Με κατάλληλο υγρό, φυσιολογικό ορό ή θαλασσινό νερό, που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία, η μύτη καθαρίζει από γύρη, διάφορα αλλεργιογόνα και βλέννα και η αναπνοή γίνεται ευκολότερη. Προσοχή, το κεφάλι σας δεν θα πρέπει να γέρνει προς τα πίσω, αλλά στο πλάι και ο ψεκασμός ή η πλύση να γίνει στο επάνω ρουθούνι, δηλαδή εάν γέρνετε προς τα αριστερά, πλένετε το δεξί ρουθούνι σας. Το φύσημα της μύτης μετά την πλύση βοηθά στην απομάκρυνση αλλεργιογόνων και βλέννας.

Πλύσεις στη μύτη μπορούν να κάνουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, ακόμη και προληπτικά, αλλά ιδιαίτερα θα βοηθήσει όσους υποφέρουν από χρόνιες ρινίτιδες, αλλεργικές ρινίτιδες και ρινική συμφόρηση εξαιτίας ιώσεων ή γρίπης. Αντενδείξεις αποτελούν μόνο οι μολύνσεις στα αυτιά (ωτίτιδες) ή απόφραξη ρινικής οδού, σε αυτές τις περιπτώσεις συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: mamakid.gr

Asterismos




Σχεδόν το ήμισυ των ατόμων με ηπατίτιδα C δεν υποβάλλονται σε εξέταση για τον ιό μέχρι να αναπτύξουν κλινικά σημάδια και συμπτώματα



Σχεδόν το ήμισυ των ατόμων με ηπατίτιδα C δεν υποβάλλονται σε εξέταση για τον ιό μέχρι να αναπτύξουν κλινικά σημάδια και συμπτώματα, όπως αυξημένα ηπατικά ένζυμα ή ίκτερο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που περιγράφεται στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας της 16ης Αυγούστου 2013. Τα εν λόγω πορίσματα υποστηρίζουν τις αμερικάνικες κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με τις οποίες όλοι όσοι γεννήθηκαν μεταπολεμικά κατά τη διάρκεια του 1945-1965 πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση, ανεξάρτητα από τους παράγοντες κινδύνου.
Με το πέρασμα των ετών ή των δεκαετιών, η χρόνια ηπατίτιδα C μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ηπατική νόσο συμπεριλαμβανομένης της κίρρωσης και του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος. Από το 1998, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησε στα άτομα με παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου, όπως η χρήση ενέσιμων ναρκωτικών, σε όσους έχουν λάβει μετάγγιση αίματος πριν από το 1992 ή έχουν εκτεθεί τυχαία σε χώρους παροχής υγειονομικής περίθαλψης, να υποβληθούν στην εξέταση της ηπατίτιδας C. Παρ 'όλα αυτά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους περίπου τέσσερα εκατομμύρια ασθενείς με ηπατίτιδα C στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Τον Αύγουστο του 2012, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επικαιροποίησε τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εξέταση της ηπατίτιδας C προκειμένου να συστήσει σε όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1945 και 1965 να υποβληθούν στην εξέταση της ηπατίτιδας C, τουλάχιστον μία φορά, ανεξάρτητα από τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου. Η αμερικανική Υπηρεσία Πρόληψης προέβη στην ίδια ενέργεια τον Ιούνιο του 2013.
Πολλές επιδημιολογικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η ηπατίτιδα C είναι η πιο κοινή ασθένεια σε όσους γεννήθηκαν μεταπολεμικά, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε επικίνδυνες συμπεριφορές πριν από πολλά χρόνια.
Ο Stephen Ko της Υπηρεσίας Επιδημιολογικών Στοιχείων του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και συνάδελφοί του διεξήγαγαν μια μελέτη για τους παράγοντες που ώθησαν τους ασθενείς με ηπατίτιδα C να υποβληθούν σε εξέταση πριν από τις νέες συστάσεις.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία των συμμετεχόντων στην κλινική μελέτη ομάδας ασθενών με χρόνια ηπατίτιδα C, η οποία παρακολουθεί τους ασθενείς με επιβεβαιωμένη χρόνια ηπατίτιδα Β ή C, οι οποίοι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα σε τέσσερα ολοκληρωμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στο Ντιτρόιτ, στη Χονολουλού, στο Ντάνβιλ, στην Πενσυλβανία, στο Πόρτλαντ και στο Όρεγκον.
Ανάμεσα σε 12.529 ενήλικες με ηπατίτιδα C, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης σε θεραπεία, οι 10.380 τυχαιοποιήθηκαν για την ανάλυση. Μετά τον αποκλεισμό των 1.451 ατόμων που απεβίωσαν και των 828 με τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, τα υπόλοιπα 8.101 άτομα ρωτήθηκαν μέσω ταχυδρομείου ή τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-2012.
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν από μια λίστα που απαριθμούσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση για την ηπατίτιδα C, όπου οι απαντήσεις ήταν ομαδοποιημένες σε τέσσερις κατηγορίες. Οι λόγοι δεν αλληλοαποκλείονταν και οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν περισσότερους από έναν:
•   Ενδείξεις κινδύνου του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του 1998, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενέσιμων ναρκωτικών ή της αιμοκάθαρσης.
•   Κλινικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένων μη φυσιολογικών δοκιμασιών ηπατικής λειτουργίας (αυξημένη ασπαρτική και αλανινική αμινοτρανσφεράση (AST, ALT)) ή συμπτωμάτων που σχετίζονται με το ήπαρ όπως κοιλιακό άλγος ή ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών που οφείλεται σε αυξημένα επίπεδα χολερυθρίνης).
•   Θεσμικές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων πριν από την αιμοδοσία, ως τυπικό προσόν για την ασφάλιση υγείας, ή ως προαπαίτηση των φυλακών, των εργοδοτών, των σχολείων και του στρατού.
•   Διάφοροι άλλοι λόγοι, συμπεριλαμβανομένων των συστάσεων από τους γιατρούς ή τους συζύγους, της σεξουαλικής επαφής με ένα άτομο με ηπατίτιδα C, που κατάγεται από μια χώρα όπου η ηπατίτιδα C είναι ενδημική ή υπάρχει βάσιμη υπόνοια ότι είχε εκτεθεί στην ηπατίτιδα C.
Συνολικά 4.689 ασθενείς με ηπατίτιδα C (58%) ανταποκρίθηκαν στην έρευνα. Η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων (78%) είχαν γεννηθεί μεταξύ του 1945 και του 1965. Περισσότεροι από τους μισούς (56%) ήταν άνδρες, το 73% ήταν λευκοί και το 19% ήταν αφροαμερικανοί.
Οι 4.689 συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν συνολικά 7.649 λόγους για να υποβληθούν στην αρχική εξέταση της ηπατίτιδας C.
Πάνω από το 60% δήλωσαν ότι η αρχική εξέταση έγινε στο ιατρείο του γιατρού τους. Άλλοι ανέφεραν μονάδες ιατρικών εξετάσεων όπως σταθμοί αιμοδοσίας, δημόσιες κλινικές ή κλινικές ειδικών παθήσεων, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και εγκαταστάσεις νοσηλείας, όπως νοσοκομεία.
Περίπου το 45% των ερωτηθέντων αναφέραν ότι οι κλινικές ενδείξεις ήταν ένας λόγος για να υποβληθούν σε εξέταση, όπου ο πιο συνηθισμένος λόγος ήταν οι μη φυσιολογικές δοκιμασίες ηπατικής λειτουργίας (71%).
Επιπλέον, το 37% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο γιατρός τους τούς συνέστησε να υποβληθούν σε εξέταση για την ηπατίτιδα C, το 22% δήλωσαν ότι εξετάστηκαν επειδή είχαν παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου (με συντριπτική πλειοψηφία τη χρήση ενέσιμων ναρκωτικών κατά 94%) και το 17% ανέφεραν λόγους θεσμικών απαιτήσεων.
Εξετάζοντας μόνο την υποομάδα των ερωτηθέντων που γεννήθηκαν μεταξύ 1945 και 1965, τα ποσοστά αυτών που ανέφεραν τους συγκεκριμένους λόγους υποβολής σε εξέταση ήταν παρόμοια: 47, 36, 21 και 17%, αντίστοιχα.
Τα εν λόγω πορίσματα υποδηλώνουν ότι «πολλές λοιμώξεις από τον ιό της ηπατίτιδας C εντοπίστηκαν μόνο αφού ο ασθενής είχε εκδηλώσει συμπτώματα», συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν και οι συντάκτες της μελέτης. Επίσης, οι συντάκτες πρόσθεσαν ότι «επειδή ένα σημαντικό ποσοστό των λοιμώξεων από τον ιό της ηπατίτιδας C εντοπίστηκε μετά από τις εξετάσεις για κλινικές ενδείξεις και ελάχιστοι ασθενείς ανέφεραν τις ενδείξεις κινδύνου του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του 1998 ως λόγο για την υποβολή σε αρχική εξέταση, τα εν λόγω στοιχεία, εκτός από την υποβολή σε εξέταση βάσει της έκθεσης σε παράγοντες κινδύνου, υποστηρίζουν περαιτέρω τη σύσταση του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την υποβολή σε εξέταση όλων των ατόμων που γεννήθηκαν την περίοδο 1945-1965».
Επιπροσθέτως, οι συντάκτες συνιστούν ότι «Η προώθηση των συστάσεων της Αμερικανικής Υπηρεσία Πρόληψης και του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τις στρατηγικές υποβολής σε εξέταση και εντοπισμού του ιού της ηπατίτιδας C που βοηθούν τους γιατρούς να εφαρμόσουν στα ιατρεία τους την εξέταση για την ηπατίτιδα C, θα μπορούσε να διευκολύνει τον έγκαιρο εντοπισμό της λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C και τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας». «Εκτός από την αύξηση των ποσοστών εξέτασης για την ηπατίτιδα C στα ιατρεία, είναι πιθανό και άλλοι χώροι να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των ατόμων με ηπατίτιδα C, οι οποίοι εξετάζονται για την ηπατίτιδα C και απευθύνονται στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.»

http://helpa-prometheus.gr/?p=702

Padron

O υγιεινός τρόπος διατροφής δεν περιλαμβάνει μόνο το είδος του φαγητού, αλλά και τον τρόπο παρασκευής του. Γεγονός είναι ότι μερικές μέθοδοι μαγειρέματος είναι καλύτερες από άλλες ως προς τη μείωση του λίπους, των θερμίδων και της χοληστερόλης, ενώ συγχρόνως προάγουν τη θρεπτική αξία των τροφών. Ένας γενικός κανόνας είναι να αποφεύγετε όλους τους τρόπους που προσθέτουν λίπος ή αφήνουν την τροφή να μαγειρευτεί στο λίπος της. Το τηγάνισμα στο τηγάνι ή στη φριτέζα είναι δύο παραδείγματα προς αποφυγήν. Εναλλακτικοί και πιο υγιεινοί τρόποι είναι οι εξής:

Ψητά

Ψητό στην κατσαρόλα. Να βάζετε μια σχάρα στον πάτο της κατσαρόλας, ώστε το κρέας ή το κοτόπουλο να μην ψήνεται στο λίπος που στάζει. Καλό είναι να μαγειρεύετε σε χαμηλές θερμοκρασίες (70-80 βαθμούς), ώστε να διατηρείται η μυϊκή ίνα που συγκρατεί το λίπος. Για τη σάλτσα μπορείτε να χρησιμοποιείτε συστατικά χωρίς λίπος, όπως κρασί, τοματόζουμο ή χυμό λεμονιού.
Ψήσιμο στο φούρνο. Μπορείτε να ψήσετε στο φούρνο πουλερικά, κρέας ή ψάρι, σκεπασμένα με ειδικό κάλυμμα και προσθέτοντας λίγο νερό. Η υγρασία του νερού κάνει αυτή τη μέθοδο ιδανική για ψάρι ή στήθος κοτόπουλου.
Ψήσιμο στο γκριλ. Με το ψήσιμο στη σχάρα το λίπος λιώνει και φεύγει από το κρέας ή το κοτόπουλο. Είναι μια καλή μέθοδος και για το ψάρι, το οποίο μάλιστα γίνεται έτσι ιδιαίτερα νόστιμο. Για περισσότερη νοστιμιά μαρινάρετέ το πριν το βάλετε στο φούρνο ή στα κάρβουνα. Τα λαχανικά περασμένα σε σουβλάκι έχουν θαυμάσια γεύση, όταν ψήνονται σε ανοιχτή φωτιά.
Ψήσιμο στον ατμό. Το μαγείρεμα της τροφής σε μεταλλικό καλαθάκι πάνω από νερό που βράζει, αφήνει τη φυσική γεύση, το χρώμα και τη διαιτητική αξία των λαχανικών αναλλοίωτα. Μπορείτε να βάλετε μπαχαρικά ή να χρησιμοποιήσετε ζωμό αντί για νερό, οπότε θα προσθέσετε γεύση στο φαγητό σας.

Βραστά

Σιγοβράσιμο. Χρησιμοποιούμε λίγο περισσότερο νερό από ό,τι στο ψήσιμο στο φούρνο. Το σιγοβράσιμο γίνεται είτε σε σκεπασμένο σκεύος στο μάτι της κουζίνας είτε στο φούρνο. Εάν μαγειρεύετε κρέας ή κοτόπουλο, καλό είναι να το βράσετε από την προηγούμενη και να το διατηρήσετε στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, όταν το λίπος έχει παγώσει, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε πριν το ζεστάνετε. Το βράσιμο είναι επίσης ένας καλός τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών.
Ποσέ. Για να κάνετε το κοτόπουλο ή το ψάρι ποσέ, βάλτε λίγο νερό επάνω στο μάτι της κουζίνας, πριν τοποθετήσετε το μαγειρικό σκεύος. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα καλή, όταν σερβίρετε το φαγητό με σάλτσα από πουρέ λαχανικών.
Σοτέ. Τα ψάρια, τα πουλερικά και τα λαχανικά μπορούν να σοταριστούν σε κατσαρόλα ή στο τηγάνι με λίγα ή καθόλου λιπαρά, καθώς το συνεχές ανακάτεμα τα εμποδίζει να κολλήσουν. Δοκιμάστε το σοτάρισμα με λίγο ελαιόλαδο αλειμμένο πάνω στο τηγάνι με χαρτοπετσέτα. Ακόμη καλύτερα, χρησιμοποιήσετε λίγο ζωμό ή κρασί. Κινεζικός τρόπος. Αυτός γίνεται σε ειδικό τηγάνι (γουόκ), όπως ακριβώς το σοτέ. Η υψηλή θερμοκρασία και η συνεχής ανάδευση εμποδίζουν τα προϊόντα να κολλήσουν στο σκεύος και να καούν. Μπορείτε να μαγειρεύετε με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά, το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά, προσθέτοντας πολύ λίγο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή σογιέλαιο.

Μικροκύματα

Είναι ένας γρήγορος τρόπος μαγειρέματος που δεν απαιτεί την προσθήκη λίπους, διότι η υγρή θερμότητα που αναδίδουν τα μικροκύματα εμποδίζει την τροφή να κολλήσει στο σκεύος. Μάλιστα, μπορείτε να στραγγίξετε το λίπος από τα τρόφιμα κατά το ψήσιμο τυλίγοντάς τα με χαρτοπετσέτες. Αν θέλετε να εφαρμόσετε μία συνταγή στον φούρνο μικροκυμάτων, ελαττώστε τον χρόνο ψησίματος στο ένα τέταρτο ή στο ένα τρίτο του παραδοσιακού. Όταν πρόκειται να μαγειρέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων, καλό είναι να θυμάστε τα ακόλουθα:
-Επιλέξτε τροφές που ψήνονται καλά σε υγρή ζέστη: κοτόπουλο, ψάρι, κιμά, λαχανικά, σάλτσες και σούπες.
-Κομμάτια περίπου όμοια στο μέγεθος και το σχήμα θα ψηθούν ομοιόμορφα.
-Ελαττώστε το νερό που χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα κατά το ένα τρίτο περίπου, γιατί η εξάτμιση στο φούρνο μικροκυμάτων είναι μικρή.
-Επιλέξτε ένα ασφαλές σκεύος-ειδικό για το φούρνο μικροκυμάτων-, κάπως μεγαλύτερο από αυτό που χρησιμοποιείτε στον παραδοσιακό φούρνο. Ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία (100°C ) σούπες, φρούτα, λαχανικά, ψάρι, κιμά και πουλερικά, μέση θερμοκρασία (70°C) για σιγοβράσιμο και χαμηλότερη θερμοκρασία (50°C) για να ψήσετε ψωμί και κέικ, όπως επίσης και για να μαγειρέψετε μέρη κρέατος που δεν είναι πολύ μαλακά.
-Λαδώστε το σκεύος με φυτικό λάδι και προσθέστε τριμμένο ψωμί για να κάνει κρούστα το φαγητό.
-Προσθέστε τυρί με χαμηλά λιπαρά στην επιφάνεια του φαγητού όταν πλησιάζει το τέλος του ψησίματος, ώστε να μη γίνει σκληρή ή υγρή η επιφάνειά του.
-Αποφύγετε να βάλετε αλεύρι στο κρέας, αν σκοπεύετε να προσθέσετε νερό για το ψήσιμο, διαφορετικά η επιφάνειά του θα μείνει υγρή .

Πρόσθετα Μυστικά

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να μειώσετε τη χοληστερόλη, το λίπος, το αλάτι και τις θερμίδες διατηρώντας τη νοστιμιά του φαγητού σας.
-Περικόψτε όλο το ορατό λίπος από το κρέας, πριν το μαγειρέψετε.
-Αφού ψήσετε το κρέας ή το κοτόπουλο, τοποθετήστε το στο ψυγείο. Όταν κρυώσει το λίπος θα μαζευτεί στην επιφάνεια, θα γίνει συμπαγές και θα μπορείτε να το αφαιρέσετε εύκολα. Χρησιμοποιήστε μόνο το ζωμό σε βραστά, σάλτσες και σούπες.
-Ο κιμάς έχει περισσότερο λίπος από το κρέας. Αντί να αγοράζετε τον κιμά έτοιμο σε πακέτο, ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας αλέσει καθαρό ψαχνό. Σιγουρευτείτε ότι θα αφαιρέσει όλο το λίπος και ότι θα καθαρίσει τη μηχανή από το λίπος των προηγούμενων αλέσεων.
-Όταν υπολογίζετε τις μερίδες που θα σερβίρετε, να θυμάστε ότι το κρέας χάνει το 25% περίπου του βάρους του ωμό.
-Αφαιρέστε το δέρμα του κοτόπουλου, καθώς και το ορατό λίπος κάτω από αυτό, πριν το μαγειρέψετε. Η αφαίρεση γίνεται ευκολότερα, εάν χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα, με το οποίο θα πιάσετε το κοτόπουλο.
-Το φρέσκο ψάρι πρέπει να μαγειρεύεται δέκα λεπτά για κάθε 2,5 εκατοστά πάχους. Συνεχίστε για πέντε λεπτά ακόμη, αν το ψάρι είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος. Πάντως, το ψάρι είναι έτοιμο όταν είναι αδιαφανές και χωρίζεται εύκολα.
-Στην ομελέτα χρησιμοποιήστε έναν κρόκο και περισσότερα ασπράδια, ώστε να μειώσετε το λίπος και τη χοληστερίνη που θα λάβετε από τη βρώση της.
-Για να αφαιρέσετε το λάδι ή το αλατισμένο νερό από κονσέρβες (σολομού, τόνου ή σαρδέλας) στραγγίστε τες καλά, προσθέστε νερό στο κουτί και ξαναστραγγίστε το περιεχόμενο.
-Πριν από το μαγείρεμα, τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο τις τροφές, για να διατηρήσουν τους χυμούς τους κατά το ψήσιμο. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε για περιτύλιγμα φύλλα από μαρούλι ή λάχανο.
-Μαγειρέψτε τα λαχανικά, ώσπου να γίνουν τρυφερά. Τα πολυμαγειρεμένα λαχανικά χάνουν σε νοστιμιά και θρεπτικές ουσίες. -Καθαρίστε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα σε υγρή πετσέτα. Είναι απαραίτητο ένα γρήγορο ξέβγαλμα σε κρύο νερό, αλλά μην τα αφήσετε να μουσκέψουν, γιατί θα γίνουν πολύ μαλακά.
-Μειώστε τη χοληστερόλη βάζοντας περισσότερα λαχανικά και λιγότερα πουλερικά ή κρέας στις σούπες και στα βραστά.
-Αντί για κρέμα γάλακτος στο φαγητό και τις σαλάτες, χρησιμοποιήστε σκέτο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Έτσι, θα ελαττώσετε κατά πολύ τις θερμίδες και το ζωικό λίπος από το φαγητό σας, χωρίς να μειώσετε τη γευστική σας απόλαυση.
-Δώστε γλυκιά γεύση στο άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά γιαούρτι αναμειγνύοντάς το με πολτό φρούτων. Είναι πιο υγιεινό και εύγευστο από το έτοιμο γιαούρτι με φρούτα.

http://health.in.gr/nutrition/healthy-foods/

Padron

ΑΥΓΟ !!

Το αυγό αποτελεί τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Ένα μέτριο αυγό (περίπου 60γρ.) περιέχει 7 γρ. πρωτεΐνης, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό περιέχεται στο ασπράδι, και παρέχει κατά μέσο όρο 70-80 θερμίδες. Η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει όλα τα 9 ουσιώδη απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας και 2 αυγά παρέχουν τόση πρωτεΐνη όση 100γρ. κρέατος ή ψαριού. Η περιεκτικότητά του σε λίπος είναι 7γρ. -τα περισσότερα από αυτά περιέχονται στο κρόκο και τα 2/3 των λιπαρών οξέων είναι ακόρεστα. Η σύνθεση του αυγού σε λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία. Η χοληστερόλη που περιέχει ανέρχεται σε 190 γρ.

Ο μύθος που επικρατούσε παλαιότερα ότι το αυγό αυξάνει την χοληστερόλη έχει καταρριφθεί, αφού σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει πλήθος μελετών εδώ και μια δεκαετία. Το συμπέρασμα αυτών των μελετών είναι ότι η κατανάλωση αυγών ακόμη και καθημερινά, δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, αφού η διατροφή μας είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Φάνηκε δηλαδή, ότι αυτό που αυξάνει την χοληστερόλη και όλα τα λιπίδια στον οργανισμό μας είναι τα κορεσμένα λίπη και όχι η χοληστερόλη των τροφών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα αυγά είναι μια από τις καλύτερες πηγές χολίνης. Η χολίνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό των λιπών που παίζει βασικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου. Πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια στη χολίνη, ίχνη της οποίας βρίσκονται σε διάφορες τροφές. Το σώμα μας μπορεί να συνθέσει και από μόνο του τη χολίνη, αλλά η ποσότητα αυτή δεν επαρκεί και πρέπει να τη συμπληρώνουμε από τροφές.

Το ξεκίνημα της ημέρας με ένα αυγό, μπορεί ενδεχομένως να προκαλεί κορεσμό και να βοηθά περισσότερο στο αδυνάτισμα, σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα, όπως υποδεικνύουν έρευνες. Σε μελέτη, συμμετείχαν 160 υγιείς εθελοντές που βρίσκονταν σε υποθερμιδική δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα οι συμμετέχοντες έτρωγαν 2 αυγά στο πρωινό τους για 5 μέρες μέσα στην εβδομάδα, ενώ αυτοί της δεύτερης ομάδας έτρωγαν 1 ψωμάκι (bagel). Και τα δύο πρωινά περιείχαν τον ίδιο ακριβώς αριθμό θερμίδων. Τελικά, οι εθελοντές της πρώτης ομάδας, που έτρωγαν αυγά, έχασαν το διπλάσιο βάρος σε σύγκριση με τους άλλους και σημειώθηκε κατά 83% μεγαλύτερη μείωση στην περιφέρεια της μέσης τους και μεγαλύτερη βελτίωση στα επίπεδα ενέργειας.

Εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, της «καλής» (HDL) και της «κακής» (LDL) χοληστερόλης παρέμεινα τα ίδια και στις δυο ομάδες. Όπως έδειξαν και άλλες μελέτες, τα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης (που διεγείρει το αίσθημα της πείνας), ήταν σημαντικά υψηλότερα στα άτομα που κατανάλωναν πρωινό με υδατάνθρακες. Παρατηρήθηκε, ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί βοηθά στη μείωση κατανάλωσης θερμίδων έως και κατά 18% ημερησίως. Οι εθελοντές, που το πρωινό τους βασιζόταν στην πρωτεΐνη των αυγών κατανάλωσαν 112 λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό, σε σύγκριση με όσους είχαν φάει πρωινό με πολλούς υδατάνθρακες και στο τέλος της ημέρας είχαν καταναλώσει περίπου 400 θερμίδες λιγότερες.

Οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι το αυξημένο αίσθημα κορεσμού της πείνας και η ενέργεια που προσφέρουν τα αυγά στον οργανισμό, βοηθάει όσους κάνουν δίαιτα να συμμορφώνονται καλύτερα στο πρόγραμμα που ακολουθούν. Η πρωτεΐνη των αυγών μπορεί να είναι καλύτερη στο να οδηγεί σε κορεσμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι την πείνα και την κατανάλωση φαγητού στα επόμενα γεύματα. Οι πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές δημιουργούν αίσθηση πληρότητας του στομάχου για περισσότερο χρόνο, μειώνοντας την επιθυμία για κατανάλωση επιπλέον τροφής. Για ανθρώπους που θέλουν να χάσουν λίγα κιλά, η αλλαγή του είδους της πρωτεΐνης στη διατροφή, παρά η ποσότητά της είναι μια ιδέα, που οι ερευνητές πιστεύουν ότι αξίζει περισσότερη έρευνα ως στρατηγική απώλειας βάρους.

Επειδή κάτι είναι καλό για την υγεία μας δεν σημαίνει ότι όσο περισσότερο τρώμε, τόσο το καλύτερο. Δύο αυγά την ημέρα μερικές μέρες την εβδομάδα είναι ασφαλής και υγιής ποσότητα για τα περισσότερα άτομα. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να ισχύσει ότι ένα αυγό την ημέρα μπορεί άνετα να αποτελέσει τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής για τους υγιείς ενήλικους.

Style // Health //

Padron

Γερή καρδιά με απλές κινήσεις !!!!


Το 80% των κρουσμάτων πρόωρης καρδιακής νόσου και εγκεφαλικών μπορούν να προληφθούν
Χοληστερόλη, κορεσμένο λίπος, αλάτι, ω3 λιπαρά, φρούτα, λαχανικά, όλα είναι έννοιες συνδεδεμένες είτε θετικά, είτε αρνητικά με την υγεία της καρδιάς. Και μπορεί το DNA να παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ωστόσο, όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν πως τα «κλειδιά» για την αντιμετώπισή τους είναι η πρόληψη και η αλλαγή του τρόπου ζωής.

Όπως επιβεβαιώνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την εποχή που το 50% των θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλονται στα καρδιαγγειακά νοσήματα, το 80% της πρόωρης καρδιακής νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων μπορούν να προληφθούν..

Το νάτριο, το βασικό συστατικό του αλατιού: Συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης και την εμφάνιση της υπέρτασης, παράγοντες που επιβαρύνουν και την υγεία της καρδιάς. Η ποσότητα αλατιού που συστήνεται να καταναλώνουμε είναι μικρότερη από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, ενώ φαίνεται ότι τόσο ως ενήλικες όσο και τα παιδιά μας ξεπερνάμε κατά πολύ τη συνιστώμενη αυτή ποσότητα.

Κορεσμένα λίπη: Τα κορεσμένα λιπαρά βρίσκονται σε ζωικά προϊόντα όπως το ζωικό βούτυρο, τα λιπαρά κρέατα, καθώς και σε πολλά έτοιμα φαγητά, κέικ, γλυκά και αρτοσκευάσματα. Η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών είναι συνδεδεμένη με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ελαιόλαδο: Η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών της διατροφής από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα συμβάλλει στη μείωση των επίπεδων της «κακής» χοληστερόλης (LDL), προστατεύοντας έτσι και την καρδιά. Το ελαιόλαδο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη E, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Παρά τη θετική του σύσταση όμως, είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή και στην ποσότητα ελαιολάδου που καταναλώνουμε, καθώς ανήκει στην κατηγορία του λίπους, συστατικό που αποδίδει αρκετές θερμίδες.

Ω-3 για καλή καρδιά: Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστά για τις ευεργετικές ιδιότητές τους, τη βελτίωση δηλαδή των επιπέδων της «κακής» χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Τα ω-3 βρίσκονται στα ψάρια, σε ξηρούς καρπούς και σε εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως οι μαλακές μαργαρίνες.

Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Φροντίστε να καταναλώνετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων ημερησίως.

Η άσκηση ως «σύμμαχος»: Ο καθιστικός τρόπος ζωής αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών. Υπολογίζεται πως ασκούμενοι συστηματικά μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και εγκεφαλικού κατά 35%. Αρκεί λοιπόν μισή ώρα άσκησης την ημέρα για πέντε τουλάχιστον ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Πηγή: nutrimed.gr

Padron

Η αντικαρκινική δράση του μπρόκολου !!

Επιστήμονες βρήκαν το «θαυματουργό» συστατικό του λαχανικού
Το ότι το μπρόκολο αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά και ωφέλιμα τρόφιμα για την υγεία του ανθρώπου το ξέρουμε όλοι καλά. Και όλο και πιο συχνά έρχονται στην επικαιρότητα μελέτες που δείχνουν ότι οι δυνατότητές του να συνεισφέρει στη θωράκιση της υγείας του ανθρώπου είναι τεράστιες.

Ήδη έχει φανεί από επιδημιολογικές μελέτες ότι η συχνή κατανάλωση μπρόκολου έχει μία ισχυρή προστατευτική δράση έναντι της εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου. Ειδικότερα του προστάτη, του καρκίνου του μαστού, του εντέρου, του πνεύμονα ακόμα και του δέρματος.

Στο μπρόκολο οι γλυκοζινόλες (glucosinolates -GSs) που περιέχει αλλά και τα παράγωγα της διάσπασής τους, παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη ικανότητα να ενισχύουν τη δράση ενός ενζύμου που βρίσκεται στο μπρόκολο και το οποίο βοηθά το σώμα μας να απομακρύνει όλες τις καρκινογόνος ουσίες.

Ένας τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή των γλυκοζινολών είναι η χρησιμοποίηση μίας φυτορμόνης του μεθυλγιασμονιδίου. Η ορμόνη αυτή διεγείρει το αμυντικό σύστημα των φυτών και τα βοηθά να αντιμετωπίσουν παράσιτα και μια σειρά από ασθένειες των φυτών καθώς επίσης και στην ανάπλαση των τραυματισμένων σημείων του φυτού.

Ομάδα ερευνητών υπό τον John Juvik προσπάθησαν να βρουν ποια ομάδα γλυκοζινολών διεγείρει την παραγωγή του ενζύμου με αντικαρκινική δράση.

Ανακάλυψαν ότι αυτό το συστατικό είναι η σουλφοραφάνη χωρίς όμως να αποκλείεται και η θετική δράση και άλλων συστατικών. Σημαντικό ρόλο στην αύξησης των επιπέδων του αντικαρκινικού ενζύμου έπαιξαν και οι καλές κλιματολογικές συνθήκες μιας και η φυτορμόνη (μεθυλγιασμονιδίο) είναι ένα είδος «αντιψυκτικού υγρού» για τα φυτά και το κρύο μειώνει την αποτελεσματικότητα του.

Όπως και να έχει, το μπρόκολο για μία ακόμα φορά δείχνει ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό φαγητό που συχνά πρέπει να βρίσκεται στο διαιτολόγιο μας.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural & Food Chemistry.

Πηγή: diatrofi.gr

Padron

Έξι μύθοι γύρω από θέματα υγείας !!

Διαδίδονται από... γενιά σε γενιά
Τα πάντα παχαίνουν! Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη κρύβουν το «κλειδί» της αιώνιας νιότης! Πρέπει να πηγαίνετε κάθε μέρα στην... τουαλέτα! Οι φούρνοι μικροκυμάτων «σκοτώνουν» τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων!

Υπάρχουν χιλιάδες ανάλογοι ισχυρισμοί γύρω από θέματα υγείας στο διαδίκτυο και κάποιοι πέφτουν «θύματα» αυτών και... τους πιστεύουν, χωρίς να το ψάξουν παραπάνω.

Προτού λοιπόν πέσετε κι εσείς «θύμα» κάποιου τέτοιου «τρομακτικού» μύθου ή παραπληροφόρησης, σάς προτείνουμε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Adam Dachis, ο οποίος γράφει στο lifehacker.com, υπάρχουν μερικοί μύθοι γύρω από θέματα διατροφής και υγείας που θα πρέπει γνωρίζουμε, όπως:

Μύθος 1: Όταν τρως λιπαρά φαγητά γίνεσαι χοντρός
Ακούγεται λογικό ότι όταν κάποιος τρώει παχυντικές τροφές θα... παχύνει, όμως μερικές φορές τα προφανή αποδεικνύονται λανθασμένα.

Το γεγονός ότι κάτι «λιπαρό» μπαίνει στον οργανισμό μας δε σημαίνει ότι... θα μείνει εκεί. Σύμφωνα με την Dr. Carly Stewart, ειδική σε θέματα υγείας στο Money Crashers, «η ισορροπία στην κατανάλωση λιπαρών τροφών είναι σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς διατροφής». Αν κανείς προσλαμβάνει περισσότερα λιπαρά από αυτά που καίει, τότε θα παχύνει. «Το λίπος είναι μια συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων, όμως δε θα πρέπει κανείς να εξαλείψει το λίπος γενικά από τη διατροφή του» πρόσθεσε.

Η διατροφολόγος Andy Bellatti ανέφερε ακόμη ότι «φυσικά δε μπορούμε να βάλουμε στην ίδια κατηγορία τις τηγανητές πατάτες και τα αμύγδαλα, απλά και μόνο επειδή και οι δύο τροφές περιέχουν λιπαρά».

Το «κλειδί», σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται στην ισορροπία «τι τρώω και πόσο καίω».

Μύθος 2: Οι υδατάνθρακες παχαίνουν
Οι υδατάνθρακες έχουν «στοιχειώσει» τη ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ολοένα εμφανίζονται καινούριες δίαιτες, οι οποίες υπόσχονται «γρήγορη απώλεια βάρους» αποκλείοντας τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας.

Και πάλι όμως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...

Σύμφωνα με τον Dr. Spencer Nadolsky, ιατρικό συντάκτη στο Examine.com, οι άνθρωποι δε φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι οι υδατάνθρακες παχαίνουν όταν κανείς δεν ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής και δεν ασκείται!

Μάλιστα, τα δύο τελευταία μάλλον ευθύνονται περισσότερο για τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας.

Μύθος 3: Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι πιο υγιεινά
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μανία με τα «προϊόντα χωρίς γλουτένη» και κανείς μπορεί να τα βρει σχεδόν παντού.

Το γεγονός όμως ότι κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται να καταναλώνουν τέτοια προϊόντα, δε σημαίνει ότι κάνουν για όλους!

Αν πάσχετε από κοιλιοκάκη ή έχετε ευαισθησία στη γλουτένη, τότε υπάρχει πρόβλημα. Διαφορετικά, το σώμα μας είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να επεξεργαστεί τη γλουτένη.

Η απουσία γλουτένης από ένα τρόφιμο, δεν το κάνει αυτόματα «πιο υγιεινό».

Μύθος 4: Όλοι πρέπει να πηγαίνουν στην τουαλέτα κάθε μέρα
Ομολογουμένως υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που... το καταφέρνουν! «Άλλοι πιο "τυχεροί" το κάνουν μάλιστα και δύο φορές την ημέρα», γράφει ο Dachis!

Αν ανήκετε στην κατηγορία των «δυσκοίλιων» δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ, αν δεν μπορείτε να «ανταγωνιστείτε» τους «τυχερούς» που αναφέρει παραπάνω ο αρθρογράφος, υποστηρίζει η Dr. Stewart. «Όλοι πηγαίνουν στην τουαλέτα, όμως η συχνότητα μπορεί να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Εσείς φροντίστε μόνο να ενυδατώνεστε καλά και να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Επίσης, η άσκηση θα σάς βοηθήσει να διατηρήσετε ένα «πρόγραμμα» σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις σας στο μπάνιο!

Μύθος 5: Οι φούρνοι μικροκυμάτων «σκοτώνουν» τα θρεπτικά συστατικά στα φαγητά
«Αυτό μπορεί να συμβεί με κάποια θρεπτικά συστατικά, π.χ. με τη σουλφοραφάνη που περιέχεται στο μπρόκολο –κάτι που όμως συμβαίνει όπως κι αν μαγειρευτεί το συγκεκριμένο λαχανικό-, όμως δεν συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα» ανέφερε ο Dr. Nadolsky.

«Οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν κατέχουν το μονοπώλιο του "δολοφόνου" των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα» κατέληξε.

Μύθος 6: Η εστιασμένη γυμναστική βοηθά να κάψετε λίπος σε συγκεκριμένα σημεία
Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν γυμνάζουν εντατικά συγκεκριμένες μυικές ομάδες, θα κάψουν το λίπος σε εκείνες τις περιοχές του σώματός τους.

Αυτό ακούγεται λογικό, όμως η απώλεια του λίπους από τον οργανισμό δε λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Το λίπος καίγεται ομοιόμορφα από ολόκληρο το σώμα και αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με αεροβική ή καρδιαγγειακές ασκήσεις.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκτελείτε ασκήσεις που να εστιάζουν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας, απλά να έχετε υπόψιν σας (και πάλι!) ότι το κλειδί είναι στην «ισορροπία» και ότι χρειάζεται να γυμνάζετε ολόκληρο το σώμα σας.

Brilsou 36

Brilsiou 36A

Your Angel

GreeceVIP Escorts

KONLEOS 92A

KONLEOS 92

Bourbaxi19

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

oasis sinopis 29

BODY MASSAGE

Sygroy 108

Laoura IND

PASSION

Dreams

Athens Escorts

Sweet Escape

Athens Spa

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Silver Spa

Barbora Begas 6

iasonos 2a

Anna Bergas 6

Τροφωνίου 13 όροφος

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Moyseos 3a BOLOS

Studio 3 XANIA

Studio VIP HRAKLEIO

Penny IND

Maria IND

Agni Massage

Marina IND

MEDUSA

FRANTZI 2